Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért tesz úgy anyám, mintha...

Miért tesz úgy anyám, mintha nem tanulnék úgy kb soha?18l

Figyelt kérdés

Valahányszor szóba kerül a továbbtanulás téma, rosszalló hangsúllyal megszólal, hogy ott majd tanulni is kell. És ezt kb úgy mondja, mintha itt jelenleg semmit sem tanulnék.

Az igaz, hogy ő amióta gimis vagyok még nem látott tanulni (digitális oktatáson kívül), de ez azért van mert hétköznap koliban vagyok, a hétfői napomhoz mindig olyan szerencsém volt, hogy vagy nem kell semmi(előkészítő évben ilyen volt), vagy el tudom osztani hét közben, illetve a hazautazáskor a vonaton, lyukas órákban megoldom. Ugyanis amint középiskolás lettem, elkezdtem arra törekedni, hogy kivételes eseteket leszámítva hétvégén ne kelljen tanulni valóval foglalkozni. Tehát ha nincs nagyobb beadandóm, nem közeledik semmi témazáró mondjuk hétfőre, nem lesz osztályozó vizsgám stb, akkor nem foglalkozom a sulis dolgokkal hétvégén. És az átlagom még így is 4,2 körül szokott lenni, úgy, hogy max 3 hármasom van. Azokból a tárgyakból igyekszem nagyon az négyes-ötös felé, ami fontos vagy éppen nincs vele nagyobb próbálnám. Tehát pl ott a fizika, nem vagyok jó belőle, nem olyan irányba gondolkodom, hogy majd nagyon kelljen, de azért a hármast minimum elérem belőle.

Szóval, szerintetek miért csinál úgy anyám, mintha soha nem tanulnék?

2020. szept. 12. 10:47
 1/8 Pekka ***** válasza:
79%
Ha ezt így ahogy leírtad, neki is elmondtad, de nem érti, akkor nem veled van a baj. Egyébként meg neked akar jót, csak néha túltolják a szülők ezt a dolgot. Beszéljétek meg.
2020. szept. 12. 10:58
 2/8 anonim ***** válasza:
62%

"amióta gimis vagyok még nem látott tanulni"

ezért.

2020. szept. 12. 11:04
 3/8 anonim ***** válasza:
82%
Beszéld meg anyukáddal és utalj arra, hogy most milyenek az eredményeid. Ha érettségi után tovább akarsz tanulni, és ha a család anyagi helyzete ezt megengedi, akkor TEGYÉL MEG MINDENT, hogy tovább tanulhass!
2020. szept. 12. 11:06
 4/8 anonim ***** válasza:
90%
Én anyámnak is az a rögeszméje, hogy nem tanulok, és mondja ezt úgy, hogy 4-es 5-ös tanuló voltam mindig. Most egyetemista vagyok, majdnem mindenből 5-ös, de így is vádol, hogy nem tanulok...egyszer kiborultam, jól megmondtam neki a magamét, hatott, azóta kuss van. :)
2020. szept. 12. 11:11
 5/8 anonim ***** válasza:
75%

Kedves #2,

nem ellenkezni akarok a válaszoddal, hiszen alighanem jól gondolkozol. Azért gondolja az anyuka amit gondol, mert e kérdezőt nem látja tanulni. Viszont nem gondolja tovább, hogy ennek dacára is jótanuló.

Most mégis megírom, amit az előző válaszomban akartam, de lemondta róla, nehogy öndicséretnek vegye bárki is.

Középiskolás koromban én sem tanultam még a kötelező stúdium alatt sem. Viszont az órákon annyira figyeltem a tanár minden szavára, hogy ez elég volt ahhoz, hogy jól feleljek és a bizonyítványba (1-2 kivétellel) tiszta jeles legyek. Az említett kollégiumi kötelező stúdium alatt (külföld volt) nem zavartam a többieket, hanem olvastam vagy keresztrejtvényt fejtettem, levelet írtam (ez 1956-1960 volt).

2020. szept. 12. 11:16
 6/8 A kérdező kommentje:
A nem lát tanulni itthon, az ebben a tanévben azt takarja, hogy péntek délután kettő és vasárnap délután hat között nem tanulok. Ez ugye a hazaérkezésem és a visszautazásom közötti idő. Hétfőnként öt órám van, abból csak dupla irodalomra, törire kellene készülni meg matekra. Viszont a pénteki matekom után lyukas órám van, tehát azt ott letudom, az irodalom anyag meg úgy van leosztva, hogy a hétfői az ismétlés, a pénteki az új, és a hétfői mindig a következő hétfőre kell, a pénteki meg péntekre. Hétközben meg van időm megtanulni a hétfőre szükséges anyagot. Töri órám meg utoljára szerdán van, aznap vagy csütörtökön megtanulom és már nem hétvégén kell. És 9-10. osztályban is hasonló volt az órarendem, hogy hétköznap el tudom osztani azt a keveset, ami hétfőre kell. Az előkészítő évben meg olyan volt a hétfői órarendem, hogy két önismeret, két tanulás módszertan, amikből sosem volt házi, és az értékelés is csak annyi, hogy félévkor, év végén az volt beírva, hogy "részt vett". Azon kívül nulladikban hétfőn még rajz óra volt, szintén házi és értékelés nélkül akkor még, illetve úszás...
2020. szept. 12. 11:55
 7/8 anonim ***** válasza:
84%

Mert feltekeny!

Valszeg o bele gebedett a tanulasba, nem volt tul jo esze, esetleg nem sikerult diplomat szereznie vagy csak nehezen stb.

Es most azt latja te erolkodes nelkul is jo tanulo vagy.

Sajnos sok ilyen anya tipus vagy, feltekenyek a sajat gyerekukre, onzoek stb.

2020. szept. 12. 11:56
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, a magyarázatod még jobban meggyőzött arról, amit fentebb írtam: helyesen gondolkozol. Ezekkel érvelj anyukád előtt.
2020. szept. 12. 12:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!