Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért baj az, ha veszek neki...

Miért baj az, ha veszek neki ajándékot?

Figyelt kérdés

Szüleim minden alkalommal (húsvét, névnap, karácsony, szülinap stb) kiakadnak, hogy miért veszek ajándékot a kistestvéremnek. Én 23 vagyok, ő 5. Saját keresetemből veszek, nem velük élek, csak szeretem a tesómat, és jó érzés meglepni. Néha csak úgy is szoktan ajándékot venni, de max egy évben 2x van ilyen ad hoc meglepi.

Nem baromságokat veszek, hanem értelmes, hasznos ajándékot, ráadásul arra is figyelek, hogy ne legyen idegesítő számukra sem, ha játszik vele (nem zenél vagy ilyesmi).

1000-8000 ft közötti összegre kell gondolni.

2020. jún. 10. 13:43
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Két dolog jutott eszembe:

1. Ha a szüleid rosszabb anyagi körülmények között élnek, akkor lehet kellemetlenül érinti őket, hogy nem ők veszik meg azt az ajándékot.

2. Nem akarják elkényeztetni.

(persze lehet más is, csak én ezt tudom ennyi alapján elképzelni)

Bármelyik is a helyzet, szerintem próbáld meg esetleg azt, hogy előre egyeztetsz a szülőkkel, hogy mondjuk ezeket a dolgokat nézted ki, ők mit gondolnak, stb.

Ha ennyire rá vannak feszülve a témára, akkor pedig esetleg tárgyak helyett találj ki valami élményt, amivel meglepheted. Vidd el valami jó kis programra, akár azt is mondhatod a szülőknek, hogy ajándékba kaptad a jegyet, nyereményjátékban kaptad, stb. Az élményekre egyébként is jobban fog emlékezni a kicsi :)

2020. jún. 10. 14:02
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Amikor kiakadnak, akkor nem mondják az indokot is?
2020. jún. 10. 14:14
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Érdemes volna megkérdezned, lehet, hogy csak nem akarják, hogy költekezz, mert úgy gondolják nem sok a pénzed.
2020. jún. 10. 14:19
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nem baj, hanem nagyon kedves tőled.

Ráadásul nem hülyeséget, és nem óriási értékben veszel.

De konkrétan min akadnak ki?

2020. jún. 10. 14:20
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Anyu, apu, miert baj ha veszek a Pistikenek ajandekot?
2020. jún. 10. 14:33
 6/7 A kérdező kommentje:

Mindig csak annyit mondanak, hogy ne vegyek semmit, nem ez a dolgom, nem várják el, ne csináljam stb. Nem ordibálva akadnak ki, hanem mintha ez valamiért terhes lenne számukra. Ha elmondom előre, hogy mit akarok, az se jó, ha meglepi, az se jó.

Amúgy szerencsések vagyunk, jó munkájuk van az átlaghoz képest, de mindent ők akarnak megvenni a tesómnak, mintha.. félténykednének arra, hogy valamit tőlem kap meg. Olyan szürreális az egész. :/

2020. jún. 10. 14:42
 7/7 anonim ***** válasza:

Lehet a kistesod nagyon orul a te ajandekaidnak az ovekenek meg nem. Es ez zavarja oket. Vagy az zavarja oket, hogy rajtuk kivul barki mas vesz barmit a gyereknek. Esetleg ok sajnalnak annyi ajandekot venni neki (emogott nevelesi ok is allhat) es ezert idegesiti oket, hogy te meg folyton jossz az ajandekaiddal.

Még azt tudom elkepzelni, hogy attol felnek egyszer majd te is elvarsz toluk valamit cserebe (vagy beszolsz bezzeg te mindig vettel nekik ajandekot ok meg neked sose...). Neked kell is.erni oket.

2020. jún. 11. 13:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!