Mi a teendő ha a gyermekem apját egyáltalán nem lehet elérni?
Nem neked kell nyomozgatnod az ex után, hanem a gyámügyet bevonod közvetítőnek.
Én is váltam, volt gyerekünk is, mégsem hívogattam az exem soha, pedig nem egymást gyilkolva váltunk el.
11-es vagyok
Bemész a gyámügyre, viszed az iratot amit alá kellene írnia az apának, elmondod nekik azokat amiket itt leírtál (kinyomja a telefont, stb) elmondod, hogy semmilyen kapcsolatban nincs a gyerekkel X idő óta, de ehhez az eljáráshoz kellene az aláírása és kéred a segítségüket!
Két eset lehetséges,
- vagy felveszik az apával a kapcsolatot
- vagy a gyámügy adja meg helyette a hozzájárulást.
Nem egyedi az eseted, erre már kidolgozott sémájuk van.
9!
Nem, nincsenek kivételek. Nekem a bírónő anno azt mondta, innentől minden joga megszűnt apukának, csak a kötelessége maradt
"Nekem a bírónő anno azt mondta"
Akkor vagy buta volt a bírónő vagy ami sokkal valószínűbb, egyszerűen nem értetted, amit mond.
15, 16!
Megegyszer leirom: a kizárólagos szülői felügyelet azt jelenti, hogy a másik szülőnek köze nincs többé a gyerekhez. Ez uyganis azzal jár, hogy a másik szülő szülői felügyeleti jogát megszüntetik. A bírón ő világosan elmondta, az ítélet jogerőre emelkedése után apuka semmibe nem szolhat bele, semmiről nem kell kikérni a véleményét, semmihez nem kell az engedélye.
A jogerős birosagi ítélettel a kezemben a megkérdezése nélkül írathattam be az iskolába és ugyanígy költözhettem vele külföldre is. Sőt, ezzel az ítélettel a házastársi örökbefogadás is problémamentes, mert arról sem kell megkérdezni.
Ti keveritek a szezont a fazonnal, mert azt hiszitek, ez azonos azzal, amikor a bíró egyik szülőnél elhelyezi a gyereket, a masik meg láthatást kap. Ez esetben mondjuk legyen az anya, akinél a gyerek van. Ő a gondozó szülő, ah apa szülői felügyeleti joga pedig szűntél. Nem megszűnt, szünetel. Ez esetben kell az engedélye a gyermek sorsát érintő lényeges kérdésekben. A kizárólagos felügyeleti jog eseten viszont az apa szülői felügyeleti joga megszűnt, semmihez nem kell az engedleye.
18!
Vagy csupán képes vagyok rá hogy elolvassam és értelmezzem ami az ítéletben áll. Adj egy kepfeltoltesre való oldalt és megmutatom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!