Mit szólnátok, ha a lánytok felvenne egy második keresztnevet?
Az lenne az oka, hogy nem tetszik neki, hogy ugyanazt a keresztnevet kapta, mint az anyja, mivel ez bizonyos környezetben összezavaró, hogy mind a kettőjüket úgy szólítják. Illetve nem tartja túl kreatívnak, ha egy szülő sajatmaga után nevezi el a gyerekét.
Ezért felvenne egy második keresztnevet hivatalosan is, és szeretné, ha mostantól inkább úgy szólítaná mindenki.
Mit szólnál ehhez? Kiakadnál?
miért akadnék ki?
az ő döntése. vagy szeretnéd ha olyan névvel éljen amit utál? Vátoznak a gyerekek. Én igazából a vezetéknevemet akarom majd leváltani mivel gúnynév és unom már hogy mindenkii egész életemben a vezetéknevemen szólitott..megszoktam de bánt. Komolyan kérdező az ő döntése.
*Amúgy tehát fogadd el, hogy ő egy külön önálló entitás; és tehát, lelke rajta; meg pl főleg jó, ha megtartaná az eredeti nevét is.
Csak arra vigyázzon, hogy olyan nevet válasszon, amivel tudna azonosulni; mert nehogy az legyen, hogy kiválasztotta, megválasztotta, és nem érzi hozzáillőnek; amikor neki szólnak. Tehát ez még fontos; de mondjuk még menet közben is kiderülhet; hogyha már megváltoztatta, hogy először biztos lenne benne fixen, hogy tudna azonosulni vele; és tehát pl nem csodálkozna rá, nem lepődne meg, ha valaki így szólítaná, hogy "Te miért így szólítottál"; és akkor egy másodperccel később jönne a gondolat; hogy "Ja, tényleg, az én vagyok!!:)" :):):)
En mindket keresztnevemet megvaltoztattam,mert nem tetszett
Anyukam nem haragudott meg 🤷♀️
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!