Zavarna, ha a lányotok barátja minden nap átmenne hozzátok?
Ha idegenként viselkedik, akkor idegenként fogjuk kezelni.
Napi szinten meg nem szeretnénk idegent a lakásban.
Zavarna, de nem azért, mert köcsög vagyok, hanem teljesen normális oka van: egyáltalán nem örülnék neki és szerintem senki sem, ha folyamatosan egy vendég lenne az otthonomban, akit nem is én hívtam ráadásul. A tizenéveseknek fel sem tűnik, de NAGYON zavaró tud lenni az ilyen. Mikor az ember hazamegy a saját otthonába akkor ott úgy szeretne viselkedni, ahogy neki tetszik, nem kerülgetni valakit, vagy arra gondolni, hogy na bármikor összefuthat vele a házban és akkor úgy kell felöltözve lenni, ahogy egy vendég jelenlétében illik, pl. megdöbbentő példa, de ne mászkáljak hálóingben melltartó nélkül sose, mert állandóan ott ül valaki, akit nem is én hívtam? Meg folyton figyeljek is ugye, hogy ne égesselek már le, ugye? Esetleg, ha konfliktus van, akkor arra kell gondolni, hogy jaj egy idegen előtt hogy viselkedünk? Vagy hogy milyen családi ügyeket tárgyalunk meg? Vagy pénzügyit? Minden áldott nap? Ha akarok valamit a gyerektől, akkor folyton arra gondoljak, hogy jaj nehogy megzavarjam őket, arról nem beszélve, hogy spúr sem vagyok, de az megint csak nem szokott feltűnni a napiszinten ott tanyázónak, hogy nem ingyen van ám mindennap plusz egy főt etetni itatni. És nem szívesen járok úgy boltba, hogy folyton arra gondoljak, hogy ja egy személlyel többre kell számolni. Mindig. Ráadásul ettől az egy személytől nem olyan kényelmesen használhatom az otthonomat, ahogy szeretném. Senkinek nem azzal van a baja, hogy juj lehet dugtok tizenévesek, hanem azzal, hogy az aktuális nagy szerelem egy kvázi vadidegen az otthonban, akihez alkalmazkodni kell és ebből bizony sok tud lenni. Senkinek se tetszene az se, ha én hívnék minden napra vendéget, aki miatt nem lehet úgy viselkedni, ahogy alap esetben szoktunk.
Kolléganőm mondta, hogy a lányának a barátja elkezdett dolgozni, továbbra is majdnem mindennap ott aludt és reggel onnan vitt kaját dolgozni. Az ő hűtőjéből, kenyeréből. Aztán meg mikor munka után hozott véletlen egy kenyeret a srác, akkor a lánya gyorsan szólt is, hogy anyu a Petinek a kenyér árát majd add oda. Hát képzelhetitek, hogy kiakadt és még a lánya sértődött vérig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!