Tényleg ekkora probléma manapság idehaza az, hogy a
fiatal felnőtt emberek nem tudnak önállósodni?
Figyelt kérdés
Ti is észrevettétek, hogy mostanában nagyon sok kérdés szól arról, hogy 30-40 évesen otthon lakik még valaki, mert nincs elég önereje? Sokszor említik "mamahotel"-ként, vagy elbújtatva a a leírásban írják, hogy anyóséknál, apóséknál lakunk babával, a szüleimmel élek, mert ápolom őket, segítek nekik és ez így jó, hosszútávú tervben pedig semmi. Úgy veszem észre, hogy ez egyre nagyobb probléma. Ti ezt hogyan oldanátok meg? Ugye nem mindenki képes csok-ot felvenni, szóval aki szingli és nem tervez babát annak már nem jár "önálló élet"? 21 éves lányként elég elszomorító jövőkép van előttem jelenleg. Ti hogyan vélekedtek ezekről a dolgokról? Manapság szinte tényleg lehetetlen "hátszél nélkül" önállósodni, valamint egyedül megélni? Van itt olyan nő (esetleg férfi, bár az szerintem kicsit más kategória), aki egyedül tudott "érvényesülni" az életben?
30 évesen anyuval élek albérletben. Keresek havi 300-at marad kb havi 170. Mire ebből lesz a mostani lakásárak mellett egy normális önerő addigra leszek 35. Gáz de értelmetlen lenne külön költözni albiba.
30F
2020. nov. 3. 16:23
22/44 anonim válasza:
Annyira szerintem azért nem beteges a 10-es, a "minimalistapápa" Matt D'avella is ilyesmiről beszélt, hogy visszaköltözött a szüleihez meg alig költött, hogy kifizesse a hiteleit. Most meg ránézésre eléggé kellemesen megél pénzügyileg, nem úgy tűnik mint akinek gondjai vannak ilyen téren.
2020. nov. 3. 16:23
23/44 A kérdező kommentje:
21-es, de ez nem is olyan rossz, neked meg van terved legalább, és nem irreális.
2020. nov. 3. 16:35
24/44 A kérdező kommentje:
22, nekem a 10-es a szövegéből kiindulva pont olyan dolgokról mond le, amit semmilyen pénz nem ad vissza. "Spórolni,spórolni,spórolni", az időt meg az élményeket amiket kihagy pedig senki nem adja vissza.
2020. nov. 3. 16:38
25/44 anonim válasza:
Nőként össze kell jönnöd olyan pasival akinek saját lakása van és kész. Majd a szerelem kialakul együttélés során azt ámen. Vagy még barátnőiddel lehet szobát is kibérelni és akkor is elleszel. Sok lehetőség van csajként, hogy ne a szüleiddel éljél, ha igazán külön akarnál költözni.
26/44 A kérdező kommentje:
Na vagyis, hogy fejezzem ki magam.. inkább úgy, hogy amiért semmilyen pénz nem kárpótol. Ez jobb.
27/44 A kérdező kommentje:
25-ös. Na ez a szomorú. De ez hogy alakult így ki, hogy egy nő ilyen kiszolgáltatott legyen? Meg az is, hogy szidják a nőket, hogy csak a pénzért meg az autóért jön össze egy férfival. Azt szokták mondani, hogy ez a könnyebbik út. Tényleg ez a könnyebbik? Függni egy olyan embertől akihez nem is vonzódsz? Vagy például 10 évből 5 éve valakiket már csak a hitel köt össze? Ennek mi értelme?
2020. nov. 3. 16:46
28/44 anonim válasza:
15-ös, látod, ez tévhit.
150 x 20.000 = 3.000.000 a havi bevétele a könyvelőnek.
Ebből alsó hangon elmegy a fele a 4 alkalmazott bér + járulékaira.
a maradékból kb. 2-300 ezer a bérleti díj.
Aztán könyvelőprogram (frissítése), továbbképzések, informatikus, 4 gép karbantartása, papír, toner. Ami marad, vállalkozóként leadózva nem éri el a nettó 300-at havonta (tudom, mert könyvelő vállalkozó vagyok én is, saját magamnak dolgozom.)
2020. nov. 3. 16:48
29/44 anonim válasza:
Kérlek, nekem ne beszélj egy vállalkozás költségeiről.
Ketten dolgoznak, az én 4 emberes cégemre 20 000 a könyvelés.
Bérleti díja nincs, a házában dolgozik.
Ha "nem érné el a 300-at", akkor kimenne Ausztriába alkalmazottnak 5-600 000-ért (Szombathelyről beszélünk), nem pedig saját céggel bohóckodna.
2020. nov. 3. 16:56
30/44 anonim válasza:
Nekem és nővéremnek úgy sikerült önállósodnunk, hogy ahogy végeztunk a sulival, mentünk külföldre. Hugom nem ment, még mindig otthon van. A legtöbb önálló 20-as nő ismerősöm külföldi munkával alapozott. Aki nem, annak ott volt a gazdag pasi vagy a szülői segítség. Sajnos most ez a 3 lehetőség maradt, főleg, hogy minden ellenünk dolgozik. A vírus nyomja le a béreket, az inflációt felfele és a kormány meg az ingatlanárakat az egekbe. Vagy megszoksz, vagy megszöksz.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!