Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek mi a teendo ilyenkor?

Szerintetek mi a teendo ilyenkor?

Figyelt kérdés

Az van hogy mar vagy tobb napja sirok szinte megallas nelkul. Mar a szemem is be van dagadva. Viszont ezt senki sem latja mert mindig elrejtem ha valami bant engem. Nem vagyok mar az az ember,aki kitereegeti a problemait mindenki ele,miutan a ,,legjobb baratom” közölte velem hogy leszarja amugy. Igaz ez nem jelenti azt,hogy mast se erdekelne de az erzes meg van,igy nem beszelek rola.

Legfőbb oka ennek az egesznek édesanyám,mert olyan erzesem volt regen Hogy kicsit kivételezik a tobbi testvéremmel velem ellentétben. Mara mar ez az erzes biztosra vált. Nekem ne mondjatok azt ,Hogy minden anya ugyanugy szereti a gyermekeit,mert ha valóban igy van,akkor mier nem mutatja ki? Nem tagadom,hogy nem en kaptam az ev legjobb gyereke című díjat de azert egyaltalan nem vagyokannyira veszes,hoogy ezt a viselkedest erdemelnem ,ezert nem is ertem. Ha megprobalom vele ezt megbeszélni rogton elfordul tolem ,Marmint mindig engem hibaztat. Jo ,van ugy hogy igaza van . De! Sokkal tobbszor van az ,hogy csak a sajat feje utan megy es vegig se hallgat. Mikozben nekem van igazam.

Regen emiatt a tanulmanyaim is romlottak ,bar sokkal jobb lett az ev végi amire szamitottam.(2-3 4esem lett kb) Nem mondta hogy ugyes vagyok,mondjuk azt se hogy jo nagy hulye vagy. Tesomnak sokkal rosszabb lett az evvegije bar ot megdicsérte,mikozben regen egy veszekedes során hallhattuk edesanyanktol hogy mindkettonk ugyanolyan teljesítményt er el, egyformák vagyunk. Azota ez biztos valtozott😊

De ez a sulis csak egy pelda volt a sok száz kozul . Kicsit hosszúra sikeredett bar megis most erzem azt,hogy vegre oszinten tudok beszelni . Kosuonom ha elolvastad. Helyesírási hibakert ne oljetek meg legyszives.

2020. aug. 13. 00:20
 1/10 anonim ***** válasza:
88%

Nem nagyon értem a nagy részét.

A sulisnál nem lehet hogy esetleg tőled többet vár?

2020. aug. 13. 00:42
 2/10 anonim ***** válasza:
34%
A legidősebb gyereknek sajnos ilyen sors jut :/
2020. aug. 13. 01:04
 3/10 anonim válasza:
84%

Most ez lehet kicsit bántó lesz, de nem lehet hogy te valamikor régebben csináltál/mondtál valami bántót vagy esetleg nagyot csalódott benned? Úgy értem, nem normális, ha valaki oktalanul (na még okkal sem) viselkedik így, akkor már ott a személlyel vannak gondok. Mellesleg apukáddal, testvéreiddel milyen a kapcsolatod? Esetleg neadjisten váratlan/örökbefogadott gyerek voltál?

Persze én itt csak találgatok, nem sértegetnu akarlak, vagy ilyenek.

A jegyes sztorira: az én szüleim ugyanúgy megdícsértek engem (5,00) mint a testvéremet (3,60 körül). Lehet tudják, hogy te többre is képes vagy.

2020. aug. 13. 03:43
 4/10 anonim ***** válasza:
11%

Az anyák ösztönösen teszik a dolgukat. Nap mint nap, óráról-órára, évről-évre. Kialakul bennük egy összetett kép a család minden egyes tagjáról. Ezt a kialakult képet nem lehet csak úgy ripsz-ropsz megváltoztatni az anyákban.

Ha nem elégedettek velünk, akkor nyilván nekünk kellene változtatni.

Ha úgy érezzük, hogy az anyai elvárás túlmutat a mi képességeinken, akkor sajnos csak egy lehetőség marad. El kell távolodnunk/költöznünk anyánktól és csak a legszükségesebb kapcsolatra szorítkoznunk vele.

Az anyák kialakult véleményét gyermekeikről megváltoztatni szinte lehetetlen vállalkozás. Bele kell törődnünk a véleményébe, mert ellene harcolni sziszifuszi erőfeszítésbe kerül és eredményt elérni szinte lehetetlen.

Egyedül a távolságtartás és beletörődés a megváltoztathatatlanba hozhat lelki békét számodra. Ha egy életen át küzdesz anyád rólad kialakult véleménye ellenében, csak azt éred el, hogy az egész életed ettől a pusztító stressztől lesz terhes.

El kell engedned az anyáddal(szülőddel) való viaskodást, mert sosem lehet igazad, ha egyszer rögzült benne a rólad alkotott kép/vélemény.

Ez sajnos egy szomorú és viszonylag gyakori állapot anya-gyerek kapcsolatban.

2020. aug. 13. 08:33
 5/10 anonim ***** válasza:
76%

Nálunk is kivételezés megy, szerintem mindenhol előfordul ilyen. Szerintem nem tudatosan teszik ezt a szülők.

Nálunk a húgomat kivágták az egyetemről, az se volt baj. Nálam gondot okozott már az is, hogy nem voltam szín jeles. Megszokták hogy gimiben az vagyok, gondolták egyetemen is így lesz. Illetve talán tanultak abból az időből amikor én jártam egyetemre, így a húgommal sokkal elfogadóbbak voltak.

Igen, nehéz volt, igen, vesszekedtünk. De szerintem ezzel nem tudsz mást csinálni, megpróbálhatod megbeszélni, de mivel valószínűleg nem szándékosan csinálja, nem fogtok dűlőre jutni. El kell fogadnod, hogy ez van.

2020. aug. 13. 10:22
 6/10 A kérdező kommentje:

2.valaszolo- vannak nalam idosebb testvéreim is

3.nem, nem vagy örökbe fogadott illetve váratlan, semmi ilyen, ,,normalis csalad” vagyunk . Apukammal nagyon jo a kapcsolatom de o mindig anyamra hallgat igy hat o is ellenem fordul rengetegszer . Nem a legtisztább a múltam de hat en is ember vagyok es szerintem mindent meglehet bocsátani ha nagyon akarod . Azt hiszem 7 eve volt az,hogy csinaltam egy hatalmas hulyeseget. Ezt inkabb apukamat érinti bar megis anyam emlegeti tobbszor . Mindenki kovet el hibakat es senki sem tokeletes. Anyam ezt megse tudja elfogadni .Es nem sértettel meg semmivel se, koszonom a valaszodat Es hogy idot szantal ram.

5.valaszolo: ahogy magamat ismerem egyre jobban tavolsagtartobb leszek vele szembe, Es majd idovel o is rádöbben arra (hátha??) hogy mit rontott el a kapcsolatunkba. Szeptembertol ugyis csak hetvegen fogjuk latni egymast es gondolom akkor fog rajonni majd hogy lehet nem en voltam mindig a hibas. Na az az idoszak lesz az,amikor mar teljesen meg leszek az o folytonos dirigalasa es okoskodasa es kötekedese nelkul. Merthogy nalunk ez is mindennapos😂😔

2020. aug. 13. 15:26
 7/10 anonim ***** válasza:
80%

"Nem vagyok mar az az ember,aki kitereegeti a problemait mindenki ele ... mier nem mutatja ki?"

Mert zárkózott típus, mint te.

2020. aug. 13. 19:56
 8/10 A kérdező kommentje:
7es valaszolo ,hogyha a tobbi gyermeke irant kimutatja az érzéseit akkor irantam miert nem? Elmondasa szerint minden gyereket ugyanugy szereti.
2020. aug. 14. 00:00
 9/10 anonim ***** válasza:
85%
Mi hárman vagyunk. Középső vagyok. Pont semmire sem jó. A nővérem az elsőszülött, az öcsém a kicsi, és pluszba végre fiú. Jobb jegyeim voltak, mint nekik, de pont lesz@rták. A nővérem egyeteme nagy szám volt, anyánk mindenkinek újságolta. Amikor én megkaptam az sms-t, hogy felvettek, még csak el sem olvasta. Az öcsém elhasalt az érettségin, de meg se szidták. Nagyon is kivételeznek a szülők.
2020. aug. 14. 16:40
 10/10 A kérdező kommentje:
Ugyanez van nalunk is...
2020. aug. 15. 01:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!