Mit tegyek, ha úgy érzem, anyukám nem foglalkozik velem?
Figyelt kérdés
Mióta megszületett a húgom - aki jelenleg 4 éves -, folyamatosan hanyagol, nem foglalkozik velem. Nem hallgat meg, észre sem veszi, ha van valami gondom. Mindig azt mondja, nekem milyen könnyű az életem, pedig ez nem így van! A tesómat nagyon elkényeztette, mindig mindent megvesz neki, hagyja, hogy a főétkezéseket cukorral, csokival, chipsel, gumicukorral helyettesítse. Úgy érzem, teljesen megfosztott az édesanyámtól, mióta velünk van. Velem sűrűn ingerült, mindenért engem okol - amit tesóm csinált, még azért is - , hibáztat, bezzeg a húgom mindig jó, őt nem szabad se leszidni, se rosszat mondani rá. Értem én, hogy van anyukámnak más problémája is, de ne rajtam vezesse már le! Fogalmam sincs, mit kezdjek. Gondolkodtam a költözésen, de az csak látszatmegoldás lenne.2020. nov. 13. 21:26
1/9 anonim válasza:
Hány éves vagy? Ezt csak azért kérdezem, mert egészen más a helyzet, ha még te is gyerek vagy, vagy ha már 18 felé közelítesz.
2/9 anonim válasza:
Ijj, sajnállak. Ez tényleg eléggé rossz lehet...nincs valaki-barát, rokon- akivel meg tudnád beszélni a gondjaidat? Mert az nagyon nem jó, hogy így magadba folytod...
Függetlenül attól, hány éves az ember szüksége van arra, hogy valakivel megbeszélje a gondjait,dolgait...
3/9 anonim válasza:
Sajnálom hogy így érzel, s azt is hogy anyád ennyire figyelmetlen. Egy 4. éves gyermek nevelése nem lehet könnyű, ezért lehet az hogy ekkora engedményeket tesz meg vele kapcsolatban. S hogy mindezen közben rád kevesebb figyelem hárul... Beszélj anyuddal, mondd el neki hogy érzel, mondd el mennyire bánt ez a helyzet. Édesapádról nem írtál, de ha igaz amit gondolok, hogy nincs veletek, s hogy egyedül nevel, akkor anyukádra elég sok teher hárul. Persze ez nem lehet elfogadható indok hogy veled kevésbé törődjön. Kommunikáljatok, ne hagyjátok hogy a sérelmek eltávolítsanak egymástól. Mindenhol vannak apró hibák, és ha ezeket hajlandóak vagytok megbeszélni nem lehet gond.
4/9 anonim válasza:
Hány éves vagy?
Én 16-nak nézlek.
5/9 anonim válasza:
Ez van.. Keress barátot, barátnőt. Neten különböző csoportokat. Stb...
6/9 A kérdező kommentje:
18 vagyok.
2020. nov. 13. 23:05
7/9 anonim válasza:
Beszélj vele, hátha fel sem tűnik neki, és ezzel megadod a lökést a változáshoz.
8/9 anonim válasza:
18 éves vagy felnőtt ,ergó több eszednek kelene lenni mostanra ha leszidnak gondolom olyan ért amiről tudnod kéne hogy azt nem lehet,szabad stb.4 évre haragudni nem jó ötlett,nem vedte el anyukádat töled de te felnőtt vagy ő meg egy kisgyerek vele jóval többet kell foglalkozni mint egy felnőtt gyerekel.
9/9 anonim válasza:
Mert téged már felnőtt számba vesz,a tesód meg kicsi.Természetes,hogy most inkább körülötte forog minden.De azért ha úgy érzed,hogy elhanyagolnak,üljetek le és beszéljétek meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!