Túlzás az ilyen jellegű támogatás? (Bővebben lent)
23/l vagyok.Elég jó fizető munkám volt, sajnos a vírus miatt június óta munka nélküli vagyok, de van jócskán félre tett pénzem.
Anyukámék nagyon rossz anyagi körülmények között élnek, engem sem támogattak soha, egyedül kellett már 16 éves korom óta megdolgoznom a pénzért. Anyukámék szociális lakásban laknak, ahol sajnos sok a roma, és nem a legnormálisabb fajtából. Nagyon sok a kölcsönük, tartozásuk.Van egy kisebb (15l) testvérem, ő emiatt a körülmények miatt a mamámmal él, de sajnos nekik sem jók az anyagiak.
Anyukám egyik napról a másikra elvett tőlem 5ezer eurót, nem mondta meg mire, a mai napig nem adta vissza.
Jelenleg a párommal élek (38) és neki sem tetszik ez a rendszer. Az anyukámat de sokszor a mamámat is támogatom nem kis összeggel anyagilag (rezsi stb), vagy csak akkor hívnak ha ki kell fizetni a számlákat. Február óta anyukám munkanélküli volt, pár hónapja lett munkája de még nem állt lábra. Azóta(!) én fizetem nekik a napi megélhetést (étel, drogéria, tesóm iskolaztatasa, tényleg minden)
Tudom és anyukám is sokszor mondta hogy nélkülem már éhen haltak volna vagy utcán lennének. Én személy szerint ezt már soknak érzem,sokszor veszekedtem már vele ez miatt, volt úgy hónapokig nem beszéltünk, viszont lelkiismeret furdalásom van, hogy cserben hagynám a családot és a testvérem.
Tanácsokat kérnék hogy vegyem rá anyukámat hogy végre belássa nem szeretném őt a végtelenségig támogatni és szerintem megtettem minden tőlem telhetőt, sőt szerintem még többet is.
Szerintetek is önző lennék, ha megtagadnám ezt tőle és magamra és a párommal való közös jövőre gondolnék?
Főképp anyukák válaszát várom
Kedves 7es 8as. Ez a téma nálunk is már sokszor felmerült, a másik gond hogy nem lenne annyi hely (szoba-konyha) + a főbérlő is egy elég kukacos ember. Sokszor abba is bele kötött hogy a tesóm már mióta ott van, bejelentés nélkül stb mégis ugyanannyi lakbér van fizetve nem pedig +1 személyre valoval több
A másik dolog pedig apám. Mama ki nem állhatja az miatt amilyen,nem dolgozott sokáig, ivott is stb, nem birnák egymást elviselni. Regényt irhatnek róla de legyen elég ennyi.
Szóval elég összetett nálunk a szitu
9es: szeretem anyámat, akármilyen is az anyám.
10es: nem kamu a kérdésem és a helyzetem bárcsak az lenne. Ha neked mások nyomora okoz jó szórakozást akkor most kulturáltan elküldelek a melegebb éghajlatokra!!!
"nem kamu a kérdésem és a helyzetem bárcsak az lenne. Ha neked mások nyomora okoz jó szórakozást akkor most kulturáltan elküldelek a melegebb éghajlatokra!!!"
Neked meg lehetne annyi eszed, hogy azért kamuzzák le a kérdésedet, mert ekkora hülyeséget, mint amit te csinálsz (elméletileg), nincs még egy ember a Földön, aki csinálna.
Persze, lehet hogy van egy pár, de mindenhol vannak hü*yék.
Ekkora h*lyeséget? Hagynom kéne őket éhen halni? Vagy talán pereljem be a saját anyámat? Mégis mit kellett volna tennem? Ítélkezni nagyon könnyű...
Nem mindig racionálisan és csak az eszével gondolkodik az ember, főleg ha szereti az illetőt.
Szép dolog, hogy szereted az anyádat annak ellenére, hogy évek óta zsarol (érzelmileg), élősködik rajtad és újabban még meg is lop.
"csak akkor hívnak ha ki kell fizetni a számlákat"
És ez még mindig nem nyitotta fel a szemed, hogy olyan embert szeretsz, aki a malacperselyt látja benned. Az ilyen ember nem érdemli meg a szeretetet.
Az embernek meg kell tudni védenie magát és ezt majd egyszer belátod te is. A húgod nem kerül utcára, legrosszabb esetben is állami gondozásba, ami a körülményeihez képest nem is biztos, hogy rossz lenne. 18 évesen meg mehet utánad, a közeledbe (nem hozzád!) és megcsinálhatja ő is a szerencséjét kiszakadva a mocsárból, ahonnan jöttetek.
Én azt az 5000 eurót búcsúajándéknak tekinteném. Ennyit ért anyádnak a lánya, ennyiért adta el a bizalmadat. Egy percig ne gondold, hogy valaha vissza fogja tudni fizetni.
Új bankszámla, a mostanin annyit hagyj amennyit nem sajnálsz ha anyád megint meglop. Azt az 5 ezer eurót bottal ütheted de a későbbiekben nem kell minden pénzedet elvegyék. Kicsit nekem úgy tűnik az egész családod (nyilván húgodat kivéve) mint aki teljesen lecsúszott és beleült abba, hogy majd lehúzkodják a lányt mert milyen már az hogy ő jól keres. Úgy is lehet szeretni őket hogy nem magad/magatok elől szórod ki az ablakon a pénzt. Ne aggódj nem úgy megy az hogy húgodnak nem lesz hova menni, végső soron megkeresnek téged hogy legyél a gyámja, nem csak az a két opció van, hogy szarrá pénzeled a lumpen rokonságot vagy a húgod fagyhalált hal csontsoványan az utcán... ezt te is érzed valahol legbelül.
Ne hagyd magad, ne gyengülj el, le se szarnának ha nem lehetne elvenni a pénzedet. Ez is a bántalmazás egy formája, akként is kezeld legyszives
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!