Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Létezik olyan hogy egy anya...

Létezik olyan hogy egy anya irigyli a felnőtt lányát?

Figyelt kérdés

Irigyli azt hogy jobb körülmények között él, hogy drágább ruhái vannak, többet engedhet meg magának, a külfödi utazásokat, a szakmai sikereit.

Mindent ami az anyának nem jutott. Irigyli a lányát mindezért és az idő múlásával fokozódik ez az érzés.

Egy ilyen kapcsolatot milyen módon lehet kezelni?

2020. dec. 19. 14:49
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
93%
Én olyan anyát ismerek, aki 40-es és irigy a lánya fiatalságára. Állandóan versenyzett a gyerekkel, egész életében és most nagyon nehezen akarja elfogadni, hogy fordult a kocka, a lány kivirágzott, ő meg hervadóban van. Igazán kínos.
2020. dec. 19. 15:40
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

Pont ebben a helyzetben vagyok, anyám látványosan féltékeny rám és sokszor rejtett módon próbálja stabotálni a boldogságom.

Anyagilag és képzettségben is jócskán túlhaladtam, persze szerencsém is volt, hogy olyan szakmát választottam, ami kiemelkedően fizet.

Próbálom megtartani a 2 lépés távolságot tőle

2020. dec. 19. 16:15
 13/16 anonim ***** válasza:
12es vagyok: szabotálni, nem stabotálni
2020. dec. 19. 16:16
 14/16 anonim ***** válasza:
0%
Hát én még ilyent nem láttam. A szülők inkább örülni szoktak a gyerekeik sikerének.
2020. dec. 19. 17:14
 15/16 A kérdező kommentje:
Sajnos nem mindenki.
2020. dec. 19. 17:31
 16/16 anonim ***** válasza:
77%

Pl az enyém irigy, mert anyagilag sikeresebb vagyok nála sokkal, jó oktatásban részesültem (magamnak köszönhetem, mert ő nem támogatott) és jó párkapcsolatom van. Neki szar van, csak nem tud elválni, mert az ő keresete szinte semmi, ezért inkább benn marad egy szar házasságban.

Szokott gonosz megjegyzéseket tenni, meg magának tulajdonítja az összes sikeremet. Olyanokat mond, hogy ha ő nem így nevelt volna, most nem lennék itt stb.

Aztán firtatni szokta, mennyibe kerülnek a ruháim, a táskám vagy bármi, amit veszek és csipkelődő megjegyzéseket tesz.

Tini koromban meg látványosan szabotált dolgokat, ha abból nekem bármilyen előnyöm származott, mondván neki sem volt ilyen lehetősége, amikor gyerek volt. Tudnék még mesélni.

2020. dec. 20. 01:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!