Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Külföldön élő! Ti mennyivel...

Külföldön élő! Ti mennyivel támogatják a szuleiteket?

Figyelt kérdés

Szerintetek mennyi a reális összeg, vagy egyáltalán kuldotok-e pénzt haza a szülőknek? Nincs munkája, albérletben el. Számlákat kell fizessen.

Segítek az egyik szülőnek, és el is várja, mivel felnevelt.. Kíváncsi vagyok ti hogy gondolkodok az ilyesmiről.

Tudom h nehéz munkát találni otthon, főleg ami normális is...

2020. okt. 17. 02:14
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
95%

Nem támogattuk őket mikor kint éltünk. Azért mentünk ki, hogy a leendő családunknak legyen hol laknia pl. És ők ezt tudták is, nem vártak semmit.

Fél évente jöttünk haza. Mindig hoztunk csomó ajándékot, úgy örültek, nagyon boldoggá tettük egymást ilyen dolgokkal. Persze mikor mentünk vissza és maradt forintom én mindig odaadtam Anyunak, hogy költse erre vagy arra. 😊

Egyébként.. Ilyenekben még segítettünk:

- elromlott a mosógép, vettünk egyet

- volt valami nagyobb kiadás, kifizettük

De ezek pl évente egyszeri esetek.

Megkérdezhetem, hogy mennyi idős? És te mennyi vagy? Miért nincs munkája? És 1 emberről beszélünk?

2020. okt. 17. 08:44
 12/19 anonim ***** válasza:
100%
Küldtem haza anyukámnak rendszeresen (havonta 100 fontokat) amíg ő nem mondta hogy már ne küldjek. Apámnak is adtam ha kellett (vissza is adta később) de egyikük se várta el hogy adjak. Ha a szülő elvárja hogy adj csak mert felnevelt (mindegy hogy neked is lenne hova tenned) az olyan mintha egy anyagi befektetés lettél volna a számukra. Hálát meg aztán ne várj tőlük mert az ő fejükben még te vagy az aki adós nekik (hogy mennyivel azt ki tudja...)
2020. okt. 17. 09:35
 13/19 anonim ***** válasza:
100%
én nem küldök semmit, nem szorulnak rá.
2020. okt. 17. 09:39
 14/19 anonim válasza:
100%
Hmm, nem akarok elhamarkodottan dönteni, úgyhogy még átgondolom, melyikre szavazzak.
2020. okt. 17. 09:40
 15/19 anonim ***** válasza:
86%
azért,mert sajár örömére megszült, felnevelt, etetett NEM jár viszonzás. Nem kérted, hogy megszüless, reméljük ,amikor összehoztak, jól esett neki.ez kötelessége egy szülőnek, ha nem teszi, a törvény bünteti.Lényeg, hogy nem KELL viszonoznod.Ne azért gürizz, hogy ők elosztogassák, elverjék,költsd magadra, ha már ennyi nehézséget bevállaltál a több pénzért. Fiatalok, elsősorban MAGATOKRA GONDOLJATOK végre!!!
2020. okt. 17. 09:45
 16/19 anonim válasza:
100%

Egyetértek 15-ös válaszolóval. A szülő döntött arról, hogy életet ad, nem te kérted. Innentől kezdve ezzel a döntésével vállalnia kell az ezzel járó kötelességet, hogy ellát, felnevel, stb.

Ha érzelmileg zsarol és az életedre telepszik, akkor nem is téged szeret, hanem magát, így nem nevezhető szülőnek.

2020. okt. 17. 10:29
 17/19 anonim ***** válasza:
100%
Szerencsére nem szorulnak rendszeres támogatásra a szüleim. Ha úgy lenne, én a lehetőségeimhez mérten támogatnám őket. Ha nagyobb kiadásuk jelentkezik, amit amúgy csak hitelből tudnának megoldani (például házfelújítás vagy ilyesmi), akkor abba be szoktam szállni a testvéreimmel együtt. Az ilyen nagyobb dolgokat általában mi kezdeményezzük, mert a szülők úgy vannak vele, hogy nekik jól van az úgy.
2020. okt. 17. 10:51
 18/19 anonim ***** válasza:
100%

Pénzbeli támogatást nem küldök, mert egy életképtelen testvérét támogatja ő is a nyugdíjából, és akkor az általam adott pénz is odamenne, én pedig nem annak a nőnek szánom.

Múltkor, (tavaly nyáron), amikor kocsival voltunk otthon, vittem neki egy mobilklímát, (panelban nagyon meleg van, ennek nagyon örült). Évente jövök haza, elviszem olyankor nagybevásárolni, könyvesboltba is, válogathat magának, ilyesmi. De rendszeresen nem küldök, amúgy is, egyetemista lányom van itt kint, van mire költeni.

2020. okt. 17. 12:38
 19/19 anonim ***** válasza:
100%

Nem támogatjuk őket rendszeresen anyagilag. Természetesen megtennénk, ha szükség lenne rá, de nincs. A szüleim egyszerű emberek, kellemetlen nekik "tartozni", és a gyerekektől elfogadott anyagi támogatást is tartozásnak értékelik. Szerencsére most, hogy már sem én, sem testvéreim nem lakunk otthon, több mindent megengedhetnek maguknak, több marad a kasszában is. Természetesen, ha valami úgy adódna, maximálisan támogatnánk őket minden tekintetben. Természetesen, amikor otthon vagyunk, veszünk ezt-azt, pl legutóbb néhány új bútort, de ezt is csak nagy nehezen fogadták el. Ők a szerencsésebbek közé tartoznak: saját, tehermentes házban laknak, mindketten dolgoznak.

Viszont azzal a felfogással, sem én, sem szüleim nem értünk egyet, hogy valaki elvárja a gyerekétől az anyagi támogatást cserébe azért, mert felnevelte. Van ilyen a családunkban, ezért többször beszélgettünk már erről otthon. MI azon az állásponton vagyunk, hogy amennyiben szükség van rá és a gyerek megengedheti magának, természetesen támogassa a szülőt. de ez nem szabad, hogy elvárásból fakadjon. Ez nem valamiféle visszafizetése annak, amit a szülő a gyerek felnevelésére fordított. Ugyanis a gyerek nem kérte az életét. Szülő vállal gyereket, nem fordítva.

2020. okt. 17. 22:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!