Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Akiknek van testvére, nálatok...

Akiknek van testvére, nálatok is így van?

Figyelt kérdés

Egy nővérem van. De igazából sokszor úgy tűnik mintha egyke lenne. Mindig is ő volt a középpontban, mindig minden róla szól. Amikor ezt szóvá tettem anyámnak, akkor egy önző személynek titulált. Hogy csak féltékenykedem, befejezhetném végre.

Ezt csak engedjem el, mert mindenhol így van, vagy valahogy tudtára lehet adni, hogy meg is értse?

2020. szept. 21. 20:55
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
90%
Ebből a leírásból nem derült ki, hogy tényleg többet foglalkoznak vele, vagy csak te látod így. Mindenesetre nálunk igyekeznek ugyanúgy bánni mindannyiunkkal.
2020. szept. 21. 21:03
 2/12 anonim ***** válasza:
49%
Akinek van testvére, mind úgy érzik, hogy a másik van középpontban, a szülőknek a másik gyerekük a fontosabb. A nővéred biztos azt érzi, hogy a szüleid számára Te vagy a középpontban, Téged kényeztetnek jobban.
2020. szept. 21. 21:05
 3/12 anonim ***** válasza:
85%
Mi ketten vagyunk testvérek de soha nem éreztem, hogy én háttérbe szorulnék.
2020. szept. 21. 21:13
 4/12 A kérdező kommentje:

A nővérem mindent megkapott amit kért, többször mondta anyámnak, hogy 'b*zdmeg' stb, állandóan bajba került mindenhol, sokszor vitték be a rendőrök, de semmi következménye nem volt itthon. Én csak ket órával később mosogatok el, már napokig nem szól hozzám. Én sose kerültem bajba, bulizni se járok, sose merném szidni őt. Még azt se engedem, hogy vásároljon nekem, saját pénzből veszem meg inkább, mert nem szeretnék a terhére lenni.

Nekem három éve 'nem volt' szülinapom, max csak oda nyögtek annyit, hogy boldog szülinapot, mig a nővéremnek minden évben bulit csinálnak.

Főleg most, hogy terhes, még inkább le vagyok szarva 😅

Ő 23, én 19

2020. szept. 21. 21:15
 5/12 anonim ***** válasza:
59%
Hárman vagyunk testvérek, és anyu sosem kivételezett egyikünkkel sem. Sosem éreztem úgy, hogy a tesóimnak több minden meg van engedve, csak mert kisebbek. És ez fordítva is így volt.
2020. szept. 21. 21:32
 6/12 anonim ***** válasza:
92%

Ez elég toxikus... Sosem értettem az ilyeneket, dehát ezek szerint sok családnál ez van sajnos. Nálunk én vagyok a nagyobb, de soha nem volt kivételezés egyikünkkel sem.

Lehetséges, hogy régebben anyukád hasonló volt, mint a nővéred és esetleg ezért van ez így, de ki tudja. Remélhetőleg majd rájön, hogy ezt nagyon nem így kellett volna csinálnia.

2020. szept. 21. 21:47
 7/12 anonim ***** válasza:
83%

Mar ennyibol latszik h neked jobb lesz. Otthon lakik veletek terhes es nincs ferjnel?

Az igen..

Nem gaz ha nincs ferjnel hisz csak 23..de ha terhes es nincs ferjnel es nincs kulon lakasuk a pasival aki huseged kitarto akkor ott el is veszett a csaj. Ezt most megmondom. Oda fog szulni a faszi meg lelep. Kisgyerekkel meg tudod kinek kell..meg milyen nehezen talal ferjet 28 eves korara. Sehogy. Ergoooo

Te felnosz elkoltozol es eleted szerelmevel boldog leszel. Mig a novered ott fog megoregedni szinglikent anyukaekkal.

2020. szept. 22. 00:37
 8/12 anonim ***** válasza:
80%
Ha kulon is el. Mire te elkoltozol addigra o pont megy a szulokhoz egy ovis gyerekkel mert apu lelepett. Hidd el. Erdemli a sorsat.
2020. szept. 22. 00:39
 9/12 anonim ***** válasza:
93%
Nekem egy nővérem van, aki 8 évvel idősebb nalam. Nalunk mashogy van, o volt a tökéletes mintadiák, mindig kitűnő, 2 diploma, mostmar jo állás, sajat lakás, ellenben en, aki amugy szinten jo tanuló, volt hogy rossz jegyek becsusztak, de sosem volt 4esnel rosszabb átlagom, de a szüleim ezt is kudarcnak élték meg. Ha emlegettek rokonoknak, akkor mindig csak ugy hogy “tanulni nem akar, egyetemre menni biztos nem fog “ stb. Amugy eljöttem egyetemre, es élvezem is, de szerintem nem kell lenézni akinek nem asztala a továbbtanulás ilyen szinten. Azert mert testvérek vagyunk, masok vagyunk. Az igazi szeretetet ő kapja, es csodálást, en meg inkabb az ilyen tárgyakat kapom, amire o irigykedik is. Pl tobb ruha, apróságok. O is kapna, csak nem kéri, neki jo az 5 eves szétszakadt kabát is, en meg nem ilyen vagyok. Szoval nalunk ez szül ellentétet, o ugy erzi en mindent megkapok, en meg azt erzem hogy en le vagyok nézve, es en vagyok az örök második, aki majd csak az o árnyékban élhet. Szociális teren viszont eleg gaz, es en mondtam hogy nem is akarok ilyen lenni, pénze meg mindene megvan, kiveve barátok, szerelem. Szoval szerintem kettőnk közül nem bennem lehet a hiba, ha ot nem bírja elviselni senki. Van abban valami, hogy aki kitűnő, annak sokszor elmegy az esze, es ilyen szociális analfabéta lesz.
2020. szept. 22. 00:58
 10/12 anonim ***** válasza:
Nàlunk valaki fiùs, valaki lànyos volt. Ìgy mindketten kaptunk több ès kevesebb figyelmet is. Ha csak az egyikünknek jutott ajàndèk, akkor osztoztunk. Èn örülnèk, ha mindenki szeretnè. :-)
2020. szept. 22. 08:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!