Szerintetek mit szólna az anyám ha elkérném tőle azokat az irataimat, amikre nincs minden nap szükségem, és ebből adódóan otthon vannak nála?18
Szóval ilyenekre gondolok, hogy adókártya, TAJ-kártya, útlevél, anyakönyvi kivonat, stb. Ilyesmikre gondolok, amik nem kellenek minden nap, csak néha.
Igazából ezt több okból is szeretném megtenni. Egyrészt,kollégista vagyok és egy párszor tök random előfordult, hogy kéne valami iratomnak a száma sürgősen, és az pont otthon van anyámnál. És ha írok neki, hogy küldje már el a számát sürgősen, akkor nem látja rögtön, vagy meg kérdezi, hogy minek az és nem írja meg az indokig, pedig látja, hogy sürgős, aztán egy percen belül leírom, hogy minek, erre csak órákkal később válaszol és ez nagyon gáz, amikor sürgősen kéne hirtelen.
Másrészt vannak dolgok, amiket el kéne elintéznem, de nem akarom anyámat beavatni. Például szeretnék bankszámlát nyitni, vagy épp rendszeresen vérplazmát adni.(az utóbbit elsősorban nem a pénz miatt egyébként, csak elvileg sűrűbben tehetem meg mint a szimpla véradást) És tekintettel arra, hogy a nyolcadikos ballagási pénzem + egyéb megtakarításom, ami közel 100 ezer forint volt egyszercsak "biztonságos helyre került" és csak három év után kaptam vissza, úgy hogy közben valahányszor szóba hoztam én lettem kihozva a hibásnak, nem igazán szeretném ezután anyámat beavatni a pénzügyi dolgaimba, most hogy nagykorú vagyok. Ebbe legyen szíves senki nem belekötni, középiskolás vagyok. Amint tudok rendszeresen dolgozni, majd beszállok a közös költségekbe ha kell, de ez mint probléma otthon eddig nem került szóba, csak néha random eltűnik a spórolt pénzem, amit csak anyu tud megtalálni. Egyébként nem az bánt, ha szüksége volt az elvett pénzre, hanem, hogy szó nélkül tette.
Szóval szerintetek mit szólna, ha egyszercsak elkérném mindenféle magyarázat nélkül elkérném tőle azokat az irataimat, amikre nincs mindig szükségem? 18

Nincs olyan hogy ott hagynak az út szélén ha nincs málad a TAJ kártya. Később is elég bemutatni. Csak mondom. "A mentés igénybevételéhez való jog Magyarország területén – állampolgárságra vagy egészségbiztosítási jogviszony fennállására való tekintet nélkül – mindenkit megillet."
Ettől függetlenül jó ha van bármi történik mondjuk sürgősségi kell menni stb.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!