Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A születendő kislányomat...

A születendő kislányomat szerteném anyukám elhunyt nővére után elnevezni. Viszont anyukám valamilyen szinten felelősnek érzi magát a halála miatt. Igy is jó döntés lenne?

Figyelt kérdés

2020. nov. 26. 08:51
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
86%

Ha azt akarod, hogy nem legyen lányodnak igazi nagyanyja, tedd azt, amit kérdezel.

.

"soha nem ismertem, csak az idősebb családtagok elmondása és fényképek alapján. De ismeretlenül is szeretet érzek iránta."

Ismeretlen iránti szereteted ne születendő gyereked kárára tedd!

Netán jobban szereted nem is ismert nagynénéd, mint felnevelő anyádat? Ez bizony így jön le kérdésedból.

2020. nov. 26. 09:52
 12/17 anonim ***** válasza:
97%
Miért hibáztatja magát anyukád?
2020. nov. 26. 09:53
 13/17 anonim ***** válasza:
96%
Nekem is ez lett volna a kérdésem
2020. nov. 26. 10:06
 14/17 anonim ***** válasza:
84%

Mi oka van valakinek, hogy egy elhunyt személy nevet viselje a lánya?

1. Szerette, szeretné, hogy “benne éljen tovább az emléke”-nem ismerted, szóval nem szerethetted, plusz anyukád a leírtak alapján rá sem akar gondolni, nem szeretne, hogy éljen az emléke meg élénkebben de persze vágd pofán minden találkozáskor

2. Nem ismeri, de fontos a családnak, és te fejet hajtasz az akarat előtt-senki nem akarja, élén anyukáddal aki rá sem akar gondolni

3. Híres ember aki letett valamit az asztalra - itt erről sincs szó

4. A családnak hatarozottan nem tetszik, de a szülő amolyan csak azért is ember, hogy lássa a család hogy az o döntése, o gyereke - ez lenne a celod?

Vagy romantikusan hangzik, hogy mondhatod mindenkinek, hogy a fiatalon elhunyt nagynéni tiszteletére kapta a nevet,nem csak úgy ki lett választva akkor is ha ezzel megnyomorítód edzés anyádat? De legalább mindenki más majd aki nem ismer titeket ajuldozik, hogy ez milyen szép

A véletlen névegyezés nem ide tartozik, de meg akkor is keresnék mást ha tudnám, hogy fájó emlék

Én nem nevezném el így a gyerekemet h anyukádat bántani akarod inkább rugdosd meg minden találkozáskor

2020. nov. 26. 10:08
 15/17 anonim ***** válasza:
89%
Ha nem ismerted, akkor ez elég érdekes dolog. Olyan fontoskodó, vagy nem is tudom, mi rá a jó szó.
2020. nov. 26. 17:13
 16/17 anonim ***** válasza:
76%

Ha ennyire ragaszkodsz ehhez keress valami hasonló nevet. A kecske is jól lakik, a káposzta is megmarad elven. Te az elhunyt után nevezted el, de anyukádnak meg a családnak, mégsem kell nap mint nap azzal a névvel találkoznia.

Gondolok itt arra például, hogy ha Anna az elhunyt akkor mondjuk Panna, Hanna lenne a kislányod vagy ha Mária volt az elhunyt akkor Mia vagy Miriam lesz a kislány vagy valamelyik másik önállósult beceneve a névnek.

2020. nov. 27. 10:55
 17/17 anonim ***** válasza:
88%
Hát max második keresztnévnek add szerintem. És anyudnak nem is kell róla tudnia, hogy van ez a második keresztneve is, mert lehet, hogy összeszorulna a szíve tőle. Ő elég, ha az első nevéről tud, amin szólítjátok.
2020. dec. 1. 14:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!