Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Igaza van az anyámnak, hogy...

Igaza van az anyámnak, hogy elmond emiatt mindenféle elmebetegnek?

Figyelt kérdés

Párszor összevesztem már vele esténként, mert én 20 órakor lefekszek aludni minden nap és 3-4 körül kelek, és ha nem sikerül hamar elaludnom, hajlamos vagyok pánikrohamot kapni, eléggé alvászavaros vagyok, ráfeszülök nagyon az alvásra. Az alváshoz nekem nyugalom és csend kell. Ha valaki elkezd zajongani a közelemben, zenét ordíttatni, vagy egy kutya ugat állandóan, az zavar. És kora esténként párszor összevesztem már emiatt az anyámmal, aki minimálisan sincs tekintettel az alvási szokásaimra. Tegnap meg az apám elkezdett a pincében kalapácsolni este 8-9 között, legutóbb ezen vesztem össze az anyámmal, amikor emiatt panaszkodtam. Elég durván elmondott mindennek, hogy milyen elmebeteg vagyok hogy este 8kor aludni akarok, ha nem tetszik lehet elhúzni innen, meg hogy te csak egy vendég vagy itt vagy megtűrt személy. Igaza van az anyámnak, és tényleg nem jogosan várok csendet és nyugalmat este 8-9kor?

24/F

2020. jún. 10. 07:51
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
78%
Valami biztos nem stimmel nálad. Az 5 éves em megy 9 kor aludni, és kB fél 10 kor alszik el. Hol dolgozol? Ezt csak akkor tudnám elképzelni, ha reggel 6-este 6 ig kemény fizikai munkát végez él, és este 8 rá hulla fáradt lennél. Más esetben teljesen igaza van anyádnak.
2020. jún. 10. 09:53
 12/20 anonim ***** válasza:
24%

Itt mindenki oltja szegényt, ha nem lenne pánikbeteg nem aludni biztos ennyire korán, attól még nem rossz ember ha csak szeretne aludni mert fél a rohamjátol.

Keress egy pszichológust ha anyukáddal nem tudod megbeszélni, illetve hogy a pszichológusod mit tanácsolna a pánikrohamodra. Nem vagy elmebeteg, ezt kezelni kell még az elején mielőtt rosszabbra fordul.

Sok sikert

2020. jún. 10. 09:56
 13/20 anonim ***** válasza:
74%

El lehet menni pszichológushoz, hogy segítsen ebben a pánikdologban. Az se normális, hogy így ráfeszülsz az alvásra. Ezt kezeltetni kéne, mert soha, senki nem fogja ezt tolerálni.

És igen, igazuk van. Ha minden apró zaj zavar, akkor kb nekik is le kéne feküdni aludni 8kor, hogy nehogy valami megzavarja az urat.

2020. jún. 10. 09:57
 14/20 anonim ***** válasza:
69%
Költözz össze a főnökömmel. Ő is reggel 3kor szokott kelni...mert a férje akkor indul munkába, ezért neki is akkor kell belépnie dolgozni..szánalmas vagy.
2020. jún. 10. 10:36
 15/20 anonim ***** válasza:
100%
Elmebeteg nem vagy, a pánikbetegség pedig tényleg borzasztó (tesóm is az), de ennyi idősen, ha nem tudsz együtt élni a szüleiddel békében, akkor tényleg ideje elköltözni.
2020. jún. 10. 11:15
 16/20 anonim ***** válasza:
100%

Van valami különösebb oka, hogy 3-4 körül kelsz? Pék vagy, vagy valami ilyesmi? Mert ha nem, és ez csak hóbort, akkor neki van igaza. Bakker, a 4 éves fiam 20:30-kor fekszik le, de előfordul, hogy 21:00 van, mire el is alszik.

Ha a munkádból kifolyólag kell ennyire korán kelned, és rendesen beleadsz a rezsibe meg az otthoni költségekbe, magyarul fizeted a rád eső részt mindenből, akkor azért valamilyen szinten elvárható, hogy tekintettel legyenek rád.

2020. jún. 10. 12:26
 17/20 anonim ***** válasza:
11%

Azért a pisszenés és a kalapálás között van különbség.

Szerintem normális ember nem kalapál,ha tudja,hogy más alszik,akkor sem ha délután 2 van.

Ezt úgy hívják TOLERANCIA és EMPÁTIA.

Odafigyelek a másikra.

Ha a kérdező reggel 6-kor kalapálna,megnézném néhány válaszoló arcát,akik mondjuk csak 7 kor ébrednek fel,mert hajnali 1-kor alszanak el.

Nem véletlen a pánikbetegség sem.

Ilyen szülők mellett,az egyik kopácsol,a másik meg vendégnek nevezi a saját gyerekét.

2020. jún. 10. 20:54
 18/20 anonim ***** válasza:
100%

"Szerintem normális ember nem kalapál,ha tudja,hogy más alszik,akkor sem ha délután 2 van.

Ezt úgy hívják TOLERANCIA és EMPÁTIA.

Odafigyelek a másikra." Érdekes módon ezt csak elvárni szokták a kérdező félék, viszonozni már nem.

2020. jún. 10. 21:00
 19/20 anonim ***** válasza:

Nálunk szinte mindenki más időben alszik,ezért nem lehet 100%-ig odafigyelni mindenre,viszont különösen nagy zajt,direkt nem csapunk.

A kopácsolásra füldugóval is fel lehet ébredni.

Egyébként,hogy mi a normális.

A 100 évvel ezelőtti ember nem este 10kor ment aludni,hanem jóval korábban.

Amikor már sötét volt,este 8kor aludtak sokan.

Állítólag az éjfél előtti alvás a legpihentetőbb.

Nem vagyunk egyformák,van a koránkelő.

Bagoly és pacsirta típus.

Még a "pacsirta" típus korán elalszik.A "bagoly" típusnak ugyanilyen gondjai vannak a koránkeléssel.

2020. jún. 10. 21:02
 20/20 anonim ***** válasza:

Nem tudom,a kérdező nem írta,hogy a szüleit mennyire zavarja a koránkelése.

Nyilván,akkor jogos az érvelése,ha ő közben odafigyel arra,hogy nem ébressze fel őket.

Nekem pl nagynéném ugyanilyen.

Ő is már este 8kor alszik,és hajnali 2-3 körül ébred,és nem tud visszaaludni.

Na,meg az alvás mennyisége sem egyforma.

Akik későn fekszenek ők általában kialvatlanok.

Van,aki kevés alvással is jól működik.

Talán ezért stresszel rá,és ezért is fekszik korán,hogy többet tudjon aludni.

Ha éjfélkor fekszel le,és 5kor csörög az óra,akkor már eleve nagyobb a stressz,hogy kevesebbet tudsz aludni.

Aztán számolsz vissza,hogy már csak ennyi és ennyi órát tudsz aludni.

Az alvászavarok hosszú távon ide vezetnek,mint más szükséglet felbomlása is.

2020. jún. 10. 21:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!