Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Nem szeretném hétvégén látni...

Nem szeretném hétvégén látni anyámat, mit tegyek?

Figyelt kérdés

A szüleim elváltak. Most a nyáron sikerült megegyezni a szüleimnek, hogy átkerulhessek apámhoz. Abban állapodtak meg, hogy iskolai szünetekben és 2 hetente hétvégente megyek anyámhoz, ameddig anyámnál laktam ezt kb. Mindig át hágtam és minden időmet próbáltam apámmal tölteni. Meg lehet esetleg oldani, szerintetek ebben a helyzetben is, hogy ne tartsam be ezt a megszabott korlátot és esetleg ne járjak anyámhoz vagy ne ilyen gyakran? Vagy ez anyámon múlik? Ha nem megyek hozzá lehet következménye?

(Nem szeretném ha azt firtatnátok miért nem akarok ennyire oda menni, ezt nem szeretném itt megosztani remélem tiszteletben tartjátok)

2020. aug. 12. 15:18
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
84%
A bíróságon kérheted, hogy ne kelljen anyádhoz menned. De akkor tudni akarják az okot, kikérdeznek felőle. Ha nem mondasz semmit, komolytalannak ítélnek.
2020. aug. 12. 16:00
 12/17 anonim ***** válasza:
75%

8!

Ezzel: "Akkor mész el anyádhoz, amikor szeretnél." Ez nem így van. Ha van jogerős bírósági ítélet a láthatásról, akkor a kiskoru gyereknek kötelességé mennie. Ha nem akar és erre komoly, bizonyítható indoka is van, akkor a gondozo szulonek kernie kell a lathatas újraszabályozásat vagy megszüntetését. 18 éves korig kötelező a láthatás. A szülőnek joga van hozzá

2020. aug. 12. 16:05
 13/17 anonim ***** válasza:
77%

12-es nagsin jol irta. Elvalt szulo vagyok es igy van. A szulonek es a nyagszuloknek van kapcsolattartasi joga. Birosagon vagy ugyved elotti megallapodassal dontik el a szulok mikor hol van a gyerek. Szerintem kethetente hetvegen latni az anyadat az nem egy nagy szam.

Ha anyad nem drogos vagy alkesz vagy fizikaikag bantalmazo (es errol.van orvosi latleleted legalabb egy akkalomrol), akkor a birosag nem fogja tole megtagadni a kapcsooatartasi jogot es amiben a szuleid megallapodnak az kerul a birosagi vegzesbe.

Teged ugy emlekszem 16. betoltott eletevnel vesznek/vehetnek figyelembe. De hidd el eoeg hulyen nez ki, hogy ezt a kb regi tipusu elvalt apak szintjen levo kethetente hetvegen es iskolai szuneteket ott akarod majd megfurni.

A helyedben ket dolgot tennek: 1. Kitalalom mi az amit el tudok kepzelni es be is tudok tartani akar fel labon allva is 18 eves koromig pl. Havi 1 hetvege es iskolai szunetek fele? Vagy nyari szunetben 2 het? (A minden 4. hetvegehez?) 2. Ha kitalaptad akkor elobb apadat puhitsd, es oszinten beszelj vele es ha ot meggyozted, akkor egyreszt anyaddal is beszelj, valami normalis indokkal pl jo tanulmanyi atlag eleresevel vagy egyebbel magyarazd. Ha anyad kiakadna, akkor meg mindig vagy lehet engedni vagy elfogadni amit a birosag rad mer (persze anyad apadra is).

Amit meg majd utolag tehetsz, de ez eleg szemt megoldas, hogy igenis mesz becsuletesen anyadhoz, de ott aztan legyel vele bnko, csinalj rendetlenseget, szemetet, ne segits neki, ne beszelgess vele, ronditsd ossze a mosdojat, furdojet, egesz nap csak heverj az agyban. Ha szol hozzad tetesd magad suketnek. Ha ugy konnyebb egy tankonyvvel menj es tegy ugy mi tha csak azt bujnad (persze kozben tudsz telozni ha nem egy helyisegben vagytok)...azaz erd el, hogy utana ha mindenfele mondvacsinaot uruggyel (epp lefostosodtam, faj a gyomrom, belazasodtam) egyretobb hetveget lemondasz akkor majd ne is hianyozz neki sot zavatjon csak haza apadhoz.

Csak vigyazz nehogy balul suljon el. Mert kesobb azert a legrosszabb anyatol is jo penzt kapni vagy unokafelugyeletet.

2020. aug. 12. 16:30
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
A bíróságon kérheted a meghallgatásodat, hogy elmondhasd mit szeretnél. Pl. kérheted, hogy a 2 hetenkénti láthatás ne legyen kötelező, inkább közös megegyezésen alapuljon, hiszen egyre több saját programod, saját társaságod lesz, és nem szeretnéd ez miatt elveszíteni a barátaidat, mert neked éppen anyuddal kell talizni...
2020. aug. 12. 17:08
 15/17 anonim ***** válasza:
36%
Erre én csak annyit tudok írni, hogy ez egy nagyon szomorú történet! Sok-sok fájdalom állhat ezen szavak mögött. Sajnálom!
2020. aug. 12. 18:32
 16/17 anonim ***** válasza:
13%
Kösd be a szemed.
2020. aug. 12. 18:33
 17/17 anonim ***** válasza:
78%
Ha elmúltál 16, akkor nem kell bíróságra menni, elég a gyámhivatal engedélyét kérni, hogy apádnál lakhass. Anyukádnak tartásdíjat kell fizetnie. Ha ebben nem sikerül megállapodni, akkor kell a bíróság. Anyukádnak joga van a kapcsolattartáshoz veled, de nem nagyon tud mit csinálni, ha nem mész. Viszont, amint betöltöd a 18-at, leállithatja a tartásdíj fizetését még akkor is, ha nappalin tanulsz, mert ha nem tartod vele a kapcsolatot önhibádból, akkor ez elég indok erre, jogszabály van rá.
2020. aug. 13. 12:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!