Anyukátok kit tájékoztatott róla, hogy megjött az első menstruációtok?
Senkit.
Nem is értem ezt amúgy, miért akkora nagy ügy néhány embernek. Azért nem Nobel-díjat nyersz, hanem egészséges lány létedre elkezdesz menstruálni.
Én mint anya tudok nyilatkozni: a nagyon szűk családot, de mondjuk a 6 éves húgát annyira nem érdekelte még a dolog.
Illetve a nagyobbik lánynál muszáj voltam szólni a két tanítónéninek, mert pont akkor mentek erdei iskolába 4 napra. Bár már a végén járt, de azért így nyugodtan fordulhatott bármelyikükhöz, ha gond lett volna. Ráadásul az osztályból ő volt az első, még csak 4.-esek voltak, alkalmasint a többiek felé is szükség lehetett kezelni a szituációt, de szerencsére nem volt semmi gond.
Nem értem mi ezen a titok vagy ciki. Minden nőnek van. És mindenki tudja, hogy minden nőnek van.
Én elmondtam a szűkebb családnak mikor megjött a lányomnak, mert még csak kilenc éves volt. Kislány. És fura volt, korainak tartottam. Szóval nem a menzesz volt a lényeg, hanem, hogy még csak kilenc éves szegény.
Mondjuk a mi családunkba nincs tabu, simán beszélünk intim dolgokról is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!