Anyám teljesen paranoiás, az őrületbe kerget! Elvárja tőlem, hogy én is olyan legyek, mint ő. Mit tegyek?
Figyelt kérdés
Mindig is paranoiás volt, őt mindenki bántja, őt mindenki kibeszéli, minket hallgatnak a szomszédok, mindenki faggatja őt, aztán mindenki viszi róla a beszédet, stb. Nem beszélhetek a szomszédokkal egy percet se úgy, hogy ne azt kérdezze utána, hogy na faggattak-e, miket mondtam, stb. Leginkább annak örülne, ha senkivel se beszélnék semmit. Szent meggyőződése, hogy a felső szomszéd (egy özvegyasszony) az erkélyen utána hallgatózik, azért van kint és bagózik állandóan, hogy halljon valamit róla és aztán azt vigye a városba... Tiszta elmebaj! Apám se beszélhet senkivel, főleg ezzel a nővel nem (holott csak a hogyléte felől érdeklődik a szomszédnő). Suttogni kell otthon, ha normál beszédhangon beszélek, az már kiabálás és csukja be az ablakot, nehogy hallják... Egyszer pár évvel ezelőtt rászóltam anyámra, a mai napig emlegeti, teljes árulásnak élte meg, hogy nem akartam paranoiddá válni, mint ő. A mai napig nem tud túllépni rajta, hogy nem fújom ugyanezt az elmebajt vele.2020. aug. 15. 20:21
1/11 anonim válasza:
Egyértelműen szorongászavar. Pszichológust javasolnék.
2/11 anonim válasza:
megértelek. anyám detto
és ahogy idősödni fog, egyre rosszabb lesz..
3/11 A kérdező kommentje:
Elment pszichiáterhez, de mivel nem hisz az egészben, így nem nagyon hat. A gyógyszereit se nagyon akarta szedni, magától leállt velük, most megint elkezdte újra, de ő az a típus, hogy ha nem hat 1-2 szem után, akkor csak hülyeség, nem ér semmit.
Most is majdnem összevesztünk a telefonban... Egyszer csak azon kaptam magam, hogy megint traktál a hülyeségeivel, holott az egész úgy jött szóba, hogy ő kutakodott régi írások közt otthon (egyébként gáz, mert pont ő az, aki sokszor hallgatózott a szomszédok után, meg a gyerekei naplóit is elolvasta minden szégyenérzet nélkül).
2020. aug. 15. 20:35
4/11 anonim válasza:
Valami trauma nem érte? Betörés, rokon elvesztése, betegség?
5/11 A kérdező kommentje:
Különösebben nem. Már fiatalkorában is borzasztóan gyanakvó volt, mindenkiből a rosszat nézte ki.
2020. aug. 15. 20:49
6/11 anonim válasza:
Értem. Ezt szakemberrel kellene tovább folytatni pedig, mert szerintem mélyebb oka lehet ennek a bizalmatlanságnak. Valahogy meg kellene győznöd őt, hogy az ő érdeke lenne, ha szakembehez fordulna.
7/11 A kérdező kommentje:
Az biztos, hogy ehhez mi már kevesek vagyunk. :/
2020. aug. 15. 20:54
8/11 anonim válasza:
Az a baj, ha szarik bele a kezelésbe akár gyógyszeres, akár egyéb jellegű, akkor ott nem fog semmi változni.
9/11 anonim válasza:
ha nincs betegségtudata, akkor valóban nem..
10/11 A kérdező kommentje:
Abszolút nincs, sőt, elvárja, hogy mi is olyanok legyünk és úgy gondolkozzunk, szerinte ő és ez a világkép a normális.
2020. aug. 16. 09:52
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!