Hogyan birkózzak meg azzal, hogy a szüleim nem szeretnek?
20 éves vagyok, úgy érzem a szüleimnek teher vagyok. Kései gyerek vagyok, a bátyám 15 évvel idősebb mint én. (Ugyanattól a szülőpárostól)
Nemrég kezdtem az egyetemet Pesten, a szüleim Pécsett élnek. A szüleim már nem élnek együtt 1 éve, de így, hogy külön vannak sem érdeklem őket. Ha hívom őket letesznek vagy érzékeltetik, hogy épp zavarom őket. Nem látogatnak meg.
A bátyám már sokkal idősebb, őt megint nem érdeklem.
Vannak barátaim de úgy érzem semmi nem pótolja a szüleim hiányát.
Sokszor sírok.
Igyekszem jó gyerekük lenni, jól megy az egyetem, megoldok magamnak majdnem mindent, egy garzonlakásban élek egyedül, takarékoskodom mégis rosszul érzem magam, mert a szüleim pont olyanok velem, mint amilyen egy szerelmi kapcsolatban az egyik fél aki látványosan ráunt a másikra.
Mit tegyek?
Tudatosítsd magadban, hogy a vérrokonság nem jár automatikus szeretettel, maradj tőlük távol és foglalkozz azokkal akik szeretnek.
Valószínűleg te csak becsúsztál, ezt érzékeltetik veled.
A szülők szeretetét semmi nem pótolja. Pont.
"jól megy az egyetem, megoldok magamnak majdnem mindent, egy garzonlakásban élek egyedül" ez eddig tök jó, már csak a következőket kellene megtenned a belső egyensúlyod elérése érdekében:
-előre nézés, reális célok kiűzése,
-megküzdés megtanulása,
-támogató baráti hátország kiépítése a viszonosság elve alapján,
-partnerkapcsolatra alkalmassá válás,
-(valamint szakember felkeresése, ha depressziós lennél esteleg a szüleid viselkedése miatt)
Nyugi, fog ez menni! Bízom benned.
Nem becsúsztam, azt tudom, hogy anyám szerette volna velem megmenteni a házasságukat (véletlen kicsúszott a száján valami ilyesmi pár éve)
De így szülők nélkül úgy érzem, hogy nem tartozom sehova.
4. Na akkor ez az ok, amiért készültél.
Figyelj, a szülő bármilyen durván is hangzik, egy ideiglenes dolog az életben, az ember leválik róluk,aztán meghalnak. Túl kell lépni rajtuk. Akivel nem törődik a szülője, annak hamarabb kell túllépni rajtuk.
Sajnos jól írta az egyik előttem szóló, hogy a vérrokonság egy adott dolog, amit nem lehet megválasztani, így tényleg nem jár automatikus szeretettel.
Ha valóban megpróbáltál mindent, hogy jobban szeressenek szüleid, és te is mindent megtettél, hogy szeresd őket, de mégsem viszonozzák, akkor sajnálatos, de ebben az esetben jobb, ha nem erőlteted tovább, ami nem megy.
Ebben tényleg az tud segíteni, hogy a párod, a családja, és a barátaid szeretnek, velük kell tovább tervezni a jövődet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!