Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Félek az apámtól, mit kellene...

Félek az apámtól, mit kellene tennem?

Figyelt kérdés

A szüleim 9 hónapos koromban elhagytak, és a mamám (apai nagymama) nevelt fel a két nővéremmel együtt. ők már elköltöztek, most én és a mamám lakunk együtt. illetve az apám idejott hozzánk (kb 2 hete) , és most itt is fog maradni legalább ebben az évben. nagyon sokat iszik, majdhogy napi szinten be van rúgva. a mamámat is már többször arcon ütötte (nem nagyon, csak épphogy hozzáért a keze, úgymond paskolta vagy mi ahogy ő mondta). ha ideges (ami annyiból áll, hogy ha mond valamit es mi nemet mondunk ra) akkor kiabálni kezd és folyton azzal fenyegetőzik hogy a barddal/karddal /késsel elvágja a nyakunkat. persze nem tenné meg, de már nagyon idegesítő hogy szinte minden nap ez megy. illetve ezen kívül sokszor fura pl nekem a nyakamba harapott, vagy ölelget össze vissza, ma pl azt is megkérdezte, hogy voltam e mar intim kapcsolatban fiuval (persze nem ilyen szépen kérdezte) es még sorolhatnám.

a kérdésem az lenne, hogy ilyenkor mit lehetne tenni? a mamam tud mindenről, de azt mondja hagyjam rá, ne érdekeljen, majd abbahagyja.

ha valaki tudna valami tanácsot adni hogy ilyenkor mit kellene tennem, nagyon megköszönném

19/l

2020. nov. 21. 22:10
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
29%
elmenni dolgozni, utana a pénzből elköltözni?
2020. nov. 21. 22:15
 2/15 anonim ***** válasza:
84%

Én a helyedben ott húznék meg egy nagyon kemény határt, hogy semmiféle testi kapcsolat ne legyen köztünk. Ne ölelgessen, hozzám se érjen, egyáltalán mi az, hogy a nyakadba harap? Világosan megmondanám neki, hogy ezt ne, semmiféleképpen. A többi is zavarna, de ez lenne az a pont, ahol kilépnék az ajtón és többet nem mennék vissza, amíg ő is ott van. Nehéz lenne, de nem megoldhatatlan.

Persze nem azt írom, hogy te is ezt csináld, de az én reakcióm ez lenne.

2020. nov. 21. 22:16
 3/15 anonim ***** válasza:
86%
Szerintem simán fel lehetne jelenteni szexuális zaklatásért, aztán távoltartási végzést vagy mi a szöszt kérni. Oké, ez most így elég hülyén lett megfogalmazva, de már az a tény, hogy alkoholista, melléd állítja a törvényt. Beszéld ezt meg mamáddal. Nem fogja jó néven venni, de ha nem akarja semmibe venni 19 évnyi munkáját vagy téged, akkor a te érdekeidet kell néznie. És ha igaz, amit mondasz, akkor totál beszámíthatatlan is. Lehet, hogy te megúszod, mert elköltözöl, de mamádra még ugyanúgy veszélyt jelenthet. Persze ha tényleg csak az idén marad, akkor megpróbálhatjátok kibírni, de őszintén, az ilyen emberek mikor nem akaszkodnak rá az emberre huzamosabb időre, és keserítik meg az életét? Az alkesz emberek, akik zaklatják a saját vér szerinti lányukat, nem fognak csak úgy egy BÚÉK után továbbállni.
2020. nov. 21. 22:25
 4/15 anonim ***** válasza:
88%

Kislány, a "persze nem tenné meg" egy önámítás. Csak idő kérdése, hogy kapjon valamelyikőtök egy méretes pofont, vagy a késsel támadjon nektek. Természetesen ez mind a ti hibázik lenne, ő nem tehet róla, ti idegesítettétek fel.

Az ajtódat pedig éjjelente szigorúan zárd be, ha nin kulcs hozzá, legalább egy reteszt szerelj fel belülre. Fogdos, harapdál, épp hogy azt nem kérdezte még meg, hogy lefeküdnél-e vele. De lehet ezt is eldönti helyetted ha jobban felönt a garatra.

Nagymamáddal ülj le beszélgetni ezekről a dolgokról amikor ez az állat nincs otthon és győzd meg róla, hogy tegye ki a szűrét. Ennek közléséhez mindenképpen kérjétek egy erős férfi segítségét, szükség lesz rá várhatóan.

2020. nov. 21. 22:33
 5/15 A kérdező kommentje:

a gond az, hogy nincs ajtó a szobámnál. mar beszéltünk mamammal rola, es kedden elkuldjuk azzal az indokkal, hogy en suliba megyek (igaz lenne csak hat a virus kozbeszolt) es o pedig dolgozni megy. igy atmegy a mamam anyukajahoz es ottmarad.

es köszönöm a válaszokat

2020. nov. 21. 22:40
 6/15 anonim válasza:
85%
Szerintem a helyi családsegitőt kéne felkeresned, ilyen dolgokban is tudnak segíteni.. Tanácsot adni valamint el kell koltoztetni.. Ha nincs bejelentve a lakcímre akkor elkuldhetitek és ha nem megy el majd a rendőrség elzavarja. Az én apám sem normális, ő ide van bejelentve de a viselkedése miatt mégis elkuldtek, a fenyegetőzés pedig bűncselekmény tavoltartasit is adhatnak. Velem ez kétszer történt meg
2020. nov. 21. 22:40
 7/15 anonim ***** válasza:
87%

Remélem sikerül kitenni. Ha nem, nyugodtan hívj rendőrt, ne habozz, mert esetleg elfajul a helyzet és később nem lesz rá már lehetőséged.

A kulcsot mindenképpen kérjétek el tőle, vagy ha nagyon nem akarja odaadni, akkor ahogy elmegy cseréljetek zárat.

2020. nov. 21. 22:50
 8/15 anonim ***** válasza:
85%
Ráférne a faterra egy kiadós verés. Nemhogy hálás lenne a genetikai hulladékja, hogy az anyja befogadja a házába dögleni, még ő arcoskodik meg terrorizál.
2020. nov. 21. 23:10
 9/15 anonim ***** válasza:
50%
Micsoda világba élünk. De most komolyan, hova süllyed ez a Magyar társadalom?
2020. nov. 21. 23:52
 10/15 anonim ***** válasza:
63%
Ki kell venned egy albérleti szobát egy egészen más településen. Életveszélyben vagytok. A nagyanyád is, de ha ő felnőtt emberként befogadta, az az ő felelőssége, őt nem tudod saját maga elől megmenteni. Legalább te maradj sértetlen.
2020. nov. 22. 00:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!