Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülők akinek a gyermeke...

Szülők akinek a gyermeke börtönbe van-volt?

Figyelt kérdés

Tartjátok még vele a kapcsolatot?

Meg tudtatok neki bocsájtani?(ha olyasmit tett ami a ti károtokra is rótt)

Miért került be?

2020. júl. 24. 15:50
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:
Főként komolyabb bcs-ek miatt (gondolok itt gyilkosság, emberölés,fegyveres rablás, zsarolás, stb) nem pedig csibészségekre.
2020. júl. 24. 15:51
 2/12 anonim ***** válasza:
32%
Kitagadom! Fúj,menjen ahova akar,börtöntöltelék.
2020. júl. 24. 16:00
 3/12 anonim ***** válasza:
12%
Bűnöző nem javul meg, talán a viszkis az egy kivétel. Ha tartod vele a kapcsolatot, ugyanúgy terrorizálni fog, a végén megöl, mint Lópicit a fia.
2020. júl. 24. 16:41
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Nyilvánvalóan nem tudnák olyan szemmel ránézni, mint annak idején, amikor közösen éltük az életünket. Sok időnek kell ahhoz eltelnie, hogy megbocsássak, de ha megfog változni, akkor talán adok neki egy esélyt.

És ez legfőképpen a gyermek részéről is függ- hogy mennyire szeretne nyitni felém.

Ha gyilkosságot követett el, akkor lehet, hogy soha.

Ha rablás emberölés nélkül, akkor eljöhet az a szint, hogy a későbbiekben tarthatjuk a kapcsolatot.

De ez mind függ attól is, hogy valóban ő tette-e (mert sokan ülnek még most is ártatlanul), akkor igen, megbocsátok.

2020. júl. 24. 16:42
 5/12 anonim ***** válasza:
38%

Van egy mondás, hogy két fajta bűnöző van

Van egy aki egyszer bekerül a börtönbe aztán soha többet és van az aki visszajár

Gondolom a Viszkisnek is elég volt az 13 év börtön nem hinném, hogy vissza akarna kerülni de neki szerencséje van mert voltak emberek akik segitettek neki talpraállni a börtön után. Sajnos a legtöbb bűnöző meg pont azért kerül vissza mert nincs senkije,nem kap segítséget és nem tud talpraállni

De a bűnözők nagy része nem arról híres, hogy egész nap kapálna a szántóföldön, döntő többségük nem nagyon szeret dolgozni inkább marad a "szakmájában"

Persze ma már pénzért az államnak dolgozó egyébként meg rendőrspicli bűnözők azt csinálnak amit akarnak, a kutya nem szól rájuk

Ami azért egy igencsak nagy túlzás mert Magyarországon a bűnözők igencsak el vannak engedve, főként azok akik bedolgoznak a "rendszernek"

2020. júl. 24. 17:09
 6/12 anonim ***** válasza:
86%

Kérdező, érintett vagy?

Mert ha jól értettem, te tapasztalatokat vártál, de véleményeket kaptál (olyanoktól, akik nem érintettek).

Érintett én se vagyok. Annyit mondanék, hogy egyszer egy bv-s emberrel beszélgettem ilyenről, és azt mondta, hogy a visszailleszkedésben kulcsszerepe van a családnak. Hiába gondolja komolyan valaki, hogy sose követ el újra bűnt, ha kikerül és nem lesz hova mennie, nem várja haza a családja, nem kap szeretetet senki, ill. nem tud munkahelyet, legális pénzkeresetet találni magának, akkor szinte szükségszerű, hogy ismét bűnt fog elkövetni.

Ugyanakkor érthető az is, ha pl. egy kegyetlen gyilkostól minden családtagja, rokona elfordul. Általában az anyák azok, akik ki szoktak tartani a bűnöző gyerekük mellett. Ha ők meghalnak, mire kiszabadul az illető, akkor sok esetben senki se várja őket haza.

2020. júl. 24. 17:57
 7/12 anonim ***** válasza:
70%

Erre nehéz úgy válaszolni, hogy van egy 10 éves tündéri kislányom, akit mindennél jobban szeretek.

Úgy érzem, hogy egy anya sosem képes a gyermekét kitagadni, meggyűlölni.

Lehet én vagyok túl érzékeny, túlontúl is imádom a lányomat, de szerintem én megbocsátanék neki, hisz minden körülmények között a gyerekem.

2020. júl. 24. 18:15
 8/12 A kérdező kommentje:

Igen. 10 éve bent van a nagyobbik fiam.

Sajnos csúnya dolgot csinált..... Nem Magyarországon, még mielőtt valaki kiderítené, hogy ki volt, mi volt.

Hiányzik, annak ellenére, hogy az első években látni sem bírtam volna, és átkoztam a pillanatot, hogy megszültem, mivel szégyeltem nagyon.

Nem vall a családomra az ilyesmi. Nem vagyok romák sem, szegények sem.

Nagyon okos gyerek volt, egyetem után rögtön kapott állást is jól élt.

Soha nem gondoltuk volna (az akkori férjemmel, )hogy ilyenre képes.

Látogatom amint csak lehet( az utóbbi 3 évben) ,de nem valószínű, hogy amíg én élek szabadlábon lesz :(

2020. júl. 24. 19:20
 9/12 anonim ***** válasza:
5%
Szerintem felejtsd el a fiadat.
2020. júl. 24. 19:23
 10/12 anonim ***** válasza:
75%
Nagyon sajnállak, kérdező, ez nagyon szomorú eset. :(
2020. júl. 24. 19:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!