Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Bunkóság lenne a szüleinket...

Bunkóság lenne a szüleinket lebeszélni a tablet használatáról?

Figyelt kérdés

A nővérem pár hónapja vett a hatvan pluszos szüleinknek egy tabletet. A használatát ő és én is többször elmagyaráztuk nekik, igyekeztünk mindent megmutatni, ennek ellenére van úgy, hogy naponta többször hívnak fel, mert olyan triviális dolgokat nem tudnak megcsinálni, mint pl. egy mentés vagy egy fájl megnyitása (ezeket is megmutattuk nekik nem egyszer, de egyszerűen két nap után elfelejtik).

Iszonyat idegörlő az egész, főleg mikor munkában vagyok vagyok a gyerekeimért megyek. A nővérem is gyakran panaszkodik, mert őt is állandóan ezzel nyaggatják. Ráadásul mindketten nagyon sértődékenyek, ha ilyenkor azt mondom, hogy "légyszi, majd később hívjatok", akkor azonnal megkapom, hogy "na, jól van, hallom nem akarsz nekünk segíteni!".

Szerintetek ha leülnénk a nővéremmel és személyesen megbeszélnénk a szüleinkkel valahogy, hogy ez így nem állapot, ezért inkább ajándékozzák el vagy adják el a készüléket, de azt is hozzátenném, hogy biztos sok dologhoz én sem fogok már érteni, ha annyi leszek, mint ők, szóval szerintetek ez taplóság lenne?

Ti hogyan kezelnétek ezt az egészet? 36/N.

2020. aug. 27. 13:15
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
87%
Nekem pl anyám annak ellenére nem nagyon tud semmit megcsinálni, hogy a munkahelyén is azon pötyörög. Tanfolyamon is volt. Egyszerűen se kép se hang. Igazából ott elkezd pánikolni és sipákolni, ha kérdez valamit a gép. Teljesen kétségbeesik, hogy mit kell. De a kibacott facebook bezzeg tanítás nélkül is megy neki. Hidd el, ami érdekli őket, azt megtanulják, mást a büdös életben nem fognak és nem is akarnak. Tanácsot nem tudok adni, de együttérzek veled. Megnézném a válaszolókat mennyire vágnának jó pofát, ha ötvenszer kellene megmutatni, hogy hogy kell bezárni az ablakot, de ha már nem piros az x, akkor sipákolás megy. Idegőrlő.
2020. aug. 27. 16:22
 22/25 anonim ***** válasza:
30%

A szüleidnek maguktól nincs annyi eszük, hogy leírják a lépeseket? Csak megsértődni van eszük.

Amúgy az ilyen hozzáállású emberek, hogyan látják át a világ működését?

És ezek szavaznak. Többek között a gyerekeink jövőjéről. Remek.

Relax mielőtt a sok széplélek nekem esik, én is 50+ vagyok, de inkább ne is éljek ilyen bután...

2020. aug. 27. 18:00
 23/25 anonim ***** válasza:
88%
Ne beszéld le őket. Az én 76 éves anyukám tabletezik. Először (amikor a nővérem vette neki), akkor pont nála volt egy hétig, elmagyarázta anyunak. Azóta már 4 éve tabletezik, ha valahol elakad, ő mondjuk a szomszéd középkorú nőtől kérdez, vagy annak a kamasz fiától. Nincs ebben semmi, kérdező, segítsetek nekik.
2020. aug. 27. 20:17
 24/25 anonim ***** válasza:
89%

Nem akarlak téged bántani kérdező, csak az én szemszögemből nézve, rohadtul bűntudatom lenne ha ezt mondanám nekik. Az én szüleim is tableteznek, anyukam 65, apukám 72 éves és nekem is hosszú hosszú ideig kellett tanítgatnom őket hogy értsenek mindent.

De van,hogy a mai napig kérdeznek ezt azt.

Teljesen más generáció, az ő fiatal éveikben még nem volt ilyen ketyere, nehéz megtanulni ezt ilyen idősen.

Kérlek legyetek velük türelmesek, ennél már csak az lenne borzasztó, ha már nem tudnátok nekik segíteni semmiben, mert már nem lennének. Én próbálok minden percet megragadni velük.

2020. aug. 28. 04:31
 25/25 anonim ***** válasza:
74%
70 pluszos anyukám nem látja tabletet, kicsi neki a képernyő, visszaadta. Kapott egy 17 colos szgépet, azt már látja. De nem írhatom le neki a használatát, mert csak a nagyméretű betűket tudja elolvasni, és 3 centis betűkkel sok lett volna. Felraktam neki pár híroldalt kinagyított betűkkel, a YouTube-ot meg filmeket, a Fészt nem, mert becsapják csalók, ha személyes üzengetésbe fog.
2020. szept. 6. 21:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!