Engednétek, hogy a 15 év feletti, de 18 alatti gyereketek a saját pénzét számítógépes játékra költse alkalmanként?
10 éves fiam van. Havi 12 ezer forint zsebpénzt kap. Ezt arra költi amire szeretné. Ha bankkártyás vásárlás kell akkor megveszem neki de az árát elkérem. Minden kacatot, gyűjthető matrica, kártya stb magának kell megvennie.
Ők már más korban élnek mint pl mi a szülei élünk. Sokkal több lehetőségük van, több játék. De megkell találni az egyensúlyt a videójáték és minden más között. Nem csak a játszótéren játszanak együtt hanem a számítógépen is.
Nekem az a módszerem, hogy ha a gyerekemet érdekli a minecraft, fortnite játékok akkor leülök mellé a géphez és hagyom, hogy elmagyarázza mik ezek, hogy kell játszani. Ez is lehet egy kis közös idő együtt. Innen tudom, mi az a battlepass, mik a skinek és hogy ő kit szeret nézni a youtubeon, twichen.
Együtt tanultuk meg, hogy kell átvtani az eurot forintá pl :)
Úgy gondolom idáig, jól működik a nevelésünk. Kitűnő tanuló, kedves barátságos fiúnk van. Igaz a sportokat nem szereti de helyette imádja a programozást, a nyelvtanulást és már megkedvelte az úszást.
Igaz, nincs gyerekem, de a szüleim sosem szóltak bele abba, hogy mire költöm a pénzemet. Ha meg azt saját magam kerestem meg akkor meg végképp nem. Persze volt, hogy megemlítették, hogy szerintük inkább mire másra kellene költenem, de nem szabályoztak be. Bár nekem nagyon jó szüleim vannak, 22 éves vagyok, a szüleimmel élek és nem kell itthonra pénzt adjak a fizumból. Kaját szoktam saját magamnak megvenni, mindenki saját magának főz, stb.
Másoknál meg azt látom, hogy a még tanuló gyereküktől is elkérik a pénzt, szálljanak be mindenbe. (Persze nem akarok örökké a szüleimmel élni, egyenlőre ez így teljesen megfelelő, főleg úgy, hogy szingli vagyok és nem is akarok kapcsolatot, illetve munka mellett még járok különféle képzésekre.)
12 évesen magamnak vettem az összespórolt zsbepénzemből az ilyeneket :D.
Igen megengedném neki, de csak akkor, ha a korának megfelelő játékról van szó, és nem lehet letölteni. (korának megfelelő alatt azt értem, hogy pl. 10 évesen ne játszon zombiölős játékokkal)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!