Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyám miért nem engedi, hogy...

Anyám miért nem engedi, hogy a diákmunkán szerzett pénzemből költsek a hobbimra?

Figyelt kérdés

Megint az van, hogy megmondja, hogy mire mennyit költhetek. Láttam valahol egy kérdést ami nagyon hasonló, ott is az illetőnek az anyja nem találta hasznosnak a hobbiját..

Itt is hasonló a helyzet.. lassan 18 leszek, laaaaasan. diákmunkán dolgozom 140e Ft-ot keresek havonta. Ennek teljesen JOGTALANUL családi megállapodás miatt az 50%-át el kell raknom oktatásra. így bőven lesz pénzem mindenféle vizsgákra...

DE! mivel az én anyám is hülyeségnek tartja a hobbimat, ezért mindent kitalál, hogy ne folytassam. Mert 'ezt úgyse fogod használni és úgyis csak ki lesz dobva, mint a többi" ez így ahogy van egy akkora fszság, hogy elsőre fel sem fogtam. Milyen többi? mikor lett bármi is kidobva ami a hobbim és pénzt adtam érte?

És aztán meg mondja, hogy nem, nem vásárolhatsz többet. olyan szinten szóród a pénzt, hogy már többet költesz mint egy felnőtt. Hát ez kész.. havi 10-15e Ft?? Nehogymáá.. ráadásul a saját pénzem! Én dolgoztam meg érte!!

Az összes haverom aki ezt a hobbit űzi havonta akár 50 ezret is költhet.. vagy kétszer annyit.. Miért mindig az én anyukám ilyen???? Megkeseríti az életemet!!

Amúgy veterán motorokat gyűjtök, meg alkatrészeket. Folyamatosan emgy fel az áruk. Ha most nem veszem meg az eredeti pannonia légszűrőt 15e Ft-ért, akkor 5 év múlva sem fogom tudni, mert akkor meg már 85e Ft-lesz..

Többet költök mint egy felnőtt.. nagyon vicces. Ilyenek mind amúgy csak a saját fejében találja ki.. szintén motors "felnőttek" akik így javítanakmeg használnak veterán motorokat van, hogy havonta 80-140e Ft-ot költenek.. Én egyszer költhetnék ennyit :( Bőven lenne rá.. tudatosan költöm a pénzem, nem csak úgy két perc alatt huss eltűnt az egész. így is a felét el KELL tennem oktatásra.. De ez majd egy másik kérdés lesz...

2020. máj. 16. 11:42
1 2 3
 21/26 Savlekotő ***** válasza:
26%
Csak ne hogy a félre tett pénzt ne kapd meg,mert mai anyukák imádják a pénzt főleg ha másét foghatják szórhatják,csak dolgozni ne kelljen.. Női genetika.. Tisztelet a kivételnek.
2020. máj. 16. 13:57
 22/26 anonim ***** válasza:
0%
Remélem az utakon nem vagy ennyire meggondolatlan, felelőtlen.
2020. máj. 16. 14:13
 23/26 anonim ***** válasza:
60%

nagyon hálás leszel még egyszer a szüleidnek h nem engedték h elszórd a pénzed - javasolom hogy továbbra is tedd félre a fele fizetésed

a felét elteszed oktatásra az jó ... miért? mert ha véletlen egyetemre mész és nem kerülsz be államira akkor az a 800e nagyon max 3 félévre elég.

ha mégsem mész egyetemre akkor a nagybetűs életben kilépve jó lesz h van félre tett pénzed

ha ésszel költöd a hobbidra akkor engem nem zavarna feltéve ha a fentebb említett 50% minden hónapban becsületesen elteszed

21-es Diákszámla ... nálunk a gyerekeknek azonnal nyitottam amint elkezdtek nyári melóra menni.

2020. máj. 16. 14:15
 24/26 anonim ***** válasza:
72%

Egyébként meg részben egyetértek veled, másfél évig diákmunkáztam, teljesen magamtól kb 600 ezret kerestem meg, plusz (bocs h beleszámolom) az esetleges ajándékokkal, egyetemi ösztöndíjjal együtt ez kb 800-900-ra duzzadt. Egy-két évig csencseltem is elektronikai eszközökkel, általában párezres hasznot szereztem rajtuk.

No mindegy, a pénzemnek a régi diákmeló adja a "magját", ebből vettem rengeteg elektronikai eszközöt (nekem elsősorban ez a hobbim), és gyerekesen fogok hangzani, de egy-két éven belül tervezek egy kocsit is, majd ha már dolgozom... azt meg valószínűleg ebből a pénzből fogom megvenni.

De! Ne költs el havi százezreket egy halálán lévő Pannnóniára, mert nem fog megtérülni! Egy "tisztességes" felújítás kb 500 ezertől kezdődik, ha értesz is hozzá és jól megcsinálod, nem kell szakit fizetned. Kétlem, hogy 17 évesen értenél hozzá...

Vegyél valami Piaggiót, vagy Suzuki motort a Pannónia, azokat használni is tudod, otthon meg babusgatod a Pannóniát, RIgát, Verhovinát, Simsont, vagy egyéb szoci átkot, amid van.

Egy 50 cm3-es motor biztosítása meg szinte a nullával egyenlő, szóval simán megoldható, hogy kettő motorod van, egy használós, meg egy babusgatós.

F

2020. máj. 16. 14:20
 25/26 anonim ***** válasza:
76%
Nekem ennyi idősen saját bankszámlám volt, a szüleim nem szóltak bele, hogy mire költöm a saját magam által megkeresett pénzemet. Neked is ezt javaslom, hogy nyiss magadnak. Az dönti el, hogy mire költi, aki megkereste. Anyukád helyében örülnék neki, hogy nem olyan vagy,mint a többi 18 éves, akit ha rugdalnak sem menne diákmunkára.
2020. máj. 16. 14:44
 26/26 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként hol és hogyan tárolod ezt a sok cuccot? Tesómnak is van egy hasonló hobbija, a szülők akkor kezdtek el berágni amikor elkezdett kimászni a szobájából a sok holmi. Laikusnak semmit nem ér, főleg nem szét szedve darabokban. Valószínűleg ez is közre játszik, ő csak azt látja hoztál egy újabb önmagában értelmetlen dolgot. Ha mondjuk a garázsban sem lehet parkolni ezektől az rátesz egy lapáttal
2020. máj. 18. 17:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!