Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ha bántalmazással fenyegetéd...

Ha bántalmazással fenyegetéd a gyerekedet és ő annyit mondana, hogy nyugodtan, majd feljelent, akkor mit tennél?

Figyelt kérdés

Előre is leszögezném, ez egy fiktív kérdés, aminek az ötlete onnan jött, hogy egy közeli ismerősöm álmodott valamit, amit elmesélt nekem, én meg elgondolkodtam rajta.

Most nem olyan esetekre gondolok, mint például az egész élete alatti egyszeri nevelő célzatú pofon, vagy ilyesmi.

Hanem mondjuk arra, hogy nagykorú (esetleg ahhoz nagyon közeli) gyerek akar valamit csinálni, amivel nem árt senkinek, csak épp neked nem tetszik és ezért egyértelműen nyolc napon túl gyógyuló testi sértéssel fenyegeted. Most nem egy konkrét példára gondolok, csak úgy általában kérdezem. Mit tudom én a fenyegetés oka lehet az, hogy nem tetszik a párválasztása, a továbbtanulási szándéka, amibe amúgy nem szállsz bele és magának oldja meg, megtiltod, hogy elköltözzön és megfenyegeted, hogy bántani fogod ha megpróbálja elvinni a cuccait. Esetleg testékszert akar csináltatni és azt mondod, ha meglátod akkor kiszaggatod a helyéről. De nem konkrét ilyen esetekre gondolok, csak írtam példát, hogy ne olyanra gondoljatok, ami árt valakinek. Tehát tegyük fel vita közben szóba jön az adott dolog, megfenyegeted, hogy bántani fogod fizikálisan, úgy hogy az egyértelműen nyolc napon túl gyógyuló sebesülést okoz. Ő pedig azt mondja, csináld nyugodtan, de ő azután rögtön feljelentést fog tenni.

(Persze, értem, itt mindenki jó szülő, soha nem jutna el idáig, ha meg igen, akkor magába nézne jó alaposan.)

Mi lenne a reakciód egy ilyen esetben?

2020. júl. 18. 11:22
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
92%

"kivéve, ha veled akarja kifizettetni azt a valamit, hisz a nagykorú nem önellátó."

Szó nem volt ilyesmiről. Csinálni akar valamit, nem venni. Ha venni akar valamit, akkor ahhoz nekem nem kell fenyegetnem, max nem adok rá pénzt.

2020. júl. 18. 12:38
 12/22 anonim ***** válasza:
54%
Nálunk ez nem fikció. Megtörténik a tettlegesség, utána kihívjátok a rendőrt, aki körbenéz, megkérdezi mi hogy volt, látja, hogy mindenki egyben van, és elmennek. Ennyi.
2020. júl. 18. 12:41
 13/22 anonim ***** válasza:
23%
Kinevetnem hogy tegye, de utána hol és miből szeretne megélni?
2020. júl. 18. 14:07
 14/22 anonim válasza:
78%

@13

Szomorú egyébként, hogy ilyen embereknek lehet gyerekük. Mármint nem tudom, neked van-e (remélem, nincs), de hogy léteznek ilyenek, az nyilvánvaló. Viszont éééérdekes módon, ha mondjuk a főnököd... izé, az ilyen embert a főnöke sakkban tartja és azt mondja, hogy "oké, lehet nem bejönni túlórázni / feljelentést tenni munkaügyön / nem elvállalni ezt a feladatot, de akkor holnaptól mehetsz munkát keresni", akkor megy a sopánkodás. Érdekes világot élünk.

2020. júl. 18. 14:21
 15/22 anonim ***** válasza:
100%

Mondjuk egy egészséges családban meg lehet normálisan beszélni a dolgokat, vagy ha veszekedés van, akkor sem fordul meg senki fejében hogy üssön. Primitív, nem célravezető és a kérdésben leírt "problémára" nevetséges válasz. Soha nem szeretnék egy olyan családban élni, ahol ez a reakció a csakis a saját életemet érintő döntésre.

Látlelettel egyébként 8 napon túl gyógyuló sérüléssel simán fel lehet valakit jelenteni.

Még enyhe, 1 napon belül "láthatatlanná" váló foltra is tudtam 72 órás távolságtartásit kérni. Nevetségesnek tűnhet, hiszen ez valós megoldást nem jelent, de a másik fél kicsit fejéhez kap.

A sértettnek egyébként a nagykorúvá válás után sose volt kötelező fenntartani a kapcsolatot a szülővel. Menekülnék egy ilyen családból.

A probléma nem azzal van, hogy a szülőnek van egy ellentétes véleménye, hanem az hogy előfordulhat az általad leírt szituáció.

Hogy a kérdésre is válaszoljak: felfognám hogy ez már rég nem egy család csak valami állatkert és próbálnék valami pozitív eredményt kihozni a végére.

2020. júl. 18. 14:24
 16/22 anonim ***** válasza:
100%
Elolvastam a kérdést újra. Érdekes.... 17 éves gyerekem van. Kimondottan nehéz vele, sose volt egyszerű gyerek, de az utóbbi 2-3 evben még nehezebb lett. A sima kamasz baromságokon felül komoly problémák is felmerültek, mégsem jutott eszembe soha, hogy megverjem vagy megfenyegessem. Nem hinném, hogy barmit is segitett volna a gondokon, max a pillanatnyi feszultsegemet vezette volna le.
2020. júl. 18. 14:32
 17/22 anonim ***** válasza:
82%
Nem fenyegetném bántalmazással a gyerekem, nem vagyok egy elmebeteg 70-es IQ-val rendelkező paraszt, aki csak az erőszakban hisz.
2020. júl. 18. 14:35
 18/22 anonim ***** válasza:
100%

Én nem ütök meg senkit, tudom kontrollálni a dühömet.

A gyerekemet is felneveltem verés nélkül, a kutyámat/macskámat sem ütöttem soha.

És nem azért, mert mostani trend szerint a gyerekhez nem "illik" hozzáérni, hanem mert egyszerűen nem fér bele az értékrendembe.

Viszont volt olyan, hogy azt mondtam neki, hogy "Még egy ilyen húzás és aprófát csinálok belőled!"

Ha ezek után úgy gondolta volna, hogy el kell mennie a rendőrségre feljelenteni, akkor biztos lettem volna benne, hogy elcserélték a klinikán és nem az én gyerekem, vagy elmebeteg.

2020. júl. 18. 17:14
 19/22 anonim ***** válasza:
28%
Pont itt akarsz erre választ kapni? Ezen az oldalon tíz válaszoló közül talán egynek van gyermeke.
2020. júl. 19. 15:06
 20/22 anonim ***** válasza:
68%
miért fenyegetném meg a saját gyerekemet? ha egy idegennek ezeket mondanám, akkor ő vajon mit mondana erre? biztos nem mosolyogna hozzá
2020. júl. 21. 00:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!