Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mi a véleményetek erről a...

Mi a véleményetek erről a hozzáállásról?

Figyelt kérdés

Apukámmal mindig jó volt a kapcsolatom, beszélgettünk meg ő volt az egyetlen aki sosem szidott le. Mégis hiányzott a szeretete. Úgy értem, mindent megcsinált amit egy apának meg kell, de mindig úgy érzem, hogy csak kötelességből tette. 25 év alatt kétszer mondta, hogy „szeretlek” (mindkétszer anyám parancsolt rá). Soha nem mondta, hogy Boldog szülinapot. Legtöbbször az országban sem volt és sokszor fel sem hívott vagy üzenetet sem küldött.

Kis városban élünk (nem Magyarországon) és elég ismert orvos. Én is az lettem (inkább azért, hogy neki megfeleljek) és idén ment nyugdíjba. Egész életében a magánrendelőjében dolgozott és amikor végeztem az egyetemet egyáltalán nem ajánlotta fel, hogy legyek rezidens nála. Amikor én rákérdeztem, válaszul elhúzta a száját. Így egy teljesen idegen rendelőbe mentem, ahol csak azt kérdezgették, hogy hogy hogy nem nála vagyok. Most, hogy visszavonul, kijelentette, hogy eladja a rendelőt. Egy egész élet munkáját. Azonnal mondtam, hogy miért nem nekem? (Azt már nem is várom el, hogy ingyen adja, mindent magamnak kellett megkeresnem, egész kicsi koromtól.) Erre az volt a válasz, hogy már talált egy orvost, akiben „van kakaó”. Lehet, hogy én reagálom túl, de nekem nagyon rosszul estek ezek.

Mi a véleményetek? Mit rontottam el?

2020. jún. 10. 07:52
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
64%

Nem kell hibást keresni és végképp nem kell magadat ostorozni.

Megoldás kereséshez az okokat és lehetőségeket kell megtalálni, nem a felelősöket. (sajnos ez iskolában nem így tanítják, pedig hatékonyabb)

(És a filmből elég a belinkelt jelent megnézése.)

2020. jún. 10. 09:52
 12/14 anonim ***** válasza:
82%

"Tudom, hogy bennem van a hiba"

Ezt a marhasagot ki plantalta a fejedbe?

Apad lehet, hogy jo orvos, de apakent, emberkent elegtelenre vizsgazott.

Normalis apa igenis azt tette volna, amiket te is hianyoltal: kimutatja a szeretetet, es ha te is orvos leszel es ugyanolyan szakos, akkor segit az indulasnal. En sok maszek fogorvost ismerek, akinek a gyereke betarsult a rendelojebe, majd at is vette azt.

De az a gyanum, anyukadtol se kaphattal sok szeretet. Gondolom ra gondoltal, mikor irtad, hogy apukad volt az egyetlen, aki sosem szidott le. Eszerint anyukad gyakran, igaz?

Igy olvasva, apakent, az az erzesem, neked mindket szulod nagyon mergezo lehet, es a te eletedet athatja a nekik valo megfelelesi vagy. Jo lenne pszichologussal rendbe tetetni a lelkedet, hogy vegre ne a mergezo szuleidnek akarj megfelelni, hanem a sajat eletedet tudd elni. Apad, anyad meg uljon csak a penzen, amit a praxisert kapnak. A sirba ugysem tudjak magukkal vinni.

2020. jún. 10. 10:50
 13/14 anonim ***** válasza:
76%

Egyáltalán nem veled van a baj, ahogyan azt már többen írták is előttem, hanem apukáddal! Ha nem tudsz "megfelelni az elvárásainak" úgy, hogy elvégezted az orvosit, és minden lehetőséget magadnak teremtettél meg, akkor milyen elvárásai vannak? Mit szólna, ha drogoznál, munkád se lenne?

Attól, mert soha nem szidott le, s csak úgy simán jó volt a kapcsolatotok, nem jelent sokat, hiszen ha arra nem veszi a fáradtságot, hogy születésnapodon felköszöntsön, mikor facebookon egy utolsó idegen is megteszi, akkor miről beszélünk?

Az én apukámtól se hallottam még soha, hogy szeret, viszont érzem, mert kimutatja, támogat, és jelen van az életem fontosabb eseményeinél, beleértve a születésnapomat.

2020. jún. 10. 11:00
 14/14 A kérdező kommentje:

12-es válaszoló!

Nagyon jól összefoglaltad az életemet. Igen, anyukám sokszor problémázott (most is), de azért látom rajta, hogy minimálisan is, de igyekszik. Nem tudok haragudni apukámra sem, ő nagyon apás volt és gyerekként vesztette el az övét. A nagymamám pedig ugyanez a stílus, nem volt mit lásson. Nagyon szeretném, ha én jobb szülő lennék majd egyszer és igyekezni fogok mindent másképp csinálni.

Köszönöm szépen mindenkinek! Sokat jelent

2020. jún. 10. 12:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!