Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért gondolják azt, hogy ez...

Miért gondolják azt, hogy ez így helyén van?

Figyelt kérdés

Én konkrétan nem egy ember vagyok már, hanem az ő kitalációjuk.

Nem nézhetek ki úgy, ahogy szeretnék-szeretnék más ruhákat hordani, de muszáj ez a "templomi" kinézet (SEMMI kirívó nincs azokban, amiket én szeretnék), nem festhetem be a hajam, pedig utálom a színét kiskorom óta, nem lehet septumom, mert szerintük az ronda, pedig nem nekik kell berakatni, nem sminkelhetem magam, pedig csak egy tust használnék és pirosítót mert utálom hogy falfehér vagyok, ez legalább egy minimális színt hozzáadna. Ezektől annyira jól érezném magam, de ha nekik nem tetszik, akkor majd ők eldöntik hogy hogy nézzek ki, pedig semmi közük hozzá.

Nem viselkedhetek úgy, ahogy szeretnék-fiús (de szerintük nem hordhatok olyan ruhákat, mert én egy lány vagyok) vagyok, úgy is szoktam ülni, mint egy fiú és folyamatosan rámszólnak hogy mosolyogjak és üljek egyenesen, húzzam ki magam, stb. Miközben a bátyám egy hete nem fürdött és a büdös pizsamájában jelenik meg.

És a lefontosabb az, hogy nem szerethetem azt, akit szeretnék-bi vagyok, már évek óta tudom, azóta ezt magamban kell tartogatnom, mert tudom hogy nem fogadnának el. Apukám folyamatosan homofób megjegyzéseket tesz, csak egy csalódás lennék nekik.

Ha azt mondom hogy ez nekem így nem jó, és szeretnék más lenni, az aki én tényleg vagyok, akkor az a válasz, hogy én fiatal vagyok, nem tudom hogy mi a jó nekem és mi nem. De én ezt már nem bírom tovább. Minden egyes este sírok miattuk.

És nem csak a szüleimnél megy ez. A suliban is hallgathatom a homofób megjegyzéseket, nem csak diákoktól. Művészeti suli, sokmindenkinek festve van a haja, de tudom hogyha én befesteném az már gond lenne. Mindig olyan nagy szerettel nézem, hogy milyen szép sminkeket hordanak a lányok, én is olyan szívesen hordanám, de nem lehet, mert az "r!bancos".

És esküszöm már néha az élettől is elmegy a kedvem. Mi értelme, ha nem lehetek az, aki én tényleg vagyok?

2020. okt. 26. 08:00
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
Dolgozom, de sajnos 18 év alatt nem sok munkahely foglalkoztat, úgyhogy maradt a meki. Abból vettem ruhát (amit anya ki is dobott), abból fizetnék mindent amit szeretnék, de így is ordibálnak (jobb esetben, mostanában a veszekedések elég gyakran elfajulnak addig, hogy megütnek vagy belémrúgnak).
2020. okt. 26. 17:09
 12/21 anonim ***** válasza:
100%

Ezt hívják úgy hogy begyöpösödöttség. Ebben a szüleid igencsak előrehaladott állapotban vannak. Ehhez társul még hogy verik a gyereküket, és hogy durván homofóbok.

Hát nem irigyellek.

2020. okt. 26. 19:30
 13/21 anonim ***** válasza:

Esetleg jó barát vagy rokon nincs, akinél lakhatsz addig, amíg le nem érettségizel?

1 év múlva meg szóba se kell állnod velük, ha úgy érzed jónak és semmi sem lesz, ami kötelezne erre.

Na meg próbálj spórolni, már most járj el diákmelózni.

2020. nov. 15. 02:36
 14/21 anonim ***** válasza:
Bocs, látom, hogy dolgozol. Nos, ha még csak nem is kikönyörögted, hogy vegyék meg, semmi joguk kidobni. A más ismerősnél lakást ideiglenesen még mindig támogatom.
2020. nov. 15. 02:37
 15/21 A kérdező kommentje:
Mentem már el egyik barátnőmhöz, viszont amikor megtaláltak a hajamnál fogva rángattak vissza, ezt nem szeretném újra.
2020. nov. 15. 09:24
 16/21 anonim ***** válasza:
79%
Miért nem teszel feljelentést? Ez már családon belüli erőszak. Párszor feldobod őket, aztán majd leszoknak arról, hogy verjenek.
2020. nov. 15. 13:08
 17/21 anonim ***** válasza:
57%
Mikor töltöd be a 18-at? Onnantól kezdve erőszakkal sem vihetnek haza.
2020. nov. 15. 14:23
 18/21 anonim ***** válasza:
Az ember, akkor lesz felnőtt, ha elhagyja apját és anyját, önálló családot alapít, teljes létben tartja magát. Nem kér és nem kap senkitől semmit, akkor önmaga ura lesz. A saját házában lakik, a saját ágyában úgy fekszik akárkivel, úgy alszik, öltözik, dolgozik, ahogy akar. Ez az önálló, felnőtt ember, nő vagy férfi.
2020. nov. 15. 17:54
 19/21 anonim ***** válasza:

Nálam a helyzet fordítva volt. Bár az én szüleim sem voltak engedékenyek, a suli miatt kellett konzervatívabban kinézni.

Fokozatosan hajtottunk végre változásokat, hogy ne tűnjön fel a környezetünknek, különben megnézhettük magunkat. Itt-ott belenyírás a hajba, hajárnyalathoz passzoló szín. Suli után kicsit kisminkeltük magunkat a mosdóban, kint lehúztuk a kardigánt ami alá úgy öltöztünk ahogy akartunk, ékszerek előkerültek a kabát zsebből és ennyi. Csináld esetleg te is így, csak fordítva :) Mielőtt hazamész, töröld le a sminked és vágd zsebre az ékszereket.

Érettségizz le és pattanj meg egy jó kis főiskolába, felvételizz kollégistának vagy menj el dolgozni. Ezt a kis időt kibírod.

2020. nov. 15. 18:18
 20/21 Savlekotő ***** válasza:
Amint tudsz költözz el mert ez 18 sőt később se lesz jobb.
2020. nov. 15. 20:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!