Mit szólnál ahhoz, ha a gyereked kapna 1 év letöltendő börtönt hamis tanúzás miatt?
Az egyik barátja vagy ismerőse ellen nem akart tanúzni és így kárt okozni neki. Ezért elhallgatta a valót.
Megváltozna a viszonyotok? Látogatnád őt a börtönben?
Azt hogy hülye mint a s3gg.
Megérdemelte a büntetést.
Már az is hamis tanúzás, ha csak egyedül tudsz elmenni megvenni egy Simsont, és nincs mellettetek még két ember az adásvételi írásakor, szóval ez elég tág fogalom...
Ennyiből én még nem ítélnék el senkit.
Konkrét eset, amiről írok:
30 vagy több éve egy tanuló vezető és oktatója (nagyon jó barátok voltak, mindkettőt ismertem, de már meghaltak) balesetet szenvedtek. Halálra gázoltak egy kerékpárost. Világos, hogy az oktató fele a tanulóért, de a tanuló magára vállalta, ült is miatta. Szabadulása után is barátok maradtak.
Ne írjatok olyat, hogy mi lett volna ha..., vagy piszok volt az oktató. Ő dolguk volt.
Részleteket nem mondtak el nekem, én meg nem kérdezősködtem. Nyugodjanak békében!
17-es, hogyan vállalhatta magára? Ha egyszer az oktató felel azért, amit művel a tanuló, akkor a tanuló hogyan tudná
a) magára vállalni a jogi felelősséget;
b) kimenteni a jogi felelősség alól az oktatót?
Szerintem valamit nagyon félreértettél ebben a történetben.
Na meg az "ült is miatta" félmondat is elég hihetetlen. Még ha friss jogsisként (amikor már tényleg ő felel magáért) üt el valakit, és az meghal, nagyon extrém esetet leszámítva (pl. részeg vezetés) biztos, hogy megússza felfüggesztettel.
Summa summarum: ez a történet így, ahogyan leírtad, több ok miatt is elvi képtelenség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!