Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek nem érthető, hogy...

Szerintetek nem érthető, hogy nem érzem jól magam egy ilyen közegben?

Figyelt kérdés
Összevesztem a családdal, mert azt mertem mondani, hogy már alig várom, hogy végre elkezdődjön az egyetem és visszamehessek a kollégiumba. Egyszerűen utálok itthon lenni és ezerszer jobban éreztem magam a kollégiumban. Még csak azt sem tudom mondani, hogy rossz lenne a kapcsolatom a családommal, mert egyszerűen nincs is közöttünk semmilyen kapcsolat. Nagyon kevés időt töltünk együtt, hiszen a szüleim nap közben dolgoznak, csak délután érnek haza és mindenki megy a maga dolgára. Apukám rendszerint eszik, levetkőzik és utána estig befekszik a tv elé, eszik, netezik, tv-t néz, eszik, netezik... ez váltakozik. Anyukám pedig elmegy a boltba, majd estig nyomkodja a telefonját/kertészkedik/cigizik vagy főz. Abszolút nem szoktunk egymással beszélgetni és nálunk nincsen semmilyen közös családi programunk sem. A szüleim sem beszélgetnek egymással, max. csak anyám lecseszi valamiért apámat, apám meg elpanaszolja minden nap ugyanazt, hogy milyen rossz a munkahelye vagy éppen melyik testrésze fáj. Én régebben még próbálkoztam és felvetettem ötleteket, hogy csináljuk ezt és azt, menjünk el ide és ide, vagy próbáltam velük beszélgetni, de semmi. Nem is tudnék velük beszélgetni semmiről, nincsen semmi közös témánk, közös érdeklődésünk és őket nem érdekli semmi, nem csinálnak semmit, nem foglalkoznak semmivel. Semmi levegő nincsen a lakásban, mert az ablakot nem szabad kinyitni és ráadásul anyám is bent cigizik. Full sötét van, mert a függönyöket nem szabad elhúzni. Takarítani és rendet rakni is max. én teszem. Nem jöhet át hozzám vagy hozzánk senki sem, de alapból minden családi ünnep (pl. születésnap) előtt is már megy a rinyálás, hogy csak ne kelljen menni sehová… nem mintha bárki is foglalkozna velünk. Persze, ők a szüleim, felneveltek, támogatnak stb. és ezért hálás is vagyok nekik, de én ettől már lassan rosszul vagyok. Nem vagyok rá kíváncsi, ahogy apám egy szál gatyában a hájas testével, lihegve, izzadtan döcög az egyik kanapéról a másikra, vagy miket néz az interneten és nem akarom hallgatni anyámat sem, hogy most éppen mivel henceg, hogy bezzeg ő mennyivel jobb mint az apám vagy mártírkodik a főzés miatt. Totál depresszív, befásult, élettelen, komor a hangulat itthon és ennyi idő után már én is félek, hogy kezdem érezni magamon, hogy lassan rám is hatással van ez. Nagyon hiányzik az úgymond "normális élet".
2020. júl. 31. 20:15
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

"Szerintetek nem érthető, hogy nem érzem jól magam egy ilyen közegben?"

Számomra teljesen érthető.

Én három napot sem bírnék sem élni úgy, hogy nem lehet ablakot nyitni, meg a sötétítő függönyöket nem szabad visszahúzni, így sötét van egész nap a házban.

Természetesen, ahová besüt a Nap, ott addig én is behúznám a függönyt, ill. nap közben csukva tartanám az ablakokat, de éjszakára mindenképp kinyitnám.

2020. júl. 31. 22:56
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Vannak olyan barátaid, akikhez esetleg elmehetnél kicsit kikapcsolódni vagy bármi?

Amúgy szerintem érthető, nagyon zavaró lehet, meg is őrülnék, ha anyum benn cigizne és nem engedné kinyitni az ablakot...

Nagyon érdekes a családi kapcsolatotok, vagyis annak hiánya. Ez mindig is így volt? Ha jól értem, amit írtál, akkor igen a válasz... háát kitartást neked, nyisd ki sunyiba az ablakot, meg húzd el a függönyt, esélytelen, hogy minden helyiség ablakánál egyszerre vágjon be a nap

2020. júl. 31. 23:19
 3/3 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

2-es Nem nagyon. Egy-egy napra el tudok menni, de hosszabb időre nem és most a barátaim sem érnek rá (nyaralnak a családdal, az egyikük szinte az egész nyarat a párjánál tölti külföldön).

Amúgy igen, mikor még pici voltam azért talán nem ennyire, de mindig ilyenek voltak. Egyébként a függönyt sem a nap vagy a meleg miatt nem lehet elhúzni, ez ilyen “általános szabály itt nálunk, mert belátnak, mert nem illik, mert hogy néz ki stb.

2020. aug. 1. 14:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!