Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyukám megsértődött rám mert...

Anyukám megsértődött rám mert azt mondtam nem voltunk közel a nagyival?

Figyelt kérdés

A nagyszüleim az elmúlt pár évben haltak meg.

Ők magyarországon laktak de más városban mi pedig kiköltöztünk németországba kb 10 éve. Évente max 2x találkoztunk velük, (az öcsém miatt a többesszám) és akkor se voltak tipikus nagyi-nagypapi programok, nem sütöttünk főztünk, nem beszélgettünk SOHA személyes dolgokról csak hogy megy a suli, van e már barátom... Apukám szülei voltak, amikor nagyi meghalt szomorú voltam mert akkor már 1 éve nem láttam őket.

Bocsánat a hosszú bevezetőért, de a következő történt:

mindenszentek van, gyújtottak a szüleim gyertyát, és vacsoránál szóbakerültek természetesen. Én nem szóltam egy szót se de aztán apukám megkérdezte, hogy mondanék e valamit. Iszonyuan dühös lettem, elsirtam magam (rám nem jellemző módon) és azt mondtam, hogy ,,hát max a kirándulásokról tudnék amiken ti is ott voltatok, de egyébként nem voltunk közel szóval nem tudom, nem nagyon ismertem" .

A szüleim persze kiakadtak, hogy hogy mondhatok ilyet de ez engem rádöbbentett, hogy nekem ő tényleg idegen volt, nem tudom, hogy találkoztak a nagypapával, nem tudom hányszor volt szerelmes, azt se, hogy szerette e a munkáját és ő se többet rólam.

Ez hatkor történt azóta nem szólnak hozzám és én úgy érzem nekem van igazam még ha bunko is voltam...kicsit hibáztatom is őket mert hogy kérhetik számon a "szeretetet" ha éventi 1x 1 hétre láttam őket?

17/L

2020. nov. 1. 20:44
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
67%
Szerintem meg a család nagy teher. Egy ilyen beszélgetés nem ronthatná el semmiképp a napom, még akkor sem ha a gyerek felcsattan. Értelmes ember nem problémázik ilyenen, pláne nem helyezi a gyereket büntetésbe. Ettől függetlenül ez egy jó helyzet arra, hogy kommunikációs képességed fejleszd és megbeszéld a szüleiddel, hogy milyen volt ténylegesen a viszonyod a nagyszüleiddel.
2020. nov. 2. 02:32
 12/14 anonim ***** válasza:

ėn pl mai napig emlėkszem mit csinåltunk a nagymamåmal ės nagypapåmal minkėtt nagyszüleimel ,az egyikel gyümölcsöt fagyasztotunk le,befötett kėszitetünk,szörpöt kėszitetünk,sütit kėszitetünk,kertėszkedtünk ,måsikal templomba jårtunk,sütötököt ettünk,stb.

viszont a gyerekeimnek nem lesznek nagyszülös emlėkei mert csak anyukåm ėl mår de ő nem klaszikus nagymama igy nem is foglalkozott sokat a gyerekekel.

2020. nov. 2. 07:53
 13/14 anonim ***** válasza:
63%

7-es

vagyok.

8# aatol, hogy jelentetted a valaszom, meg igaz :) Ittpont te vagy aki 0 erzelmi intelligenciaval rrndelkezik es szelkemileg abszolutt sehol sem tartasz, akarcsak a Kerdezo!

Kerdezocske..neked pedig meg annyit, hogy nem nyugtatom magam, de ehhez nem megfelelo az IQd, hogy ezt felfogd.

Akarhogy csurod csavarod...nem voltak kozos pillanatok..megis az egyik szulod szulojerol beszelunk,tehat ha nem vagy kroes azzal a morzsanyi agyacskaddal felfogni, hogy miert jarna a tisztelet, akkor csak sajnalni tudlak! A szuleidnek igaza van.

2020. nov. 2. 08:57
 14/14 anonim ***** válasza:
57%
Őszinte voltál. Ennyi. Lehet, hogy a szüleid elvártak volna némi álszenteskedést, hogy micsoda csodás nagyszüleid voltak, de ha nem volt mit mondanod, akkor kár ezen feszkózni. Nem a Te szégyened és hibád, hogy évente egy hétnyi idő volt az összes együtt töltött idő, és ennyi maradt meg róluk...Nekem is vannak ismerőseim, akiknem külföldön él a nagyszülőjük, mégis van velük rendes kapcsolatuk, és nem csak egy messzi idegenként tekintenek rájuk.
2020. nov. 2. 11:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!