Elfogadnátok hogy a lányotoknak afgán párja van?
Nem. Amúgy is előítéletes vagyok, rasszista, xenofób, antiszemita, minden, de afgánokkal van is tapasztalatom, több. Hiába az egyetem meg minden... Ezeknél a nő nem egyenrangú!!! Nem normálisak, teljesen elmaradott a társadalmi rendszerük és a beidegződéseik.
Tehát, persze, mindig van a kivétel, de én nem várnék az ítélettel... Bizonyítson előbb, addig nem állok szóba vele, meg a lányomat is rendesen óva inteném, hogy... hát egyrészt azonnal tiltanám, és felhoznám az érveket, ha meg hajthatatlan, akkor kérném, hogy figyeljen a jelekre, és ne gondolja normálisnak azt, ha a kanja folyamatosan semmibe veszi őt, sem az, hogy nem monogám, sem a testi fenyítés vagy abúzús bármilyen formája, sem a manipuláció, sem a kényszerítés, sem semmi.
Tehát az iszlámra áttérés szándéka pedig pont ezt támasztja alá. Ez nem normális dolog. Ha ebbe belemegy, ha hagyja magát manipulálni, és rabszolgasorba taszítani, akkor nincs többé lányom...
Nyilván ez a viselkedés bárkinél előfordulhat magyarok közt is, de itt magvan az esély, hogy rendes, európai gondolkodású. Afgánoknál nagyon nincs... nagyon mások.
15., kérdező! És biztos, hogy nem is akarja kivinni a lányodat az egyetem elvégzése után sem ott élni? Mert ha nem, akkor talán. De ez a vallási dolog nekem eleve gyanús lenne. Inkább figyelj oda rá, mert sok lány képes meghülyülni (bocs, nem sértés), de a szerelem néha tényleg vak. (14-es voltam.)
Tudnék mesélni...
"Afgán"
Az afgán az több különböző nyelvcsaládba tartozó nyelvek tucatjai. Több különböző nagyrasszba tartozó rasszok tucatjai. Igen, egy "afgán" lehet mediterrán, indiai és mongol kinézetű. Lehet török, perzsa, pakisztáni és huszonféle más anyanyelvű. Különböző nemzetek, kultúrák, kulturális szakadékok, különböző vallások, műveltségi szintek és politikai világnézetek tucatjai az az ország. Az emberiség legsötétebb erőitől kezdve az épp ez ellen küzdő (és menekülni kényszerülő másképp gondolkodókig). Mondjuk, én legalább még magam elé tudom képzelni az afgán fiatalokat - Pesten élnek sokan, nap mint nap látom őket, hallom őket. Évekig jártunk együtt haza az éjfél utáni járattal, én voltam ott köztük az egyetlen magyar. Mivel évekig tanultam török nyelveket, ezért gyakran el-elkaptam perzsa szavakat, kifejezéseket a beszélgetésükből. Nekem aztán semmi pláne nincs abban, hogy hú, afgán, uramisten.
Ettől függetlenül 100-ból 99-hez én se akarnám adni a lányomat. Nem azért, mert Afganisztánba született bele az illető, hanem mert meg is rekedt bizonyos mentalitásban. Ahhoz, hogy adjam, a közegből kiemelkedő, értelmesebb gondolkodású, más világlátású ember kéne legyen. A vallás színével nem feltétlen, de a módjával, mélységével és értelmezésével igenis szokott lenni bajom, nem is kicsit.
"Vegye fel a muszlim vallást" Na, nálam az egyén itt vágta el magát. Vegye fel ő a tengrizmust vagy a zoroasztrizmust vagy az ateizmust, vagy a kereszténységet, vagy amit a feleség akar... Hát szórakozzunk már egymással. Ha valaki tényleg magától eljutott erre a gondolkodási szintre - ami még a külföldön nevelkedetteknél is kevés - akkor nekem nem az a bajom, hogy afgánnak született. Ami aztán perzsától mongolig, töröktől indiaiig tényleg bármi lehet. Nyilván megvan azért itt is, mi az, amit kevésbé csíp az ember. De legalább én eljutnék odáig, hogy előbb megnézném magamnak, miféle afgán ez a srác.
1) Mivel muszlim férfi elvehet nem muszlim nőt is, nyilván a lánynak megtetszett és maga szeretné felvenni a vallást.
2) Mivel felnőtt, nincs senkinek semmi köze, hogy ki kivel jön össze. A szülő ellenkezhet, de azzal csak ő jár rosszul.
3) Mivel a 21. században élünk, rohadtul nem érdekel, hogy hova valósi valaki. Egy vadbarom magyartól sokkal jobban féltem a lányom, mint egy jólelkű hauszától.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!