Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Vérfertőzöt férfinak lehet...

Vérfertőzöt férfinak lehet gyermeke?

Figyelt kérdés

Arról lenne szó hogy a férjem édesanyját a saját testvére megerőszakolta ebből született a férjem amitt most tudtam meg a napokban

Ha jól tudom ez vérfertőzést jelent

Olyan kérdésem lenne hogy a férjem és nekem lehetséges hogy közös gyermekünk legyen? Vagy esetleg nagy rá az esély hogy a baba valamilyen betegségel szülessen ha esetleg lehet gyerekünk?

Keresgéltem az interneten de sok sikerel nem jártam

Előre is köszönöm a válaszokat

/L

2020. szept. 14. 15:24
 1/9 anonim ***** válasza:
19%
Szerintem nem lehet sok baja a gyereknek de menyjetek el egy orvoshoz és vizsgáltassák ki a férjedet hogy biztos ne legyen baja a gyereknek
2020. szept. 14. 15:25
 2/9 anonim ***** válasza:
97%
Lehet gyereke, de valóban nagyobb a kockázata a genetikai rendellenességeknek. Erre viszont van genetikai tanácsadás, és géndiagnosztikai központok a kivizsgálásra.
2020. szept. 14. 15:31
 3/9 HaEv ***** válasza:
83%

Kedves Kérdező!

Egy ilyen közeli rokoni szál még nem teszi meddővé az embert. Akkor pl Egyiptomban nem lettek volna generációkon át fáraók egy családból. Elég sok egymást követő ilyen fogantatásnak kell megtörténnie ahhoz, hogy meddő legyen valaki - és addigra már sok más tünete is lenne. És azt nem lehet ilyen könnyen eltitkolni...

Azt nem tudod bebiztosítani, hogy 100 % eséllyel egészséges gyereketek szülessen, de egy genetikai vizsgálat mindkettőtök részéről nem fog megártani nektek. Viszont nem ingyenes - tudtommal.

2020. szept. 14. 15:32
 4/9 anonim ***** válasza:
95%

Szerintem a kérdező nem a férje meddősége miatt aggódik, hanem amiatt, hogy "szabad-e" gyermeket vállalnia a férjének a genetikai difik nagyobb esélye miatt.

Hogy a családi titkok vajon hol mikből tevődnek össze, azt meg ne firtassuk, szerintem sokunk szeme kerekedne, ha _minden_ sztorit töviről hegyire ismernénk. Amelyekről soha senki nem beszél, azok a legdurvábbak. (öngyilkosság, csecsemőgyilkosság, nemi erőszak - csak a jéghegy csúcsa)

2020. szept. 14. 16:47
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Genetika szintjén a genetikai különbözőség és keveredés a legjobb a születendő gyermeknek, tehát attól még, hogy a férjed egy genetikailag hasonló állományból született, a ti kettőtök génállománya jobb esetben eléggé különböző, tehát a gyereketek még lehet egészséges. A történtek fényében mindenképp kivizsgáltatnám magunkat, biztos ami biztos, de elméleti szinten lehet egészséges babátok.
2020. szept. 14. 17:17
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

A gyerek a génállományának a felét az egyik szülőtől örökli, a másikat meg a másiktól.

Szóval ha férjednek nincs észrevehető genetikai problémája, akkor a ti gyereketeknek még kisebb eséllyel lesz, mert bejössz a képbe te, mint egy genetikailag teljesen különböző személy.

(Értsd: a férjed szülei genetikailag nagyon hasonlóak, mert testvérek. De te és a férjed már annyira vagytok különbözőek egymáshoz viszonyítva, mint akármelyik más pár)

De azért egy genetikai tanácsadást még ajánlanék.

2020. szept. 15. 10:07
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Igen, lehet. De orvossal mindenképp beszéljetek, hogyan s mint.
2020. szept. 15. 14:10
 8/9 anonim ***** válasza:
10%

Szerintem ez pont elég indok , hogy egy szakemberrel konzultaljatok és ne a gyakorikerdesek kommentelőivel, meg dr.google-val ..

Kíváncsi vagyok hány genetikai szaktekintély volt a válaszadók közt, akik megnyugtattak téged, hogy semmi gond :D

2020. szept. 15. 23:21
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
8-as, attól, hogy felteszi ezt a kérdést, miért oly biztos, hogy nem kéri orvosnak a segítségét is? Mennyi rosszindulatú ember van itt, te jó ég! :D
2020. szept. 16. 02:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!