Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ha az anya börtönbe kerül,...

Ha az anya börtönbe kerül, vagy bármi más történik vele mi lesz a gyermekkel?

Figyelt kérdés

Üdv Mindenkinek!

Édesanyám neveli a nővérem kisfiát,(papír erről nincs, csak mivel ő tanul,itthon maradt az 5 éves kisfiú)

A kérdésem az lenne,ha valami történik az anyával, vagy ne adj' Isten valami baja lenne,elvinnék a kicsit,vagy a nagyszülő nevelheti?

Az édesapa kizárt,mivel egyedülálló anya.

Köszönöm!

2012. júl. 24. 06:30
 1/6 anonim ***** válasza:
92%
Általában, ha a családban van rá vállalkozó, a gyerek nem kerül intézetbe. Oda teszik a gyereket ahol érzelmileg megfelelő környezetet biztosítanak neki, és jut még egy teríték az asztalra.
2012. júl. 24. 06:36
 2/6 A kérdező kommentje:

köszönöm,nagyon szeretem a kis srácot,anyukámat tekinti anyának is,és tesómmal beszéltük tegnap egy ilyen börtönös dok.film kapcsán.

Nem is tudtam éjjel aludni.

Nagyon köszönöm:)

2012. júl. 24. 06:38
 3/6 anonim ***** válasza:
82%

A Gyámhivatalt nem kell gonosz, lelketlen családgyűlölőknek gondolni. Gyerekként nagyon problémás voltam, szökdöstem, stb...

Aztán kiküldtek egy szoc.munkást, környezettanulmányra. Ő javasolt egy pszihológust. Azért van ez a szervezet, hogy segítsenek a gyerekeken. A családból való kiemelelést a legvégső esetben teszik meg.

2012. júl. 24. 07:11
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Amikor az unokatestvérem és a férje meghalt balesetben, a két kiskorú (9 és 11 éves) gyereket az anyai nagyszülők gyámsága alá helyezték.

Voltak mindkét részről nagyszülők, az egyik részről testvér is, közösen döntöttek, hogy az anyai nagyszülőknél lenne e legjobb nevelni őket. A gyámhivatal elfogadta a döntést, nem kekeckedett velük.

Az esetetekben sem vinnék el a kicsit.

Részint édesanyád a legközelebbi felnőtt hozzátartozója, másrészt bizonyítani tudja hogy eddig is nála nevelkedett a gyerek (a szomszédok, óvónők biztos tudják, hogy ott van a gyerek nála) Főleg ha még a lakcímük is azonos (mármint édesanyádnak és az unokájának)

2012. júl. 24. 10:08
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Annó egyik osztálytársam anyukája meghalt (apja "nem volt") és ő is automatikusan a nagyszülőkhöz került.
2012. júl. 24. 12:21
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat,teljesen megnyugodtam!:)
2012. júl. 24. 14:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!