Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Jogosan haragudott meg anyukám...

Jogosan haragudott meg anyukám? Te mit tettél volna?

Figyelt kérdés

Tehát az a helyzet, hogy volt egy középkategóriás laptopom, amit pár éve kaptam a szüleimtől karácsonyra. Mivel sokat használok tervezéshez szükséges alkalmazásokat, photoshopot és egyebeket, ezért eladtam a laptopot, és a pénzből + a saját pénzemből vettem egy sokkal komolyabbat. Ezen sértődött meg anyukám. Szerinte a tesómnak kellett volna adnom. Szerintem nem, mivel én kaptam.

Ki mit gondol erről?

2020. nov. 14. 15:04
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Azt akarta, hogy adjam a tesómnak a régit, én meg vegyek egy újat teljes mértékben saját pénzből a laptop eladása nélkül.
2020. nov. 14. 22:03
 12/14 anonim ***** válasza:

Nem elszórtad a pénzt, hanem beletetted az új árába, ezért nem kéne téged megbüntetni. A laptop eleve a PC-hez képest gyorsabban elavul, de te felhasználtad. Szerintem korrekt volt és hasznos az eljárás.

Volt valaha szó arról, hogy a testvéred számít rá, elkérték egyáltalán? Te kaptad vagy ti kaptátok? Anyukád lehet, hogy nem szólt, a tesódnak meg nem tud venni, így akarta volna megoldani, hogy neki is legyen. De akkor sem jogos, ha ez a megoldás csak az ő fejében létezett. Az sem számít, ha a tesódnak beszélt róla, az érintett tulaj te vagy, akitől elvette volna a gépet.

2020. nov. 15. 04:46
 13/14 anonim ***** válasza:
100%
Abszolút nem jogos. Nagyon kedves tőle, hogy a te károdra spórolt volna, de mivel ajándékba kaptad a gépet, és nem kölcsönbe, persze, hogy jogod volt hozzá! Nagyon érdekes szemléletmód, hogy a nagyobb gyerek (feltételezem tanulsz még) spórolja össze az új gépre a pénzt és vegyen abból, míg ő nem ölne bele annyi pénzt a saját kisebbik gyerekébe, hogy vegyen neki is egy gépet. Nagyon korrekt, főleg, ha ezt utólag borítja rád, és nem azzal a feltétlelle kaptál annak idején gépet, hogy családi tulajdon...
2020. nov. 15. 07:40
 14/14 anonim ***** válasza:
21%
Nagyon vigyázz, tesód a kiskedvenc, erre az anyáddal és a tesóddal való viszonyod is egy életre rámehet.
2020. nov. 15. 09:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!