Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ez normális? Miért büntet a sors?

Ez normális? Miért büntet a sors?

Figyelt kérdés
Azt kell tudni rólam, hogy elég rossz családi körülmények között nőttem fel! Itt nem az anyagi dolgokra kell gondolni, de anyámmal éltem aki kb leszart és más más pasikkal jött össze! Apám kb ha úgy gondolta csak akkor mehettünk hozzá, szóval ilyen igazi családi hangulat nem volt nekem soha. Most 23 évesen kb le vagyok döbbenve, hogy apám kb minden egyes nap megjegyzi, hogy milyen önző vagyok és hogy nem beszélek vele semmiről! Most vele lakok, mert anyám 2 éve bekattant és akkor ide jöttem apámhoz és azóta hallgatom, hogy egy lusta semmirekellő vagyok. Ezt sose tudtam megérteni, mert suli mellett is dolgozok és nyáron kb minden nap 12 órázok és ha hazaérek akkor kb erőm nincs kitakaritani vagy ilyesmit csinálni! Apám nem dolgozik csak tippmixel és az albérletből befolyó pénzt eljátsza és ha eljátszotta, akkor hónap elejéig morog meg szitkozódik, eddig 1x fullra kitakaritottam az egész házat és ez a tisztaság 1 hétig tartott, mert apám nem törli le a gáztűzhelyet meg nem mos fel és azért elég gyorsan retkes tud lenni a konyha ha úgy csinálod és apám úgy csinálja! Most jött el az a pont, hogy nyáron a belem is kidolgozom és 2 millióval elmegyek albérletbe és onnan járok be egyetemre, mert már azon gondolkozok, hogy ki ugrok az emeletről! Mert azt hallgatni, hogy nem tud kezelni úgy, hogy a saját fiát nem is akarja megismerni! Ha lenne ilyen családi vetélkedő kb az első körben kiesnénk, mert egy kérdésre se tudna felelni... Meg azt is bírom, hogy tudja szidni a fizetésemet, mert csak 180ezret keresek suli mellett és mindig a fejemhez vágja, hogy 180ezért akarsz életed végéig dolgozni. Ha meg visszaszólok akkor meg én vagyok a rossz, mert hogy ő néha néha kimos meg ilyeneket csinál és nagyon elfárad benne! Én mit mondjak? 13 éve nincs munkája mert eddig vállalkozó volt és úgy nem akar dolgozni, hogy valaki irányítja... Én már tudom, hogy jó szülő leszek, mert ha ilyen leszek akkor ott főbe lövöm magamat! Elbaszott emberek vannak...

2020. máj. 21. 23:01
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
13%

Savlekoto:

aha, ahogy az apja sem a cselédje, de valszeg akerdezot kevesbe zavarja a kosz mint az apjat.

szerintem semmi koze hozza hogy dolgozik e az apja ha a sajat alberletbol bejovo bevetelet kolti es hogy mire. Van aki koran nyugdijba tud menni. Amig kijon belole. Az en anyam drága ruhakra kolt, bosszanto de ennyi. A jatekgep is onnantol gaz ha adosagig megy.

es nem irt olyat a kerdezo hogy barmibe bele fizet, azert dolgozik mint a tobbi fiatal hogy felretegyen, igy szerencses hogy alberletre nem kell kolteni nem arrol irt h az apja az o penzet jatsza el.

Nekem az jott le h a kerdezo egyaltalan nem takarit, azaz maga utan se, es fel se tunt neki.

Ami pedig az emberek 98%nal kiveri a biztositekot, akkor is ha sokat dolgozol, vagy akkor alberlet penz helyett hivjon egy takaritot.

Ha takaritana napi negyedorat vagy hetvegen 1 orat

lehet megszunne a konfliktus.

Es o ment oda az apjahoz tehat neki kell alkalmazkodni jobban es nem forditva. Akkor is ha az apja/anyja/testvere.

2020. máj. 22. 13:59
 12/15 anonim ***** válasza:

Savlekotővel teljesen egyet értek!!!

Ha az apa nem dolgozik, mit csinál egésznap, hogy nem tud kitakarítani, ha zavarja a kosz? A kérdező 12 órázik és tanul is. A szülőnek támogatni kellene a gyerekét és örülni hogy a gyerekének rendes állása van, saját magának fizeti amit kell az egyetemen. Nem még a takarítással is piszkálni.

2020. máj. 22. 14:19
 13/15 anonim ***** válasza:
82%
Nem a koszos konyha, és nem a Tippmix itt a probléma gyökere, hanem a valahol nagyon-nagyon régen elakadt kommunikáció...
2020. máj. 22. 14:54
 14/15 anonim ***** válasza:
75%

Jó nyilván, minél tamogatóbb egy szülő annál jobb. Meg azt szeretné ha dicsergetne ehelyett cseszegeti.

De most azzal hogy megmondod milyennek kéne lennie az apjának, attól az apja majd jol meg fog megváltozni?

Meg szerintem ne azzal foglalkozzon h "nyugdíjba" vonult e, lehet addig ő is kidolgozta a belét. Az meg hogy azt mondja vállalkozni kell alkalmazott helyett azt sokan mondjak. Biztos az a baj ahogy mondja.

Hanem hogy esetleg megszuntethetne a konfliktust azzal h takarít maga után.

Na mindegy. elmegy albiszobaba és ott majd ugyanez lesz csak majd még többet kell dolgoznia.

csak akkor dolgoznek 12 órákat ha tényleg nagyon nagyon muszaj. Ha mindent megtett de ruhellik egymást akkor el kell húzni, ja

2020. máj. 22. 17:19
 15/15 1Léna ***** válasza:

Normális-e? Mihez viszonyítva.

Egyetlen ember élete sem probléma mentes, de mindenkinek a saját problémája a legnagyobb próbatétel.

A sors büntetése?

Miért lenne büntetés?

Az életünkben, mindig vannak problémák, megoldandó helyzetek, melyekben hozunk, egy általunk akkor éppen, jónak vélt döntést. Az idő múlása a döntésünk után láthatóvá teszi annak eredményét, következményét. Bizonyára jó döntésnek igérkezett apukádhoz költözni, most viszont megtapasztaltad, hogy ez nem tökéletes.

Fontos tapasztalatokat szereztél az eddigi életedben. Érdemes ebből a szempontból megvizsgálni a velünk történt eseményeket, de nem szabad beleragadni, hanem mint az írásodban is megfogalmaztad, Te jó szülő leszel, másképpen csinálod majd. Úgy legyen!

Azaz a múlt, a próbatételek, lehetősègek a változáshoz/változtatásokhoz.

Van egy ehhez szolgáló mondás is. Okos ember más kárából tanul. Persze ez azt feltételezi, hogy odafigyelünk embertársainkra, ahol/amiben tudunk segítünk nekik, mert ez lehetőséget ad emberi gyengeségek, nehézségek megismerésére, a döntések értékelésére, a saját életutunk formálására.

Kitartást, sok sikert. Talpra esett, szorgalmas, igyekvő leány vagy. Ezzé váltál a körülmények hatására. Szerintem sok embernél többre viszed, igy válnak ezek a hátránxpk az előnyökké au életedben😊😏

2020. máj. 25. 12:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!