Miért hangoztatják a szüleim vajon, hogy Ők fizették a iskoláztatásom, amikor általánostól egyetemig államin voltam?
A könyveket tényleg ingyen kaptam.
Az iskolai ebéd talán néhány ezer forint lehetett egy hónapra.
De az, hogy etetnek nem iskoláztatás amúgy.
Meg amúgy egy gyereket kutya kötelességük etetni, ezért miért várnak hálát? Hogy van valakinek pofája ezt felhánytorgatni?
A 3 leggyakoribb ok, amiért ezt a szülő hangoztatja:
1. Érzelmi zsarolás, mert nem tetszik a gyerek valamely döntése, vagy az önállósodása úgy általában.
2. A gyerek elégedetlen a szülei teljesítményével az őrá fordított idő, figyelem (a.k.a. szeretet) tekintetében, és ezt kimondja.
3. A gyerek viszonya a szüleihez érdemük ellenére megromlott, és a szülők eszköztelenek a gyerek "támadásaival" szemben.
Ezt én sem értem, hogy miért kell hangoztatni. Az egy dolog, hogy a szülő fizet dolgokat az általános iskolai oktatásban, de az a kötelessége törvényileg, basszuskulcs. Ezt tudta, amikor gyereket vállalt, ez nem az ő hősiessége. Azért meg azt ne nevezzük már az év szülőségének, hogy vki, hűha, EBÉDET biztosít a gyerekének.
Egyetemen már jobban megértem, ha fizet mellé tankönyvet stb.
Az általános és középsulit tényleg nagyrészt az állam fizeti. Most meg főleg, hogy a tankönyv is ingyen van. Viszont a sulival kapcsolatos egyéb kiadásokat a szülők. Ettől függetlenül egy általános vagy középiskolára azt mondani, hogy fizettem az iskoláztatását a gyereknek erős túlzás.
Az egyetem teljesen más téma. Egyrészt sokkal drágább, főleg, ha nem egyetemi városban laksz és fizetni kell a kolit/albérletet. Másrészt a megélhetés és a jegyzetek sincsenek ingyen. Ami miatt a leginkább jogos lehet egy ilyen mondat, hogy a legtöbb szülő eltartja az egyetemista gyerekét, így teszi lehetővé, hogy tanuljon, holott a "gyerek" már nagykorú és munkaképes. Ilyen szempontból valóban "fizet" azért hogy te tanulhass.
Az más kérdés, hogy normális szülő ezt örömmel tesz, hiszen szeretné, hogy a gyereke boldoguljon és nem állandóan felhánytorgatja. Aki ilyet tesz az sok esetben sajnos tényleg akar valami "hálát" a gyerektől.
Alapesetben 16 eves korodig vagy tankoteles. A szulied mo dhattak volna 16 eves szulinapodon hogy inkabb hagyd a sulit jatsz otthon (na jo 18 eves korodig azert el kell tartaniuk, de utana semmi sem kotelezo, ha nem jarsz suliba). Azt nem tudom hany eve van a 16 eves korhatar, de ebbe ne kosson bele senki mert akkor jo legyen 18.
Lenyeg hogy utana mehettel volna dolgozni is. Hajofejek a szuleid, akkor kezdetektol a tanulast nyomattak, es az egyetemet, hogy ha vegzel jo helyre kerulhess. Persze nem ettol kerulsz jo helyre es keresel sokat, deteny hogy alap esetben a szulok jo resze ezt szeretne. Es ebbebeletol rengeteg penzt is.
A tanittatas nem a tandijat jelenti es meg csak nem is a tanszereket. Ezt csak az nem tudja, aki nulla elettapasztalattal es intelligenciaval es logikaval rendelkezik. Tehat nem ertem hogy eroltethettek nalad az egyetemet. Valoszinu ezert hangoztatjak, mert magukra mergesek, h egy ilyen szerencsetlen ertetlennek miert eroltettek az egyetemet (vagy azakarmit mert ki tudja mi a valosag).
Tanittatas: minden amiahhoz szukseges, hogy valaki elvegezzen egy iskolat. Belertve az iskolahoz eljutast, a megfelelo ruhazatot (otthon jo a macinaci es koszos ronygos ruha is suliban kineznek erte vagy elvarnak bizonyos megjelenest), taska, konyvek, fuzetek, iroszerek, kipihentseg, jozansag, egeszseg (kepes legyel figyelni, ebren lenni), otthon is a tanulokornyezet biztositasa (legyen hol tanulnod es ne a tyukol legyen a nyugis magolos helyed), ha az iskolahoz es az ottani kornyezethet hozza tartozik akkor a kozosseg tamogatasa (mehess osztalykirandulasra, vagy nyari gyakorlatra). Es ahigy mas is irta, normalis szulo tamogat a jovobeli elkepzeleseinkben is tehat segit szakmat/szakiranyt/iskolat valasztani,felkeszulni a felvetelikre, hagy tanulni, netan fizet kulonorat. Vesz telefont ne logj ki a sorbol, ne csufoljanak.
Az iskolaztatas penz.
Nem tudom mi bajod veled a szuleidnek, de nagyon bepipulhattak, haezt hangoztatjak. Bekelj meg a gondolattal, hogy igen ok iskolaztattak es nekik is mond ok igen tudod, de mar tul vagytok rajta. Mesz dolgozni, no para.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!