Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan tudtátok elfogadni,...

Hogyan tudtátok elfogadni, feldolgozni azt, hogy az exetek új párjának be van mutatva a gyerek, ismerkednek, ott alszanak, stb?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Exemnek 1 évvel a szakításunk után most lett pár hónapja (konkrétan másfél) új párkapcsolata, ahol a férfinak szintén van egy 12-14 év körüli gyereke a volt házasságából. A mi gyerekünk 4-5 éves.

3-4 héttel a megismerkedésünk után szép lassan elkezdtek átjárogatni, 1-2 órára, vagy többre, de csak akkor, amikor a gyerek akarja. Ha nem, akkor nem.

Nekem ezt nagyon nehéz elfogadni, valahol biztos azt a tényt is, hogy az exemnek új partnere lett, de valahol azt is, hogy a fiam egy idegen férfival van. Nem minden nap, hanem heti párszor, de félek, hogy ez hová fog vezetni vajon, mert nyilván az exemnek az a célja, hogy jó kapcsolatot ápoljon az új partnerével. Mert lehet idővel már ott is aludnának, stb. Az összeköltözéstől meg egyenesen irtózom.

Szóval hogy sikerült ezt elfogadni, feldolgozni annak, akinek szintén nehezebben ment?

A gyerekemmel amúgy jó a kapcsolatom, sokat beszélünk, sokat látom személyesen. Tehát nem eltűntem az életéből, hanem jelen vagyok szinte minden nap.

Félek, hogy átfogok értékelődni az exem szemében hétvégi apukává, vagy kéthetente apukává, hiába mondja, hogy akkor látom, amikor szeretném, akkor viszem amikor szeretném, meg tiszteletben tartja a mi hármunk triumvirátusát, hogy ettől függetlenül mi vagyunk a gyerekünk szülei, és nem más.

Nem volt bíróság bevonva a dologba, ugyanis nem voltunk házasok, nem volt miért elválni. A szakítás meg nyugis volt, nem volt indokolt pereskedni, mert gyereket elhelyezni.

2020. szept. 10. 15:04
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

10-es, azért ez nem így megy, én nem a gyerekem helyett szeretnék egy pótlékot, hanem a már meglévő gyerekemmel szeretném minél jobbá és szebbé tenni a kapcsolatot.

De a félelmem között szerepel igen az, hogy minél többet van a férfival, annál jobban megszokja, annál jobban eltávolodHAT tőlem. De bízom benne, hogy nem így lesz, és van annyira idős már, hogy beégett a tudatába az, hogy ki az apja, és ki nem. Én meg természetesen mindent megteszek azért (az exem elmondása alapján ő is), hogy ez az apakép irányomba fennmaradjon, és minél mélyebb legyen.

2020. szept. 10. 16:26
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
Hál istennek az én szüleim normálisak voltak, és örültek, hogy szeretnek engem az új párok is.
2020. szept. 10. 16:43
 13/18 anonim ***** válasza:
100%
Én úgy tudtam elfogadni, hogy nekem is lett új párom, a gyerekek meg jól érezték magukat itt is- ott is, ennyi.
2020. szept. 10. 16:52
 14/18 anonim ***** válasza:
100%

Nézd, szakítottatok. Természetes, hogy új partnert kerestek. Exednek már van, neked még nincs, de majd biztos lesz.

A gyerek apja te maradsz örökre, de ha komolyra fordul a kapcsolat az exed és új barátja között, akkor bele kell törődnöd, hogy több időt fog tölteni vele a gyerek, mint veled.

Ha továbbra is rendesen foglalkozol a gyerekkel és nem próbálod manipulálni a másik pasival kapcsolatban, akkor nincs mitől tartanod.

Van a környezetemben rá példa. Egy volt egyetemi csoporttársam, 2 éves korában mentek szét a szülei, mindkettőnek új kapcsolata lett, szereti a nevelőapját is, de az igazi apját tartja az apjának. Ez elsősorban rajtad fog múlani.

2020. szept. 10. 16:54
 15/18 anonim ***** válasza:
100%
Nem tud az exed új párja belepiszkálni a kapcsolatodba a fiaddal. Tudod mi tud majd belepiszkálni? Ha neked is új párod és tőle is gyereked lesz. Na akkor már neked se biztos, hogy érzelmileg triviális lesz fenntartani a fiaddal a kapcsolatot. De az, hogy az exednek új párja van, miközben te teljes odaadással szereted a kisfiút, semmi változást nem fog okozni.
2020. szept. 10. 17:37
 16/18 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon ritka, hogy ennyire normális legyen mindkét oldal, úgyhogy megértem az aggodalmad, de igazából nincs miért, a gyerek teljesen jó kezekben van mindenkinél. Tartsd vele a kapcsolatot, csináljatok olyan programot is, ahol csak ti ketten vagytok és az exeddel tartsátok fenn ezt a normális viszonyt. A gyerekek nagyon érzékenyek ezekre a dolgokra, megvannak a maguk kis csápjai, pint emiatt azt gondolom, hogy nem fogtok eltávolodni egymástól, főleg ha az anyja is támogatást ad ebben.
2020. szept. 10. 17:48
 17/18 anonim ***** válasza:
100%
Az én párom mondjuk kimondott azért morzsol el egy imát minden este, hogy az exének legyen már valakije és akkor nem velünk lesz állandóan elfoglalva 😃 Egyébként ha neked is lesz valakid teljesen máshogy fogod látni a dolgokat, hidd el. Főleg ha lesz közös gyerek is akkor meg pláne nem fogsz ilyeneken kattogni
2020. szept. 10. 20:29
 18/18 anonim ***** válasza:
Kérdező, bocsi kicsit off, de elmondanád, hogy mi vezetett eddig, hogy igy alakult, hogy szetmentetek? Persze, ha tul személyes, nem birizgallak, csak kíváncsi lennék rá. Köszi!
2020. szept. 10. 22:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!