Hogy mondjam meg az apukámnak, hogy nem szeretnék vele élni? L/28
Ideje hogy éld a saját életedet. Apának megvolt a lehetősége, miért dobnád el a tiédet? Azért mert érzelmileg zsarol? Megértem hogy nem akarod hogy igyon, de ezt nem csinálhatod a következő 30 évben. Nem miattad fog inni hanem azért mert Ő döntött így. Valóban lehetne venni neki egy kutyát, csodát tesz a társaságunk.
Elég ha csak annyit modasz hogy most már külön szeretnétek lenni kettesben. Szerintem se kell túlmagyarázni.
Én elsősorban azt mondanám neki, hogy eddig úgy volt, hogy ő nem jön vidékre, így ti nem is többgenerációs házban gondolkoztatok, már csak az anyagiak miatt sem. A saját házban családot terveztek, így az egy lakásban élés nem megoldható, mert 5 szobás házat nem tudtok venni, ahogy egy kétlakásost sem.
Tehát ideje, hogy azzal az opcióval barátkozzon, amit akkor tervezett, amikor még nem akart vidékre költözni!
És így nem kell belegázolni, a hibáit hánytorgatni és békével lehet különmenni.
Kérdező, álljatok már ki magatokért. Egyszerűen csak megmondod neki, hogy a férjeddel költöztök össze, KETTEN. Semmi köze hozzá, semmi joga nincsen követelőzni, hogy ő veletek megy. Ez a TI életetek.
"annyira össze fog omlani, hogy félek alkoholista lesz" - Felnőtt emberről van szó! Az, hogy ő hogyan reagál erre (az amúgy teljesen természetes döntésetekre, hogy külön fogtok költözni), az teljes mértékben az ő döntése és felelőssége. Ha meg lelkileg terrorizál, akkor nem beszélsz addig vele, amíg fel nem fogja, hogy mennyire toxikus a viselkedése.
Én nem is értem a kérdésedet. Felnőtt, 28 éves nő vagy elvileg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!