Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit gondoltok erről a szülőről...

Mit gondoltok erről a szülőről aki a gyereke esküvője hallatán ezt mondja?

Figyelt kérdés

Anyukámnak meséltem, hogy jövő évben szeretnénk az esküvőnket tartani.

Az volt az első mondata, hogy jó de mi nem tudunk pénzt adni.

Teljesen lesokkoltam. Soha nem kérek tőlük pénzt, most se ezért csinálunk esküvőt.

És nem, nem állnak anyagilag rosszul.

Pár hónapja mikor megvettük az első lakásunkat akkor is végig csak a beszólogatást kaptuk, a megjegyzéseket. Anyám mondta is, hogy őt ne fárasszam a felújítás haladasaval őt nem érdekli :(

2020. máj. 19. 20:54
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Nem muszaj mindenrol beszamolni. Ha haromhavonta egyszer talalkoztok vagy beszeltek, majd jobban fogja erdekelni. Ha akkor sem, akkor meg nem kar erte.
2020. máj. 19. 20:56
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Akkor miért erőlteted a jópofizást, ha nincs rá igény? Váljatok le róluk, éljétek a saját életeteket és annyi. Nerm kötelező a rokonsággal összejárni, értekezni meg beszámolni nekik a saját dolgaitokról. Legyen az nagynéni, távoli keresztszülő, vagy akár a szülők.
2020. máj. 19. 20:56
 3/12 anonim ***** válasza:
32%

Tradíció, hogy a lány apja fizeti a lagzit.

Zavarja, hogy csórók. :(

2020. máj. 19. 21:08
 4/12 anonim ***** válasza:
92%
Lehet, hogy van a háttérben valami, amit nem tudsz. Mondjuk, esetleg lehet, hogy nem kedvelik a párod, vagy hogy szimplán nem állnak úgy anyagilag, mint gondolod. Ha ezekhez a dolgokhoz így áll hozzá anyukád, akkor gondolom az életed többi részéhez is sajnos. Lehet tényleg jobban érdekelné az életed, ha 3 havonta 1x beszélnétek, ahogy #1 írta.
2020. máj. 19. 21:32
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Ha anyud mindig ilyen volt hozzáállásban, akkor ezen nincs mit csodálkozni (gondolom, van már tapasztalotod, élményed, hogy ez így van-e).

Ha pedig nem ilyen volt, akkor valami biztosan áll a háttérben. Kedvelte valaha azt az embert, akihez hozzámész?

2020. máj. 19. 21:33
 6/12 anonim ***** válasza:
34%
Miért írtad ki megint? Szóról szóra egyszer ugyanezt már kiírtad.
2020. máj. 19. 21:43
 7/12 anonim ***** válasza:
89%

Az én apám ugyan ilyen volt

Akármit mondtam neki, csak a rosszat látta benne.

Párommal most költözütünk össze,saját lakásba, és ahelyett,hogy gratulált volna apa,annyit mondott, hogy miért nem tudtok várni még 1 évet ?

Kérdezem én mire ? Ha szülői segítség nem volt, magunk pénze van benne

Párom 30 F én 25N

Én 23 évesen egy fél évet, jártam pszichológushoz egyéb dolgok miatt amit most nem részleteznék,apámmal való kapcsolat is előkerült.

A pszichológus szerint mivel a szüleim elváltak és igazából apa nem tudja milyen is rendesen 0-24 gyereket nevelni, úgymond kiesett számára 22 év,így amikor nekem úgy tűnik,hogy csak a rosszat látja,nem biztos,hogy rossz szándékkal teszi,csak lehet, hogy ő így tudd velem kommunikálni

Nehéz apa- lánya kapcsolatot számára létrehozni és csak így tudja kifejezni magát

Anyukáddal milyen a kapcsolatod ?

2020. máj. 19. 23:43
 8/12 anonim ***** válasza:
31%
Le lehet pontozni, attól még igaz hogy egy hónapokkal ezelőtti kérdés van betűrő-betűre újra kiírva.
2020. máj. 20. 03:08
 9/12 anonim ***** válasza:
65%
Szóval ez egy igazi "szidjad már anyámat látatlanba" kérdés...
2020. máj. 20. 07:15
 10/12 anonim ***** válasza:
Nekem a továbbtanulás gondolatakor vágták rá a szüleim, hogy mit gondolok ki fogja pénzelni, hogy nincs kedvem dolgozni... Ezt követően nem beszéltem velük a témáról, ha meg más hozta szóba a jelenlétükben, akkor pár szavas válasszal letudtam, nehogy újra rákezdjenek. Egyébként jófej szüleim vannak, csak ha pénzről van szó, akkor csak azt látják, hogy nincs (pedig viszonylag jól keresnek és nincs adósságuk). Még huszonévesen is ha valamire nincs pénzem, akkor szüleimként kötelességüknek érzik, hogy ők fizessék, és pirulnak, ha nem tudnak pénzt adni rá, hiába nem kértem tőlük egy forintot sem. Szerintem ugyanez lehet a te szüleiddel is. Bár ha ennyire nem érdekli őket az életetek, hogy konkrétan azt mondják, hogy ne fáraszd ezzel őket... Kevesebbet találkoznék velük, üzenetben sem mondanék fejleményeket, aztán pár héttel később ha megint találkoztok, akkor a "nem tudás" miatt talán csak jobb hallgatóság lesz.
2020. máj. 20. 16:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!