Mi a véleményetek erről a hozzáállásról?
Apukámmal mindig jó volt a kapcsolatom, beszélgettünk meg ő volt az egyetlen aki sosem szidott le. Mégis hiányzott a szeretete. Úgy értem, mindent megcsinált amit egy apának meg kell, de mindig úgy érzem, hogy csak kötelességből tette. 25 év alatt kétszer mondta, hogy „szeretlek” (mindkétszer anyám parancsolt rá). Soha nem mondta, hogy Boldog szülinapot. Legtöbbször az országban sem volt és sokszor fel sem hívott vagy üzenetet sem küldött.
Kis városban élünk (nem Magyarországon) és elég ismert orvos. Én is az lettem (inkább azért, hogy neki megfeleljek) és idén ment nyugdíjba. Egész életében a magánrendelőjében dolgozott és amikor végeztem az egyetemet egyáltalán nem ajánlotta fel, hogy legyek rezidens nála. Amikor én rákérdeztem, válaszul elhúzta a száját. Így egy teljesen idegen rendelőbe mentem, ahol csak azt kérdezgették, hogy hogy hogy nem nála vagyok. Most, hogy visszavonul, kijelentette, hogy eladja a rendelőt. Egy egész élet munkáját. Azonnal mondtam, hogy miért nem nekem? (Azt már nem is várom el, hogy ingyen adja, mindent magamnak kellett megkeresnem, egész kicsi koromtól.) Erre az volt a válasz, hogy már talált egy orvost, akiben „van kakaó”. Lehet, hogy én reagálom túl, de nekem nagyon rosszul estek ezek.
Mi a véleményetek? Mit rontottam el?
Anyám nekem a 45 évem alatt ha kétszer mondta, hogy szeret. Ellenben minden áldott nap kimutatta. Nem a szó a lényeg, hanem a tett.
Orvos elhivatottságból lesz az ember, hiszen ez nem csak egy munka. Neked kár volt ezek szerint.
Apad értelmes ember: jól tette, hogy nem ajánlottá, hogy nála legyél rezidens. Nem vezet az iylen semmi jóra.
Azt is jól teszi, hogy másnak adja el a rendelőjét. Ha te lennél az utódja, folyamatos összehasonlítás lenne belőle és hidd el, nem lenne annak jó vége.
Egy film: Kerítések.
Egy jelenet : "Apa, kérdezhetek egyet" : [link]
Ez után gondold meg, hogy neked mennyire van picit is jó kapcsolatod apáddal.
Ad2 orvosként ha személyes kötődésed van, az gátol, hogy objektív legyél. Ezért nem ajánlott családban gyógyítani, vagy saját borjadat prioritizálni.
Ad 3 az, hogy te legyél a rezidens a másik rezidenssel szemben, akit már kiválasztott hátrány. Akarsz-e úgy indulni orvosi pályán, hogy rögtön kifúrsz valakit?
Én inkább megkérném apám, hogy találjon nekem, vagy ajánljon engem egy általa jó szakembernek tartott orvost, mert sokat adok a szavára. Ezzel a saját nézeteimben jobban járnék. Már csak abból a szempontból is, amikor megkérdezem apámat egy szakmai ügyben új nézőpont tud adni és nem azt, amit eddig kaptam.
Nos.
Ez csak egy vélemény, nem kell komolyan venni.
Szerintem szomorú apád hozzáállása. Sose értettem, mikor egy szülő ilyen ridegen áll a saját gyermekéhez. Nem hiszem el, hogy egy kisgyereknél ez pozitív irányba formálná a jellemét.
Viszont ez van, így állj hozzá te is. Ne kaparj, hogy elfogadjon, mert nem fog. Én is hasonló közegből jövök, tudom milyen vacak helyzetben vagy. Nekem sokat segített Orvos Tóth Noémi könyve, esetleg olvass bele te is.
Igazából neki az első a munka.
A legfontosabb.
Sajnálom,de te az ő szemével nézve nem utotted meg a mércét.
Köszönöm szépen a válaszokat! Megnézem a filmet és a könyvet is elolvasom. Tudom, hogy bennem van a hiba, nem tudok olyan lenni, amilyent ő megérdemel.
Egyébként szeretem ezt a hivatást, 8 éves koromtól tudom, hogy orvos szeretnék lenni.
Ha van még saját tapasztalat/vélemény szivesen elolvasnám! :)
Kicsit furcsa, hogy orvos vagy, és nincs benned semmi önismeret.
Akkor tudnád, hogy N veled van a baj.
Vagy te, meg van az apukád.
Te olyan vagy amilyen,
Az hogy te az apukád elvárásainak nem felelsz meg,az nem a te bajod.
Inkább tűnik egy tinilány almodozásának mint egy orvos sirankozásának.
Apukád ilyen. Fura a hozzáállása. De nekem meg az a fura, hogy ezen még felnőttként is meglepődsz. Ismered, tudod, hogy ilyen. Ezért teljesen felesleges elvárni tőle olyat, amit tudod, hogy nem fog megtenni.
Biztosan van más, akitől kapsz köszöntést, szeretetet. Rájuk koncentrálj.
Az hogy nem vett oda rezidensnek szerintem nem gáz. Legalább protekció nélkül megcsináltad, saját magad. Az fura, hogy nem is gondolt arra, hogy te vidd tovább a rendelőt. De lehet, hogy még túl fiatal vagy hozzá?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!