Tényleg jó ez így?

Figyelt kérdés

Ez az utolsó évem az egyetemen. Nem megy. Ez tény. Egyáltalán nem érdekel amit tanulok, anno csak azért jelöltem be a szakot, mert azt hittem nem fognak felvenni rá (amiket első két helyen jelöltem meg oda nem vettek fel, ebbe most nem mennék bele mélyebben). Végül felvettek, arra amelyikre egyáltalán nem akartam menni, és nem akartam elkezdeni. Apám erőltette. El kellett kezdenem, de nem teljesítettem jól, ezt ő is tudta és állandóan kiabált velem emiatt, amit amúgy megértek, de azt már nem, hogy miért hord el minden szarnak mikor annyi történt h egy tárgyat nem az első hanem a második félévben teljesítek. Félreértés ne essék, nem csak az első félév ment szarul, hanem az összes. Arról szó sem lehetett soha h otthagyjam vagy szakot váltsak. Utólag belegondolva lehet úgy kellett volna váltani hogy nem mondom el neki.

Jelenleg amiatt áll a bál, h mivel nem kezdtem el időben a szakdogát (ami teljes mértékben az én hibám!) így nem tudtam leadni határidőre. Következő félévben fogom ezt megtenni és jövő félévben lesz a záróvizsgám is, de az ugye már nem lesz szigorú értelemben vett egyetemi félév, tehát kvázi semmi kötelezettségem nincs az egyetemmel kapcsolatban.

Megértem h apa emiatt ki van akadva és jogos is, de azzal rohadtul nem értek egyet amit csinál.

Először is: a testvérem is idén kapna diplomát, de nincs nyelvvizsgája, szóval hacsak nem lesz az mint nemrég, h odaadják a diplomát nyelvvizsga nélkül is, nem lesz neki még (tesóm elmondása alapján) vagy 1,5 évig. Tudom h a nyelvvizsga nem teljesen ugyanaz mint a szakdolgozat vagy záróvizsga hiánya, de a testvéremmel akkor sem kiabál. Vele nem viselkedik úgy mint velem. Engem állandóan szid, elhord mindennek, konkrétan azt hiszi hogy k*rva vagyok. Ezt speciel anyámnak mondta amikor pl szóba jött hogy máshova felvételiznék ahelyett h azt kezdjem el amit most tanulok. A másik opció másik városban volt, oda szerinte azért akartam volna menni hogy majd a sarkon álljak. Valahányszor így beszél velem, ki szoktam akadni rajta. Nem szokta megkérdezni miért vagyok mérges rá, csak nekem esik megint, hogy mi az h még nekem áll feljebb, merthogy ha bárki mondd nekem bármilyen kritikát, akkor kapásból megsértődök az illetőre mert h csak egy hisztis picsa vagyok. Mondtam már neki h mi a bajom ilyenkor de nem érti meg. Azt sem érti, hogy pont elég szar hogy nem megy az egyetem anélkül is hogy kiabálna velem emiatt, ennek ellenére viszont állandóan ordibál. Mindig azt mondja, h higgyem el hogy neki rosszabb.

Gyűlölöm mikor így beszél rólam és főleg amikor annyi nincs benne h legalább a szemembe mondja. Nekem 3 éve csak azt mondogatja h hülye vagyok ehhez a szakhoz. Ez igaz amúgy, de csak mert nem érdekel az egész. Ez most valószínűleg tényleg csak hiszti, de sírógörccsel gondolok az egyetemre is nemhogy arra h leüljek tanulni.

Most amikor megtudta h nem adok le szakdogát teljesen ki volt akadva h biztos nem fogok otthon ülni hanem elmegyek dolgozni. Ez így teljesen rendben van, én is így terveztem.

Ma viszont bejelentette, hogy nem fogok elmenni dolgozni amíg megvan a hallgatói jogviszonyom (január végéig van). Most novemberben lesz valamikor a szakmai gyakorlat védésem, ami kb. 20 perc.

2 hónap semmittevés. 2 hónapig üljek otthon szerinte.

Tényleg velem van baj? Ez így tényleg normális viselkedés részéről és tényleg csak hisztis/túlérzékeny vagyok?

Ez egy kicsit összeszedetlen lett, de jelen pillanatban nem megy jobban.

2020. nov. 4. 18:54
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem vagy az.
2020. nov. 4. 18:56
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
egyáltalán nem érthető, hogy kiabált veled. Főleg, hogy ő erőltette a szakot. Nem olvastam végig, de kérlek ne gondold, hogy jogos és normális ha kiabálnak veled.
2020. nov. 4. 19:08
 3/10 anonim ***** válasza:
35%

Lehet hogy apukád nagyon elvetette a sulykot de azért te is tettél azért hogy ez legyen

nem adtad le a szakdolgozatot saját hibád miatt.

Szerintem azon gondolkodj inkább h vagy elköltözöl és akkor úgy cseszed el az életed ahogy akarod vagy kibirod ezt a fél évet, nem szivatod magad jobban mint kellene és utána meg azt csinálsz amit akarsz..

2020. nov. 4. 19:21
 4/10 anonim ***** válasza:
97%
Azért nem adta le a szakdogáját mert nem érdekli a szak amit csinál, ilyen egyszerű. Ettől nem lesz se szar ember, se link és se nem cseszi el az életét, csak rohadtul nem motivált.
2020. nov. 4. 19:22
 5/10 anonim ***** válasza:
50%

Kedves 4-es

Tudom de akkor mondja meg hogy hagyjanak a fenébe és elköltözöl ennyi...

2020. nov. 4. 19:26
 6/10 anonim ***** válasza:
96%
gondolom nincs pénze elköltözni :( De attól még nem fer ráerőltetni valamit amit nem akar, majd kiabálni vele mert nem csinálja azt amit kezdetektől nem akart
2020. nov. 4. 19:28
 7/10 anonim ***** válasza:
42%

Attól hogy maga a szak nem érdekel, ha már meglesz a diplomád, lehet hogy tudnál vele olyan munkát találni, ami elviselhető, talán még szeretnéd is. Gyakran a valódi munkavégzés meg az ami az egyetemen folyik, az két külön dolog. Szóval ha már ennyi évet beleöltél, talán adj neki egy esélyt.

Apáddal meg el kéne menned családterápiára, pszichológushoz. Egyértelmű hogy van benne valami feszültség a háttérben ami folyamatosan bántja, azért viselkedik így. Ezt a pszichológus 2-3 alkalom alatt rendbe tenné, és akkor sokat javulna a kapcsolatotok.

2020. nov. 4. 19:43
 8/10 Savlekotő ***** válasza:
100%
Naná h nem akarja hogy dolgozz mert akkor lesz pénzed lelépni a kontroll alól...
2020. nov. 4. 20:03
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Volt egyszer egy hasonló hangvételű kérdés, ahol anyuka kérdezte, mit csináljon a férjével, aki a nevelt lányával(!!!!) csinálja ugyanazt, mint most veled az apukád. Megjegyzem, a férjjel a vérszerinti lány el is vágott minden köteléket és ahelyett, hogy magába szállt volna, a mostoha lányát kezdte kekírozni.

Mondjuk én mindenféleképpen valami szállást biztosító melót keresnék, mert legalább addig sem vagy egy légtérben apukáddal és addig sincs gond a lakhatással.

Csak ügyesen!

2020. nov. 5. 08:20
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem, nem jó. Kérdés, hogy melyik városban élsz, mennyi a lehetőség ott most munkát találni. Mi volt az a szak, amit megcsináltattak veled, de nem tetszett és mire mentél volna szíved szerint? :)
2020. nov. 5. 13:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!