Arrol mi a véleményetek, hogy fodrász apám elkezdte az ujratervezést, s tőlem kért segitséget, magyarázzak el bizonyos alapfogalmakat. Éjjel kezdtuk, de elaludt közben. Erre én: Mennyit is nyuvasztottál a tanulással? Most visszakapod.
Ez a "csak egy fodrász" nagyon bántó. Szerintem az egy nagyon menő állás. Sokkal jobb, mintha mondjuk bérszámfejtő lenne egy multinál, pedig ahhoz egyetemi végzettség kell. A fodrász nem egy csicska, hanem egy vállalkozó, amihez tehetség kell.
Nekem diplomám van, de nagyon örülnék, ha értenék valami olyanhoz, amivel nem egy multinak kell eladni a lelkem.
Nagyon ügyes vagy, hogy bejutottál gimibe, de ettől önmagában még nem vitted többre. Az csak egy papír, ami soha senkit nem fog érdekelni.
Értem én, hogy mire szeretnél kilyukadni ezzel a többet értem el szöveggel. Át kellene fogalmaznod a "többre vittem" gondolatod a "sikeresebb leszek" tervre.
Másodikosként, ha nem te tartod el saját magad a saját házadban, akkor aligha vihetted többre az apukádnál. Ha kirúgna otthonról, nem volna mit enned, éjjel nem volna fedél a fejed felett, nem volnának ruháid meg minden szir szár ami megkönnyíti az életed. Így előbb utóbb iskolába se tudnál járni és már megbukna a "többre vittem" elméleted.
De mondjuk azt, hogy fain gyerek vagy, és elmennél dolgozni, szereznél albérletet, magadra főznél, mosnál, mosogatnál, takarítanál és emellett végeznéd a tanulmányaid, még akkor sem mondhatnád el azt amit feltételezel.
Tán ha a felsorolt körülmények között képes volnál sikeresen az általad választott szakmát elsajátítanod, és a képességeiddel-képesítéseddel sok-sok ember nem egyszerű problémáját oldanád meg évről-évre, talán akkor elmondhatnád.
Azzal még hogy rendszeresen és jól tanulsz, még apukád hosszú-hosszú mérdöldekkel van előrébb. Nem beszélve, hogy neki köszönhetően is fejlesztheted az agyad (normál esetben).
Fölösleges a szekeret a ló elé kötnöd. Hiába tollas a hátad ha nem tojsz tojást.
Abban van valami, hogy többet ér egy takarító egy orvostól.
Vagyis fordítva na.
A példa kedvéért orvosnál maradva.
A mérnök megtervezte az orvos házát. Az ács vagy kőműves megépítette, hogy tudjon hol aludnia. Az autószerelő megjavítja az autóját, hogy nap mint nap bejárhasson dolgozni vagy sürgős esetekben rohanni a kórházba.
Mittudom én, a műtőssegéd segít neki az operáció közben. A takarító biztosítja, hogy tiszta helyen menthessen életeket, a biztonságiak nem hagyják, hogy a rosszak elgyepálják, a pizzás meg kiviszi neki a 45-öst csak, hogy orvosunk jól érezze magát, a szemetes elviszi a szemetét.
Pár számodra még jelentéktelen emberkék közül pár hiányzik, orvosunk már mindjárt nem is tud ételeket menteni vagy jóval kevesebbet mint lehetne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!