Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért ilyenek a szüleim??

Miért ilyenek a szüleim??

Figyelt kérdés

17 éves vagyok. És ha arról van szó, hogy beszeretném festetni a hajam végét világosabbra vagy a zarkómnál a hajat kicsit lenyírni , műköröm ilyeneket nem kaphatok. Elengednek bárhová, de egyébként nem megyek sehova.

A legjobb barátnőmet meg nagyon fogják otthon, nem engedik sehová de neki az anyja befesti a haját amikor szeretné de nekem nem lehet

2020. jún. 24. 20:41
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
63%
Hú, ez biztos szar lehet, de ha ezen múlik a családi béke, akkor szerintem egy-két évet várj vele. Utána úgy is elköltözöl, dolgozni fogsz, stb, és már nem fognak beleszólni.
2020. jún. 24. 20:48
 2/11 anonim ***** válasza:
68%
Lehet, hogy az ő értékrendszerükben ezek a dolgok nem fontosak, és amíg beleszólhatnak, addig azt akarják, hogy neked se lehessen ilyesmid.
2020. jún. 24. 20:50
 3/11 anonim ***** válasza:
37%
Ezt biztos jobban tudja az Internet, mint a saját szüleid, akikkel nem erről beszélsz...
2020. jún. 24. 20:59
 4/11 anonim ***** válasza:
38%
Ne fesd be, beszéld meg a hajszínezőt, legfeljebb sötétebb lesz, de legalább megszokják a változást, lehet, hogy legközelebb a festést is megengedik. Növeszd meg a körmöd, vegyél pár szép lakkot.
2020. jún. 24. 21:01
 5/11 anonim ***** válasza:
79%

Én ismerek néhány olyan embert is, akiknek a szüleik például nem engedik, hogy levágassák, megnövesszék a hajukat, mert hogy nekik úgy tetszik (mármint a szülőknek).

Amúgy nem tudom mi az értelme, nem vagy már kisgyerek, nem is azt akarod, hogy a hajad teljesen zöld vagy kék legyen... Nem értem mi a problémájuk. Gondolom az, hogy nekik nem tetszik, és mivel nekik nem tetszik, ezért hát nem engedik.

2020. jún. 24. 22:10
 6/11 anonim ***** válasza:
16%
Lehet, hogy egészségügyi okokból nem akarják, hogy befessed a hajad; meg egyébként egy csomó műköröm ízléstelen. Ezek a neonos fényű karmok, tök természetellenesek, igencsak csúnyácskák. De még rendes műköröm és nem karom -formában még akár lehet jó egy műköröm, de inkább az se kell. Egyébkéntis, régen olvastam egy cikket; pasikat megkérdeztek, hogy mi a véleményük a műkörömről; azt mondták, ha jól emlékszem, egyöntetűen, hogy csak azt a fajta műkörmöt szeretik, ami úgy néz ki, mint a valódi; de akkor meg minek a mű? | Meg pl ha túl hosszú, még egy ilyen franciamanikűr-jellegű-kinézetű is lehet már túl sok és ízléstelen talán sajnos. Ezt már én mondom, azért tettem ilyen hosszú vonalat (|). Na a másik meg, pl énnekem ha már nagyra megnő a körmöm, akkor szép, de egy idő után zavar már mondjuk a fürdésben, és olyankor mindig le kell vágni. :) Hogy tehát már nem férsz olyan könnyedén hozzá helyekhez magadon, hogy átdörgöld. :) Vagy nemtom, esetleg szoktál-e mosogatni, szerintem az se feltétlenül könnyű, meg kényelmes úgy. Tehát ezt meg én nem értem, hogy te miért szeretnél műkörmöt, de ez már nem az én dolgom. :)
2020. jún. 24. 22:29
 7/11 A kérdező kommentje:
Érdekes hogy ami nekem tetszik azt nem lehet de amit a 21 éves nővérem akar azt megkapja(itthon lakik)
2020. jún. 25. 00:21
 8/11 anonim ***** válasza:
70%
És a 21 éves nővéred vajon megkapta 17 évesen? Mert lehet, hogy még téged kislánynak gondolnak, annak látnak téged; és azt gondolják, az még neked nem való; neki viszont, aki már 21, neki viszont meg már szívesen vesznek ajándékba is. Tehát én erre gondolnék; vagy nemtom, esetleg másban is tesznek-e közöttetek különbséget; pl amialatt felnőttetek, volt-e olyan, hogy ő valamiből többet, szebbet jobbat kapott volna, vagy akkoris volt-e valami olyan, hogy mindketten szerettetek volna valamit, és csak ő kapta meg; te meg max kölcsönkérhetted tőle, stb.
2020. jún. 25. 01:16
 9/11 A kérdező kommentje:
Nekik mindig is a nővérem volt a jó kislányuk
2020. jún. 25. 09:54
 10/11 anonim ***** válasza:
22%

Aha. Akkor lehetségesnek vélem, hogy a nővéred egy tervezett gyerek volt; téged meg nem vártak, már nem akartak több gyereket; te meg csakúgy jöttél. Lehetséges, hogy ez áll a háttérben, vagy esetleg ez is benne van.

Egyébként most eszembe jutott egy olyan, hogy vannak ilyen "szerepek",hogy mondjuk "A Legokosabb" szerepét elviszi a legnagyobb, tehát a legokosabb gyerek az mindig a legnagyobb lesz, akitől "hanyattesnek" , hogy milyen okos, mert ugye ő a legidősebb, ő tesz leghamarabb felismeréseket; és akkor a kisebbik szokott lenni "A Legaranyosabb", mert a legkisebb a legcukibb. Viszont, ha születik mégegy gyerek, akkor a középső ő meg nem tud már lenni se a legokosabb, se a legaranyosabb, mert már mind a két szerep "foglalt", ezt már csak úgy érdekesség-képpen írtam le, nem tudom, van-e még testvéred; de szóval a nagyobbtól vannak hasraesve, mert ő a legokosabb. Vagy még az is lehet akár, hogy valami karmikus okból téged nem kedvelnek annyira; vagy pedig, direkt sorsod szerint ezt akartad megtanulni ebben az életben; hogy milyen, amikor kicsit mellőzve vagy. Lehet, hogy előző életedben mondjuk te voltál a szüleid szüleje, valamikor rég, egy korábbi inkarnációban, és lehet, hogy akkor most ennek a fordítottját élitek meg (Nem biztos, de lehet) Vagy nemtom egyébként, hogy a szüleid észreveszik-e, hogy a tesóddal kivételezve van; vagy hogyha szólsz nekik, tudatosulna-e bennük; vagy például tudatosulna; csak nem érdekli őket; vagy nemtom, lehet, hogy a tesód jobban tud nyalizni. De lehet az is , hogy 18 éves kor alatt ő se kapott ilyeneket szóval ilyen hajfestés, meg műköröm, meg ezek. Most nem olvastam vissza, nem tudom, hogy a nővéred dolgozik -e már; vagy tanul, vagy útkeresésben van éppen, de ha már dolgozik, akár csak egy kis diákmunkát is , akkor meg tudja venni magának a lakkot meg ezeket. Vagy lehet, hogy pl őt azért "tartják többre", mert ő már felnőtt és leérettségizett; de egyébként ez így meg nem igazán fer; mert különböző korúak vagytok, te még nem is tarthatnál ott az életedben. Most arra gondolok, példának, hogy amikor a tanár lenézi a gyereket, merthogy neki már van tanári végzettsége; de azt' mi van, ha a gyerek majd ha oda eljut korban, már mondjuk nem csak egy, hanem 3 diplomája is lesz; tehát amikor majd eljut oda korban, szal lehet, hogy többre viszi; tehát akkor a tanár miért nézi le ilyen alapon, kimondatlanul is, a gyereket. De ez már megint egy másik téma; csak voltak már nekem beképzelt tanáraim, ez most csak egy példa akart lenni. Hogy tehát szóval akiknek az életkorukból adódóan magasabb volt a végzettsége, meg az életkora is mint a gyereké, szal azért, mert neki már volt diplomája, meg mert öregebb,idősebb volt; ezért lenézte a gyerekeket. Szerintem tuti volt ilyen tanárom, ő sose mondta, hogy ezért beképzelt, azt se tudom, hogy tisztában van-e vele egyáltalán. De szóval én úgyérzem, hogy mindössze az életkorából, meg a végzettségéből fakadóan várta volna el a tiszteletet. Tehát lehet, hogy valahogy így, ilyen kifacsart módon "tartják többre" őt a szüleid, de lehet, hogy ha már végzel a sulival, neked is így lesz; hogy téged is többre tartanak majd; de lehet, hogy ez már örökre így marad.

2020. jún. 25. 16:19
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!