Tudom, hogy megteheti, de hogy győzzem meg?
Mi az, hogy 'megteheti'?
Az Én anyukámnak ilyen soha eszébe se jutott, mindenkinek van minimális magánélete.
Nálunk sosem volt divat más cuccai között az engedélye nélkül turkálni. Anyu már kiskorunkban sem nyúlt olyanhoz csak úgy, ami a miénk volt.
Szerintem anyád nem bízik meg benned, és lehet, hogy erre oka is van.
Én is ezt hittem gyerekként, fiatalként.
Aztán javában elhagytam a középkort, amikor anyámmal beszélgettünk és elmondta, hogy minden szavamról, lépésemről tudott csak meghagyott abban a tudatban, hogy nem vagyok kontroll alatt.
Elmondta, hogy neki(k) kötelességük volt tudni míg ők voltak a felelősek értem, hogy milyen a "magánéletem".
Hát nem is tudom, ez kicsit földhöz vágott, de talán valahol érthető is, mert tény, hogy egy szülőnek nincs könnyű dolga, különösen egy kamasszal. Tudunk csinálni fiatalon "titkos", extra baromságokat, így visszagondolva.
Régen ilyen egy szülőnek eszébe sem jutott. Manapság már egyesek szemében az a sz*r szülő, aki nem spionkodik a gyereke után. Értem én, hogy a digitális csatornák veszélyesek lehetnek stb., de ha valakiben 17 éves korára nem sikerült egy normális értékrendet kialakítani, akkor már úgyis késő.
Hiába van törvény adta joga hozzá, szerintem morálisan ez akkor sem helyes.
De ha anyád ilyen f*fejű, akkor nem tehetsz mást, mint hogy kibírod azt a kis időt, ami még hátra van a születésnapodig. Utána nem hivatkozhat arra, hogy jogilag felelős érted.
Az én anyám is rettentő szigorúan fogott, de ahhoz képest, ami egyes családokban ma megy, az szinte semmi sem volt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!