Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ez átlagosnak számít vagy...

Ez átlagosnak számít vagy tényleg nem szeretnek?

Figyelt kérdés

Ez kicsit hosszú lesz és értelmetlen de se baj.

Miért van az, hogy úgy érzem a szüleim nem szeretnek? Rendben, jöjjünk ki abból a pontból amiket ők mindig felhoznak. Ha nem szeretnének akkor nem is foglalkoznának velem, a bökkenő már csak az hogy annyira tényleg nem foglalkoznak velem. Oké, a szülői norma meg van de azon kívül ha szükségem lenne egy kis segítségre hiába próbálnak mellém állni, érezni hogy nem akarnak másrészt úgy érzem nem is tudnak. Bezzeg ha a magánéletemről van szó, ami amúgy ebben a lakásban nem is létezik, csak számomra nem. Na bezzeg ha valami személyes lenne, tényleg csak egy kicsi akkor egyből beleavatkoznak és biztosan ellenem vannak. Ez így igaz.

Az anyukámmal jobb viszonyom van, vele több időt is töltök együtt. És bírom ha olyan kedve van akkor szeret ha meg nem olyan kedve van akkor elkerül vagy sérteget, szekál stb.

Az apukámmal épp hogy beszélő viszonyban vagyok habár mindennap egy kanapéra ülünk le. Vele ha beszélek oké, de semmi törődés vagy szeretet jele.

Abban pedig biztos vagyok hogy a tesómat jobban szeretik. Mint pl. egyik nap az évben egyszer tényleg elmentem velük valahova és a szülők mindent tök jól megbeszéltek majd kérdezték a vélemény(ünket) amit amúgy teljesen a testvérem felé hangoztak, sőt apukám (aki amúgy a tesómmal sincs nagyon jó kapcsolatban) inkább csak ő felé mutat törődést, vagyis felé többet az biztos, és ezt már anyámon is érzem.

Esetleg ezt lehet valahogy kezelni vagy inkább hagyjam? Most tényleg utálnak vagy mi a fasz?

2020. aug. 26. 00:42
 1/4 anonim válasza:
84%

Dehogy utálnak!

Lehet, hogy amikor úgy érzed anyukád szekál, valójában egy tök sz.r napja volt a munkahelyén, szimplán rosszkedvű - nem azért goromba, mert tégéd nem szeret...

Lehet, hogy leterheltek/elfoglaltak és ezért nem tudnak éppen vmiben segíteni, vagy szimplán hisznek benned, hogy képes vagy egyedül is véghezvinni a dolgot és úgy gondolják, sokat fejlődnél az önálló projekteddel...

Egyebként beszéljetek róla és kiderül. ;)

Kerek perec mond meg nekik, hogy úgy érzed nem szeretnek, tesódat jobban szeretik, stb. Hallgasd meg őket!

Ha anyukáddal jobb a viszonyod először lehet, hogy egyedül vele beszélhetnél.

(Ha úgy érzed, nem részesültök egyenlő bánásmódban a tesóddal, az a kettőtök viszonyát is ronthatja, ami nem lenne túl jó. Ne hagyd, hogy a féltékenység megtévesszen! Lehet, hogy ő pont fordítva gondolja ugyanezt, és úgy érzi, őt szeretik kevésbé a szüleitek. Amúgy sem szabad a szeretetet méricskélni. :) )

Sok sikert!

2020. aug. 26. 01:15
 2/4 anonim ***** válasza:
84%

Szia!

Hány éves vagy?

Kb 14-18 éves korom között néha én is éreztem így. Lázadozik a fiatalban a felnőtt énje, hogy ne akarják neki megmondani, ugyanakkor meg hiányzik is az embernek a figyelem és a törődés...csak nem mindig találkoznak ezek a dolgok.

Olyasmiben nem támogattak ami nekem kötelezettség és nyűg volt mert valamennyire kell hogy terhelést kapjunk hogy a későbbi felnőtt életre felkészítsen ahogy vannak elvárások iskola és munkahely terén is.

A szabadidőben, magánéletben meg folysmatosan korlátok közé akartak szorítani amit nehezen viseltem.

Ezzel így utólag belátom hogy próbáltak a "helyes" úton tartani hogy ne kallódjak rossz társaságban.

Akkor ezt nem így láttam és úgy gondoltam ez csak cseszegetés.

Ez a kit szeretnek jobban téma pedig azért érdekes, mert ahol 2v több gyerek van nem lehet egyformán kezelnikülönböző képességű,személyiségű gyerekeket.

Többnyire akkor éreztem úgy hogy az öcsémnek több mindent elnéznek amikor valamiben gyengébben teljesített, mint kellene. Ilyenkor bizonyos dolgokban hasznos a könnyítés.

Később kiegyenlítődtek ezek a dolgok és így felnőtt fejjel már értem, hogy legtöbb nevelési célzattal volt.

Talán nálatok nem pont ez a helyzet, de kicsit próbáld más szemmel is nézni a helyzeted, ne csak a negatívumokra figyel!

2020. aug. 26. 06:56
 3/4 anonim ***** válasza:
51%
Semmi konkrétumot nem írtál.
2020. aug. 26. 07:35
 4/4 anonim ***** válasza:
Szeretnek, ez egyértelmű a leírásodból! Olyan egyébként nincs, hogy valamikor szeret, valamikor nem szeret. Ha úgy érzed, hogy anyukád néha szeret, akkor tudd, hogy mindig szeret, csak néha rossz napja van, fáradt vagy nyomasztja valami, és akkor nincs annyi türelme. Az, hogy a szülőket ezer gond nyomasztja és emiatt nem annyit törődnek veled, mint amennyit igényelnél, nem jelenti azt, hogy nem szeretnek. Pont az mutatja, hogy szeretnek, hogy úgy érzed, csesztetnek, beleszólnak a dolgaidba. Mert ez azt mutatja, hogy törődnek veled, aggódnak, hogy ne csinálj valami hülyeséget. Lehet, hogy a tesódnak más a személyisége, más az életkora, ezért másként kommunikálnak vele (nem tudatosan), és ezért érzed úgy, hogy vele jobban törődnek. Esetleg ebben a periódusban vele könnyebb. De ez nem azt jelenti, hogy őt jobban szeretik, hanem csak a jelenlegi életszakaszotokban más a kommunikáció. Akit nem szeretnek, azt elhanyagolják vagy bántalmazzák. Nyugodj meg, téged szeretnek, szerintem nagyon is. Egy átlagos család vagytok, te egy átlagos tini, egy kicsit fáradt szülőkkel. Próbálj egy kicsit nyitni, néha te is megkérdezheted, ők hogy érzik magukat, mi volt a munkában, vagy ajánlj fel olyan segítséget a házimunkában, amit nem szoktál egyébként elvégezni. Meglátod, mennyire örülnek majd!
2020. aug. 26. 07:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!