Vérfertőzöt férfinak lehet gyermeke?
Arról lenne szó hogy a férjem édesanyját a saját testvére megerőszakolta ebből született a férjem amitt most tudtam meg a napokban
Ha jól tudom ez vérfertőzést jelent
Olyan kérdésem lenne hogy a férjem és nekem lehetséges hogy közös gyermekünk legyen? Vagy esetleg nagy rá az esély hogy a baba valamilyen betegségel szülessen ha esetleg lehet gyerekünk?
Keresgéltem az interneten de sok sikerel nem jártam
Előre is köszönöm a válaszokat
/L
Kedves Kérdező!
Egy ilyen közeli rokoni szál még nem teszi meddővé az embert. Akkor pl Egyiptomban nem lettek volna generációkon át fáraók egy családból. Elég sok egymást követő ilyen fogantatásnak kell megtörténnie ahhoz, hogy meddő legyen valaki - és addigra már sok más tünete is lenne. És azt nem lehet ilyen könnyen eltitkolni...
Azt nem tudod bebiztosítani, hogy 100 % eséllyel egészséges gyereketek szülessen, de egy genetikai vizsgálat mindkettőtök részéről nem fog megártani nektek. Viszont nem ingyenes - tudtommal.
Szerintem a kérdező nem a férje meddősége miatt aggódik, hanem amiatt, hogy "szabad-e" gyermeket vállalnia a férjének a genetikai difik nagyobb esélye miatt.
Hogy a családi titkok vajon hol mikből tevődnek össze, azt meg ne firtassuk, szerintem sokunk szeme kerekedne, ha _minden_ sztorit töviről hegyire ismernénk. Amelyekről soha senki nem beszél, azok a legdurvábbak. (öngyilkosság, csecsemőgyilkosság, nemi erőszak - csak a jéghegy csúcsa)
A gyerek a génállományának a felét az egyik szülőtől örökli, a másikat meg a másiktól.
Szóval ha férjednek nincs észrevehető genetikai problémája, akkor a ti gyereketeknek még kisebb eséllyel lesz, mert bejössz a képbe te, mint egy genetikailag teljesen különböző személy.
(Értsd: a férjed szülei genetikailag nagyon hasonlóak, mert testvérek. De te és a férjed már annyira vagytok különbözőek egymáshoz viszonyítva, mint akármelyik más pár)
De azért egy genetikai tanácsadást még ajánlanék.
Szerintem ez pont elég indok , hogy egy szakemberrel konzultaljatok és ne a gyakorikerdesek kommentelőivel, meg dr.google-val ..
Kíváncsi vagyok hány genetikai szaktekintély volt a válaszadók közt, akik megnyugtattak téged, hogy semmi gond :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!