Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan bizonyítsam anyámnak,...

Hogyan bizonyítsam anyámnak, hogy tudok gondoskodni magamról, ha ő nem hagyja?

Figyelt kérdés

Mindig megjegyzéseket tesz, hogy sosem tudok önállóan pakolni ,vagy önállóan elintézni a dolgomat. Közben meg csinálnám csak ő nem hagyja.

Minden utazásunkra bepakolnék, de mivel anyám napokkal előre bepakol ezért nem tudok normálisan bepakolni.

Ezerszer mondtam már neki hogy hagyja, nem kell 3 nappal előre a kocsiba bepakolni, az én cuccomat úgyis én fogom összerakni, akkro meg tovább erősködik, hogy de ő megcsinálja én úgyse fogom.

Hát krvajó. Megbeszélném az ofőmmel a nyelvvizsgára való kikérőt, de anya már felhívta és lecsesz, hogy neki is ezt kell elintéznie.

Párszor már kiabáltam vele, hogy hagyjon békén, csinálnám, ha hagyná, de akkor meg játszotta a sértődött mártírt, akit elhagy a gyereke. mert én magárahagyom. Hogy ez hogy jön ide azt nem tudom, de engem ne bsztasson azért, amit előre emgcsinál helyettem a tudtom nélkül.

2020. júl. 17. 15:36
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

Ezt mégis honnan veszed okoska? :D Értitek :D 10 évesen már közlekedjen egyedül, vonatozzon egyedül, de otthon nem lehet :D Hát ez vicces.

Hogyne. majd a 17 éves 11 hónapos gyerekhez is menjen bébiszitter. oké, te tudod :D

2020. júl. 17. 17:15
 12/20 A kérdező kommentje:
olyan nincs, hogy kiskorút nem elhet egyedül hagyni. Csak minden szülő felelőssége lesz amit csinál a "gyerek".
2020. júl. 17. 17:19
 13/20 anonim ***** válasza:
100%
magyarországon nem tudom hogy illegális-e de vannak országok ahol igen. hogy ellenőrzik, nem tudom. de ettől függetlenül ha a gyerek képes eltartani magát, akár egyedül, akár kis segítséggel (rokontól, szomszédtól), akkor szerintem nincs semmi baj azzal ha egyedül van otthon. mondjuk 2 hét szerintem kicsit durva, de láthatóan a kérdező túlélte és nem rokkant bele. nem baj az ha önállóságot is tanul a gyerek még mielőtt rá lesz kényszerítve később.
2020. júl. 17. 17:23
 14/20 anonim ***** válasza:

Jogos a kérdés, és a téves ismereteimmel szemben nincs törvényileg meghatározva a mikortól, hogyan. (meaculpa)

Ellenben, ha ott tudott hagyni, akkor több mint nem jogos a cseszegetésed, mert vagy önálló vagy, vagy veszélyeztetett. :)

[link]

2020. júl. 17. 17:28
 15/20 A kérdező kommentje:

Az égvilágon semmi baja nem lesz egy gyereknek attól, ha otthon marad. Semmi nem változik, csak épp nincs ott a szülő.

Eléggé fura, hogy ha valaki egy nap híján 18, akkor tilos otthon maradnia, de másnap meg már szabad. nem tudom mi változik hirtelen ilyenkor.

Én túléltem. nagyon jól el voltam. 2 kutyánk van, sőt a kocsi is itthon volt ugye, mert repülővel mentek anyáék. A villany az változatosan ég. A kocsi itthon van. van mozgás a házban és házon kívül. Miért ne lennék biztonságban? Minden szomszéd telefonszámát tudom.

2020. júl. 17. 17:29
 16/20 A kérdező kommentje:

14: igen ezt mondom. A felelősség attól mgé a szülőé, vagy a gyámé. Ez mindenkinek a maga döntése.

boltba is el tudtam menni simsonnal. (am jogsi, 14 éves kortól)

2020. júl. 17. 17:31
 17/20 A kérdező kommentje:
4: épp ezaz. tettekkel, amiket nem tudok megvalósítani. ezekről a tettekről szól a kérdés. megtenném őket, de anyám vagy megakadályoz benen vagy előre megcsinálja, hogy lebszhasson érte.
2020. júl. 17. 17:34
 18/20 anonim ***** válasza:
100%

"Az égvilágon semmi baja nem lesz egy gyereknek attól, ha otthon marad."

azért azt tegyük hozzá hogy nem mindegy, hány éves a gyerek. a 15 évest előbb hagynám otthon mint a 10 évest pl. és érthető, miért illegális ez néhány országban. bizonyos kor alatt, ha nem is folyamatos, de legalább rendszeres felügyelet kell. pl a 10 éves nem fog ebédet főzni magának, a 15 éves már inkább, az 5 éves meg kizárt. 17 éves már gyakorlatilag felnőtt, ha most nem tudja ellátni magát, akkor később nagy gondjai lehetnek.

2020. júl. 17. 17:39
 19/20 anonim ***** válasza:

17. Ha már felttetted a kérdést megkérdezhetném higy általában milyen a kapcsolatotok? Mert ha alapjában jó akkor ezért tartanám jó ötletnek hogy beszélgess el vele de normális hangnemben. Például amikor mindenki nyugodt, nem fáradt leülni megbeszélni hogy téged mi zavar. Ez megtörtént? Mert ha ezután se érti akkor el kell fogadod hogy ő ilyen akkor is ha nem olyan amilyennek te akarod. Ott lesz a költözés lehetősége ha már dolgozol.

Úgy tudom Magyarországon nincs korhatár hogy mikor hagyhat egyedül, de ha veled történt volna valami 15 évesen mikor 2 hétig egyedül voltál, akkor a szüleidet vették volna elő. Az ő felelősségük vagy amíg 18 nem leszel. Ezt még kell értened, akkor is ha nem tetszik. Ezt nem a szülők hanem a törvényhozók találták ki. A 18 év azért van mert egyszerűen valahol meg kellett húzni a határt. Egy átlag ember kb akkor fejezi be a középiskolát, ezért alkalmas arra hogy dolgozni kezdjen.

2020. júl. 17. 18:22
 20/20 anonim ***** válasza:
Ezért ha egyedül hagytak 2 hétre 15 évesen vagy nagyon felleőtlenek voktak, vagy nagyon bíztak benned. Ha az első akkor szerintem nem fog változni a helyzet. De nem ismerem anyukádat úgyhogy ezt nem lehet megmegmondani.
2020. júl. 17. 18:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!