Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért nem érti meg anyukám,...

Miért nem érti meg anyukám, hogy nekem a tévénézés a pihenést jelenti?

Figyelt kérdés

Mindig azzal jön, hogy ha tévézni tudsz, akkor tanulni is. És ezt mondja úgy, hogy van 5 napom leadni egy fél oldalas esszét. De ez más dolog.

Hiába mondtam el neki ezerszer, hogy ez pihentető, különben ha ennyire megterhelő lenne minek nézném, de nem érti meg.

Számára a tévé a legnagyobb koncentrációt fogyasztó tevékenység. Neki az kőkemény sport.

De attól még megérthetné, hogy másnak kikapcsolódást jelent. Apám is, egy nap végén hulla fáradtan ledől és tévézik. Ha olyan nehéz lenne számára és megerőltető, akkor minek tenné?

Van, hogy egy beadandót nem aznap csinálom meg, hanem pihenek és majd elkezdem másnap. 5 napom van rá, és ma délután adták föl.

2020. nov. 27. 21:36
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
90%
#9 Ha hazajön valaki a suliból, kell egy kis idő lazítani, „leereszteni”. Az elvégzett feladat is jobb lesz, ha nem rögtön veti bele magát az ember, hanem kipihenten.
2020. nov. 27. 22:29
 12/14 A kérdező kommentje:

11: Igen, ezért van a pihenés.

Edzésnél is, ha nem pihenünk, többet ártunk, mint amennyit használ.

Én is százszor jobban szeretem gyorsan letudni a beadandót, hogy még gondolni se kelljen rá, de van, hogy sokkal jobban esik pihenni, regenerálódni és frissen nekikezdeni.

2020. nov. 27. 22:35
 13/14 anonim ***** válasza:
83%

9-es, igen, nalunk is ez volt, ugy kb 5. osztalyig. Utana hala az egnek beken hagytak a szuleim, de nyilvan azert, mert megbizhato voltam, nem tanultam rosszul.

Egy faraszto nap utan szerintem nem bun pihenni, foleg ha nem olyan surgos a dolog. Meg alsobb osztalyokban sem.

2020. nov. 27. 22:37
 14/14 anonim ***** válasza:
100%

Az enyém azt nem képes felfogni, hogy a "szórakozás" (bulizás, barátokkal összejarás, elmenés valahova) engem jobban lefáraszt, mint egy iskolai nap...

Vannak olyan emberek, akik valamikor valamit a fejükbe vettek, abból meg egy fikarcnyit se enednek.

Nem foglalkozz vele.

2020. nov. 28. 16:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!