Lehet a pszichológushoz járásnak negatív hatása?
20 éves vagyok, egyedüli gyerek. Anyám az anyja halála után elkezdett pszichológushoz járni. Én magánkoleszos vagyok így nem vagyok otthon sokat de az utóbbi hónapokban azt vettem észre hogy anyám teljesen megváltozott. Röviden: nem foglalkozik semmivel csak magával. Apámmal már 8 éve elváltak, úgyhogy csak én megyek haza hozzá.
Eddig amikor hazamentem beszélgettünk, nevetgéltünk, filmeztünk és beszélgettünk erről-arról, hogy milyen volt a randi a fiúval aki régóta tetszik stb.. bizalmas kapcsolatunk volt.
Mióta pszichológushoz jár teljesen más. Egyáltalan nem érdeklem. Hétvégén sértő dolgokat vágott a fejemhez amit tudom hogy nem gondolt úgy csak fáradt volt. Mondtam hogy anyu ez rosszul esett és picit elpityeredtem. Kinevetett hogy minek sírok. Ilyen többször volt, úgy érzem mostanában lábtörlőnek használ.
Néha felhív de csak olyan dolgokat mond egy ideje ami vele történik és ha elmesélném mi történt velem akkor hirtelen elköszön.
Nem tudok már vele beszélni.
Nincs férfi a dologban, ezt tudom.
Létezik hogy ez a pszichológus műve? Mert anyu azóta ilyen mióta oda jár.
A terápiában pont csak rossz időszakok után lehet, csak lényegi javulás.
Bíztos feltártak valami fájdalmasat a múltjában.
Ha tudod hogy jó pszichológusról van szó akkor valószínűleg belepiszkáltak egy olyanba ami neki egy régi és fájdalmas emlék. Ez pedig ilyen tudat alatti egó védés.
Ha nem látsz semmilyen változást (beletelhet évekbe is attól függ hogy milyen volt a kapcsolatuk) akkor elkezdenék aggódni.
így van. anyádnak lett másik élete is a gyereke kiszolgálásán túl.
és ez így van rendben
(sztem inkább a szülőszerepből lép a felnőttszerep felé. végre)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!