Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Az anyám teljesen kikészít?

Az anyám teljesen kikészít?

Figyelt kérdés
Ő fiatal korában extrovertált volt, sok barátja volt, sokat bulizott, stb. Én ezzel szemben nem ilyen vagyok, kevés barátom van, és őszintén szólva jól is érzem így magam, nem szeretem a nagy bulikat. Ő emiatt engem állandóan cseszeget. Ha egyszer nem mentem valahova szilveszeterkor, akkor kaptam a magamét, hogy hogy lehetek ilyen, mások is buliznak... Amikor a párommal ketten szilveszteresztünk is cseszegetett, hogy hogy lehetünk ilyen puhányak, azért igazán elmehettünk volna buliba. Másik évben volt, hogy direkt hazudtam, hogy elmentünk valahova, csak hogy békén hagyjon...de persze akkor is hívogat, és mondja, hogy "nem hallja a háttérben a ricsajt, mi történt??". Jelen esetben mentem volna társasozni szilveszterkor, de a kijárási miatt nem fogok. Erre elkezdett cseszegetni, hogy komolyan otthon fogsz ülni??? Menj el buliba!! .... Nem érti meg, hogy másoknál nem szeretek aludni, haza meg nem tudok menni éjfél után... Gúnyolódik rajtam, hogy kevés barátom van, és "aggódik" értem, hogy valami biztos nincs rendben velem. 26/N
2020. dec. 7. 20:01
 1/7 anonim ***** válasza:
26 éves vagy! Ha otthon laksz, akkor a legjobb ha elköltözöl mondjuk a barátodhoz és megszakítod vele a kapcsolatot. Még a telefont se kell felvenni!
2020. dec. 7. 20:14
 2/7 A kérdező kommentje:
Nem otthon lakom.
2020. dec. 7. 20:15
 3/7 anonim ***** válasza:
Akkor minek tartod még vele a kapcsolatot? Nem vagy köteles...
2020. dec. 7. 20:17
 4/7 anonim válasza:
Mivel azt írtad ki, hogy 26 éves vagy, én a helyedben "levágnám" őt magamról. Elég idős vagy ahhoz hogy ezt meg tudd tenni, ha pedig még nincs önálló lakásod, próbáld meg minimalizálni a vele való érintkezést. De ha csak ennyin szeretnél változtatni a kapcsolatotokban, ülj le vele és beszéld meg vele a sérelmeidet. Ne hagyd hogy beleszóljon az életedbe, elvileg ez nem az övé, ne is engedd neki, hogy egy energia vámpír legyen rajtad.
2020. dec. 7. 20:25
 5/7 anonim ***** válasza:
Inkább kevés, de "minőségi" barátod legyen, mint tucatnyi olyan, akivel baj esetén kitörölheted a...
2020. dec. 7. 20:35
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem értem, beszéld meg vele, hogy neked nem arra van igényed, amire neki, nem vagytok egyformák bla bla és hogy reméled megérti, de itt részedről le akarod zárni ezt a témát, felnőtt ember vagy, ne akarja elrendezni a te életviteled, az a te dolgod Foglalkozzon magával. Ultimétumot is adhatsz, hogy most utoljára elmondod, ha mégegyszer nem tartja be a jogos kérésed, ilyenkor le fogod tenni a telefont. Te korrekt vagy, az ő gyengesége, ha ezt nem érti meg. Csak kommunikálni kell! Nem hazudozni, mert nem mersz kiállni magadért!
2020. dec. 7. 22:31
 7/7 anonim ***** válasza:

Hát ez elég fura, hogy a felnőtt gyereke életébe ilyen szinten beleszól anyuci, hogy mej már bulizni! :D

Jóég!

Nem lehet, hogy anyukád nem tudta kiélni magát a te korodban, és most rajtad keresztül akarja átélni a nagy bulizásokat?

Egybként meg másról nem szoktatok beszélni, csak hogy mikor hova jársz el? Én anyummal munkáról, egyetemről beszélgetek, ruhákról, háztartás vezetéséről, családban kivel mi a helyzet stb. Szerintem egyszer nem kérdezte még tőlem életemben, hogy "na voltál bulizni a héten lányom?" :D

2020. dec. 9. 03:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!