Hogyan értessen meg apámmal, hogy nem akarok se kőműves, se ács lenni?
#12-es!
Ez jó kérdés! Mert ha ők már kirepültek a fészekből, és azért nem segítenek, addig oké!
De azzal a munkával, amivel most kipofozzátok a kis vityillót, és hatalmasat ugrik az értéke, akkor majd annak az emelt értéknek a rájuk eső részre fognak igényt tartani???
Vagy a te mostani munkád értékét kifizetik neked? Ők miért nem állnak sorba, hogy keverik a betont, hordják a téglát, stb. stb. a saját örökrészükért fejében????
"ha 4-en vagytok testvérek, miért mindig téged ugráltat?"
"Ők miért nem állnak sorba, hogy keverik a betont, hordják a téglát, stb. stb. a saját örökrészükért fejében????"
Arra nem gondoltok esetleg, hogy mondjuk lehet, hogy egy 14 éves húga van, meg két még kisebb tesója?
Majd a kérdező megmondja, milyen idősek a testvérek. Nem biztos, hogy ő a legidősebb, meglehet, hogy a 16 évével ő a legfiatalabb, a többinek pedig már mindnek saját családja van.
Ezért a kérdés nyitott!
Igen, épp arra hívtam fel a figyelmet, hogy fogalmunk sincs, hogy hány évesek a testvérei, és hogy a koruk, nemük, élethelyzetük alapján reális elvárás lehet-e, hogy ők is segítsenek.
(Tettem ezt azok után, hogy valaki úgy tette fel négy kérdőjellel a mondat végén a kérést, hogy a többiek miért nem keverik a betont és hordják a téglát, hogy fogalma sem lehet arról, hogy a - a példa kedvéért - a kérdező 23 éves, pár hónapos kisbabával gyeden lévő nővérén vagy mondjuk a 4. általánost kezdő iker húgain kéri-e ezt számon. xD)
szegény primitív és az is marad, szóval nem fogja soha megérteni, mit szeretnél.
Amit tudsz tenni: az iskolában is elfogadod, hogy vannak olyan tárgyak, amiket utálsz, mondjuk ének, rajz, akármi, amit túl kell élni, de nem árt. Ugyanígy ezt is elfogadhatod, hogy ezt most meg kell tanulnod. A kőművesség, stb. akár még hasznos is lehet, ha kicsit értesz hozzá, és ráadásul most ingyen megtanulhatod.
Vannak ennél sokkal rosszabb sorsok, ha ez vigasztal, + ha kész a ház, akkor békén fog hagyni. Tehát lesz vége.
Ezzel együtt valószínűleg el kell majd költöznöd, és a saját lábadra kell állnod érettségi után, ha tényleg gyógyszerész akarsz lenni.
Sok sikert.
Nekem nagyon tetszene mindkét szakma, csak egészségügyileg nem vagyok rá alkalmas.
Ez van, a szüleid majd belátják, hogy bizonyos szakmák nem illenek hozzád/nem vagy rájuk alkalmas.
Szóval a két fiútestvéred veri a f@§2t, az nem baj (sőt, nekik nem példálózik azzal, hogy az ő apja már rég agyonverte volna), de az baj, hogy te tovább szeretnél tanulni, és apád a felkészüléstől veszi el az időt és az energiát...
Nem mellesleg az emancipáció korát éljük, szóval a húgod is megtanulhatna egy kicsit vakolni, már ha azt az oldalt nézzük, hogy „nem árt mindenhez egy kicsit érteni”.
Tipikusan az a szülő, aki azt a lovat üti, amelyik húz...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!